גטו וירטואלי

טרמפיסט

New member
גטו וירטואלי

אולי זה ישמע בנאלי, אולי לא. אולי כבר כתבו על זה בפורום, ואולי לא. אבל הבעיה הזאת עדיין מאוד מאוד מציקה לי. כולנו ידענו לנתח מצויין בשיעורי הסטוריה בתיכון מה היו היתרונות ומה היו החסרונות של הגטו היהודי בגולה. כולנו ידענו להגיד שרק בצורה הזאת יכלה הקהילה היהודית לשמר את עצמה ולהתרחק ממנהגי והשפעת הגויים, ובעצם רק כך היהדות יכלה לשרוד כמות שהיא. גם היום זה קיים: השכונות החרדיות בירושלים, החברה החרדית (ככלל, לא כפרט), ועוד כהנה וכהנה. אבל מציקה לי השאלה: למה הניכור וההפרדה צריכה להיות גם באינטרנט? הרי כולנו מודעים למגרעות של ההסתגרות: היא מטפחת ניכור, מגדלת דעות קדומות, מעודדת עויינות, ועוד שאר מרעין בישין. אז למה לנו להמשיך את זה? בעולם הוירטואלי יש ``לנו`` צ`אטים משלנו (חדר גלאט צ`אט, והכניסה ``לדתיים``), פורומים משלנו (הפורום הזה בדיוק!), אפילו יש לנו אינטרנט משלנו (תורהנט ושות`)! מה קורה פה?? למה אנחנו מעודדים את ההסתגרות וההתנתקות הזאת?? למה גם באינטרנט זה חייב לקרות?? שלכם בהערכה, הזה שמתייבש בצד.

טרמפיסט

New member
דוגמא בפריים-טיים

איך שגמרתי את ההודעה שלי, ראיתי הודעה חדשה של ידידינו משכבר - ויליאם. ההודעה הזאת משקפת (אמנם לא לגמרי, אבל) במידה מסויימת את הכוונה שלי בדבריי. ההודעה שלו היא בעלת הנושא ``התחלקת על השכל, או מה?`` (אם אני מצטט נכון). עמך הסליחה ויליאם - ללא כל כוונה רעה - אתה פשוט דוגמא טובה :) שלכם (וגם שלכן), ההוא שנמאס לו לחכות שיעצרו לו.

ויליאם

New member
קח אותי לדוגמא כמה שרק בא לך...

סתם ככה לא הבנתי מה הקשר בין הנושא שלי למה שאתה אמרת אבל קח אותי לכמה דוגמאות שבא לך אני פשוט כ``כ שמח שהגעת לפורום הזה ממש מאושר נראה לי אני ואתה הולכים להיות חברים מאוד טובים

ויליאם

New member
אופס..שכחתי לכתוב תוכן הוא כתוב כאן

רוצה לדעת למה? תשאל את הרפורמים ככה הם התחילו הם לא הבינו למה הם צריכים להיות שונים ומסוגרים ולאט לאט נפתחו יותר ויותר עד שכיום מי יודע אם עוד קיים דבר כזה רפורמי שהוא גם יהודי. אנחנו חייבים להסגר כי אם נפתח אנחנו לא נשפיע אנחנו נושפע מעטים האנשים שיכולים להשפיע מעטים מאוד והם באמת יוצאים החוצה ומשפיעים(רובם לפחות)אבל אתה לא יכול להגיד שכל הציבור שלנו יצא החוצה כי אז לא כ``כ ישאר ``הציבור שלנו`` אנחנו נתערבב איתם וניהיה כמוהם הרי זה דבר ידוע שהיצר הרע הוא מאוד מאוד חזק אתה חושב שכל האנשים לא מספיק היצר הרע שלהם יכולו להתמודד עם הצר הרע של החברה האחרת? תגיב בבקשה,תודה שלך,ויליאם

מיקי*

New member
ואני חשבתי שאתה חסיד?!

אז איפה כל ההנהגות של החסידים: להיכנס אל תוך הרע ולהשפיע עליו מבפנים בלי פחד ומורא. אני דוקא חושב שאין סיכוי להשפיע אם אתה לא חלק. אין הכוונה חלק שאני נראה כמותם וחושב כמותם, אבל נמצא איתם. הדבר הזה מזכיר לי את מה שבעצם גרם לפילוג בישיבת ``מרכז הרב`` ויצר את ישיבת ``הר המור``. ישנן שתי גישות איך להשפיע על המציאות: הראשונה אומרת נכון שיש רע וצריך לתקנו ונכון שיש כאלה התועים בדרך וצריך ``להצילם``; לכן אני יורד אליהם (לפעמים צריך להתלכלך בבוץ) אבל חייבים לעשות את זה אם רוצים להצילם. הגישה השניה אומרת: אסור לי לרדת אליהם, כי אם כך אני אתלכלך חס וחלילה; לכן אני אמתין במגדל השן שלי עד שמאליו הוא יצליח להינצל ולעלות אלי. ואני שואל אתכם: אם רואים מישהו הטובע בביצה, גישתו של מי תעזור? אגב, הגישה הראשונה היא גישתה של ישיבת ``מרכז הרב`` ואילו הגישה השניה היא גישתה של ישיבת ``הר המור``.

טרמפיסט

New member
העם עם מיקי

אני תומך בדעתו של מיקי בנושא. יסלח לי מיקי על שלא התעמקתי יותר מדיי במה שכתב, אבל בגדול אני דיי מסכים איתו. תמיד פה, טרמפ`.

ענת יהב

New member
מנקודת מבט חילונית..

אני מוכרחה להביע הסתייגות מדעתך. אני חילונית ולאחרונה השתתפתי במפגש ישראלים עם אמריקאים שרובם רפורמים ונמצאים בישראל במסגרת תוכנית של הסוכנות היהודית. במפגש למדתי מהם שהם חשים כי מאז היגיעו לישראל הם נוהגים לקיים פחות את מנהגי היהדות וזו מהסיבה שאינם מוצאים בית-כנסת רפורמי שירגישו בו נוח לאחר שנהגו כרפורמים בביתם. מנהגים שונים אורטודוכסים מקשים עליהם כדוגמת ההפרדה בין נשים וגברים שגרמה לכמה חניכות לחוש רגשי נחיתות. כמו-כן הם התפלאו מאוד לגלות שדווקא במדינת היהודים ישנו ציבור חילוני רחב כ``כ וכי העובדה כי הדרך המקובלת בארץ מחולקת לאורטודוכסים או חילונים לדעתם מותירה את היהדות חד-גונית ומשעממת. אינני מסכימה עם דברים רבים באמונה הרפורמית אך אני חושבת שהיהדות בישראל הינה דוגמטית ומיושנת וזו אחת הסיבות שמרתיעה כ``כ את הציבור החילוני. אני כחילונית מעוניינת מאוד לגלות ולחקור את דתי אך לא באופן אותו מציעים לי החרדים אשר הסתגרותם והתנשאותם רק מרחיקה אותי. אני שמחה להכיר וללמוד מדתיים לאומיים אשר חולקים את חייהם עימי בצבא ובתחומים נוספים ואת אלו אני מעריכה ביותר... אשמח לקבל תגובותיכם, ענת.

כפיתוש

New member
אני מוחה...

ב``ה אני ממש מוחה, זה מהכביש, אני לא יודעת לאיזה סוג אתה שייך, והאמת שזה גם לא מעניין אותי. אני בטוחה שאני לא היחידה, אבל באמת שבמיוחד באינטרנט, לא כ``כ אכפת לי עם מי אני מדברת, כל עוד השיחה היא נורמלית ויפה, ובד``כ בגלאט שלנו (באמת אולי כדאי לשנות את השם בכניסה לגלאט, שלא יקחו את זה כגורם מפלג. זהו לא צ`אט לדתיים, אבל בגלל היותו נקי מגסויות וכו` רוב מצ`וטטיו הם דתיים. אבל אם זה מפריע, לא חושבת שיש בעיה לשנות את זה) זה מה שקורה. המון פעמים יצא לי לראות בגלאט חבר`ה לא דתיים שנמאס להם מהזבל שהולך בחדרים האחרים, ואתם לא יכולים לחלוק עלי שזה מה שקורה כמעט בכל החדרים. אותו דבר בפורום. ואני לא חושבת שזה אמור להציק למישהו שיש לנו פורום שאפשר להתייחס בו גם לנושאים של דת. טרמפיסט, למה זה נקרא הפרדה בשבילך? דווקא לדעתי זה פחות מפלג, אם היו כולם יחד, אז תמיד היו את ההבדלים הבולטים, ואני מאמינה שזה היה מפריע נפשית להרבה. אני לא מתכוונת להגיד משהו רע, רק המציאות. לא רוצה להוסיף, למרות שלא ממש הצלחתי להסביר למה אני מתכוונת בכל הקטע הארוך שכתבתי, מקווה שאתם לפחות הבנתם. :) עוד הערה קטנה- במקור הצ`אט באמת הוקם לדתיים, אבל עצם העובדה שלא יעיפו משם את מי שלא דתי, אלא אם כן לא יכבד את כללי החדר, מראה שלא הכוונה לפלג, אלא שגם לדתיים יהיה מקום שיוכלו להיות בו. ולמען האיחוד, אני לא חושבת שהיו עושים משהו בחדרים אחרים בשביל הדתיים. עד כאן, יום טוב לכולם ובהצלחה בטרמפים. (תזהרו שהרכבים לא ישפריצו עליכם מהשלוליות) כפיתוש.

התמ-ים

New member
מצטרף למחאה

הצ`אט והפורום שמוגדרים כדתיים, מיועדים לכוווולם. נקודה. אולי השם שלהם לא הכי מתאים, אבל זה לא משנה. הרי כל אחד שנכנס לצ`אט של הדתיים, השאלה הראשונה שלו: ``מה זה גלאט צאט``, מלווה ב- ``זה רק לדתיים?`` או ``כווולם פה דתיים`` ? ותמיד הוא נענה, שהחדר מיועד למי שמוכן לשמור על הפה והמיקלדת שלו. מה שמבדיל את החדר הזה מחדרים אחרים, אלו המשגיחים ששומרים על השפה בחדר. התכנים בחדר הם כמו בכל חדר אחר (חוץ מהדיונים על ענייני דת, שאין בחדרים אחרים), חלקם מעמיקים, חלקם שטוטניקיים, אבל תמיד עם לשון נקיה (לפחות כשהמשגיחים נמצאים :) זה לא גטו, זה פשוט כורח המציאות, למי שלא מוכן לסבול ניבולי פה. הכניסה המיוחדת לדתיים, מבחינתי זה עיניין של נוחות, כשלא מעניינים אותי החדרים האחרים, יותר נוח לראות ברשימת המשתתפים 19 שמות בו זמנית, מאשר 10 שמות. עד היום, עד כמה שאני יודע, אף אחד לא עף או נזרק מהחדר בגלל שהוא לא דתי, או שדיבר עניינית בויכוח על הדת נגד הדת. הייתי עד למספר דיונים כאלה, שבסופם כולם נפרדו כידידים. (שום צד לא הקשיב למה שהיה לצד השני לומר, אבל זה פרט שולי :)) בקשר לתורהנט ודומיו, אני לא כל כך מכיר את זה, אבל אני משער שזה פורטל כמו כל פורטל אחר שמיועד לקבוצה של אנשים, יש פורטלים לאנשי מחשבים, פורטלים לסטודנטים, פורטלים לאנשי עסקים וכו`, אין בזה גטו, זה פשוט ריכוז של תכנים, שבד``כ אין במקומות אחרים, במקום אחד. וגם אם התורהנט מהווה צנזור של הרשת, אל תשכח שזה בא לתת פיתרון, לאיזו שהיא בעיה, של הזימה שפושה ברשת. בגלל דברים כאלה, יש הרבה גופים, שבד``כ בעלי השפעה אבל לא מכירים את המטריה, מתנגדים לחיבור בכלל לרשת. אפילו לא ל- ``מקומות של דתיים``. אני מקווה שהייתי מסביר ברור בהסבר שלי, למה אין פה גטו. יום טוב וחודש טוב לכווולם ...

מיקי*

New member
אמנם יש משהו בדבריך.

לעניין ההפרדה - כאשר היא מוחלטת ומתנתקת. אולים, במקרה שלנו אין זו התנתקות מוחלטת וכל דכפין ייתי ויפסח. אין לנו שום בעיה שחבר`ה שאנים דתיים יבואו וישתתפו הן בפורום והן בצ`אט. אבל לצערנו ברוב הצ`אטים והפורומים האחרים אי אפשר לדבר שיחה נורמאלית בגלל כל הגסויות והניבולי פה. שהרי כאשר אנחנו מדברים על אחדות אנחנו לא מדברים על מחיקת ההבדלים והגוונים, אלא על טיפוח הדיעות השונות למרקם אחד. וזה בדיוק מה שעושים. לעומת זאת אני מסכים איתך שהניכור וההרחקה קיימת - גם במדינה. ואני מתכוון לכל היישובים הנפרדים שקמים שבהם מותרת הכניסה (לגור) רק לדתיים או רק לחילוניים, רק לבני עדה זו או אחרת וכד`. ה אכן פגע רע שצריך להוציא מהשורש.

shlomit18

New member
אני חושבת

שכולם פה יודעים יפה מאוד את התשובה... גם אני כמוך וכמו רבים שאלתי את עצמי בדיוק אותה שאלה... וכמובן שיש מסקנה! והיא: נכון, למה ליצור כל כך חומות ומחיצות? כולם פה ביקרו גם בצ`טים רגילים ובפורומים וכו,... ואני בטוחה גם שכולם קצת הזדעזעו ממה שקורה שם ולכן הם הגיעו בסופו של דבר לפה. נכון. זה חשוב מאוד לבנות גשר, אבל לא על חשבון הריסת הנפש שלנו, וכמה שזה נשמע פואטי זה בדיוק מה שקורא שמתרגלים לראות כאלה דברים (שכל פעם שנכנסים לשם למשל לצ`ט של נענע רואים את השמות של החדרים ומבינים אחרי זה למה אבא ואמא לא רוצים שנגלוש באינרנט) אז כן... למה שלא תיהיה לנו את הפינה שלנו פה? גם אם לפעמים זה בא על חשבון ה``גשר הוירטואלי``?

למעלה