תשובהגט ומזונות
במידה ויש אי הסכמה בסעיף אחד או יותר בהסכם שמטופל דרך בית משפט לעיניני משפחה. האם אפשר לבצע את הגט ברבנות, ואז להמשיך עם המשא ומתן על נושא המזונות בביה"מש? יש קשר בין הדברים? או שזה אפשרי מבלי שזה יפגע באחד מהצדדים. אשמח לתשובה![]()
תודה רבה על התשובהתשובה
סידור הגט בהסכמה נעשה בדרך כלל לאחר שהצדדים הגיעו להסכם גירושין כולל, אשר מוגש לבית הדין הרבני ישנם מקרים בהם מסכימים להתגרש קודם, ולהותיר לבית המשפט לדון לאחר הגט בעניינים מסויימים. תלוי בנסיבות ובמחלוקות, ובהחלט אפשרי שצד יפסיד יתרון שהיה לו עקב המעשה, או להיפך אגב - ישנם דיינים שאינם מאפשרים לבצע גט בהסכמה, לפני שהצדדים הסדירו ביניהם את כלל המחלוקות
תשובהגט ומזונות
במידה ויש אי הסכמה בסעיף אחד או יותר בהסכם שמטופל דרך בית משפט לעיניני משפחה. האם אפשר לבצע את הגט ברבנות, ואז להמשיך עם המשא ומתן על נושא המזונות בביה"מש? יש קשר בין הדברים? או שזה אפשרי מבלי שזה יפגע באחד מהצדדים. אשמח לתשובה![]()
ושוב תודה, אין ספק שעלתהתשובה
אפשר להתגרש תחילה ואחר כך להתדיין על יתר הנושאים. לפעמים זה גם רצוי. ביה"ד הרבני נוהג להציע זאת במקרים בהם יש הסכמה להתגרש אבל אין הסכמה על יתר הנושאים. לא צריך להיות קשר בין שני הדברים והרבה נכתב נגד השיטה שבה אחד הצדדים מעכב הסכמתו להתגרש כדי לכפות על השני תנאים שאינם לרוחו. אם שניכם רוצים להתגרש אין שום סיבה שהגט לא יתבצע תחילה. יש בעיה אם אתם גרים יחד. לאחר הגירושין אינכם רשאים לגור יחד ואם נהגתם אחרת יתכן שיהיה צורך בגט שני.
ועוד שאלה הקשורה....גט ומזונות
במידה ויש אי הסכמה בסעיף אחד או יותר בהסכם שמטופל דרך בית משפט לעיניני משפחה. האם אפשר לבצע את הגט ברבנות, ואז להמשיך עם המשא ומתן על נושא המזונות בביה"מש? יש קשר בין הדברים? או שזה אפשרי מבלי שזה יפגע באחד מהצדדים. אשמח לתשובה![]()
תשובהועוד שאלה הקשורה....
ואני אתן הקדמה קצרה שכדי שזה יובן. כל ההסכם שיש בידינו, מוסכם על ידי שנינו, כולל המזונות, רק מה, מכיון שהפרוד שלי מעכב אותי כבר קרוב ל-8 חודשים עם החתימה שלו על ההסכם, המשכתי בתביעה רגילה דרך בית משפט, שם השופט פסק על מזונות בגובה של 3500 ש"ח ולא 2500 ש"ח כפי שהיה מוסכם על שנינו מלכתחילה. הפרוד שלי התנגד לחתום על 3500, אלא אם כן, נמציא מסמך מבית המשפט המהווה את השינוי והחזרה ל-2500 ש"ח, ואני שרוצה לסיים כבר את ההליך הזה, הסכמתי לחזור למזונות הנמוכים, רק שהעו"ד אמר לי שאין צורך במסמך נוסף ועושים את זה על גבי ההסכם עצמו עם חותמת של בית המשפט. הפרוד לא מוכן בשום פנים ואופן,לחתום על ההסכם, אלא רק על הטופס שיצורף (לטענתו אומר שיש לו עו"ד וככה הוא אמר לו שצריך לעשות). וכאן הגט שלי תקוע בעצם, על מה הוא מוכן לחתום. אני חוששת שהמצב הזה יכול להמשך שנים (עקב עקשנותו) ואני לא יכולה להנות מהזכויות המגיעות לי בחוק. האם השופט יכול להכריח את הפרוד שלי לחתום על ההסכם? האם יש דרך לכפות עליו את החתימה? מה עושים????
על כל שאר הסעיפים יש הסכמהתשובה
לא ברור אם הוא מסכים להתגרש בלי להתחייב על יתר הדברים. במקרה שלך זאת הדרך המומלצת.
כן אבל אינני מכיר את התיק שלךעל כל שאר הסעיפים יש הסכמה
מצידו. רק ענין השינוי במזונות (מבית המשפט)מהווה מבחינתו בעיה, כי לא מוכן שהחתימה שלו תהיה על ההסכם עצמו (שבלאו הכי הולך לחתימה בבית המשפט ויהיה רשום בו 2500ש"ח) אלא אך ורק על דף מצורף (לפי מה שהעו"ד הדימיוני שלו אמר לו) יש פה ענין של טיפשות לדעתי, או חוסר הבנה במה המדובר (מצידו). כי הרי ברור לי שלא אתן לו לחתום על משהו שמראש יודעת שלא יחתום. הרי אין פה מקום לעבודה בעינים. וכשאמרת "שבמקרה שלי,זו הדרך המומלצת" למה התכוונת???? שנחתום על הגט ברבנות,ונמשיך את המשא ומתן אחרי זה?
תודה מקרב לב על התשובותכן אבל אינני מכיר את התיק שלך
עקרונית רצוי לדעתי להתגרש תחילה אם שני הצדדים מסכימים.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.