גז מדמיע

גז מדמיע

האם מותר לשאת?האם זה גם בצורת אקדח?מתי מותר להשתמש?ואיפה אפשר לקנות?(נ.ב.מדובר באזרח)רק תשובות מוסמכות.

shaiush4

New member
בשביל לשאת גז מדמיע

אתה צריך אישור כמו כל סוג של נשק, אתה צריך להוכיח שזה להגנה עצמית. החוק היום בישראל אומר שאסור למכור לייבא או לייצא גז מדמיע בצורה של אקדח, ככה שמי שמוכר לך את זה עובר על החוק. כעקרון, אין איסור על נשיאה של גז מדמיע בצורת אקדח, ככה שאתה לא תעבור על החוק, מי שימכור לך כן.

afiksambol

New member
נייעס בוקר טוב,

ברמה העקרונית אין שום חוק או תקנה, שאוסרים נשיאת גז מדמיע, בכל צורה חיצונית שתבחר (תרסיס במיכל בתוך מעטפת חיצונית בצורת אקדח, טלפון נייד, מחזיק מפתחות... לא חסרים רעיונות.) מתי מותר להשתמש ? כיוון שאתה נושא אותו להגנתך העצמית (כך לפחות אני מקווה), מותר להשתמש בו ברגע שאתה חש סכנה ברורה ומיידית, שלא תוכל להתמודד איתה בדרך פחות אגרסיבית (לדוגמא, להסתובב ולברוח ממנה*). במידה והשימוש שלך בתרסיס יגרום נזק (אפילו מינורי) לאותו אחד שנדמה היה לך כי הוא מאיים עלייך (או למישהו אחר בסביבה) והוא יחליט להגיש תלונה במשטרה כקורבן תקיפה, אתה עלול למצוא את עצמך במצב בו אתה מואשם ובמקרה הגרוע יותר עומד למשפט ואז יהיה זה השופט שיחליט האם השימוש בתרסיס היה הכרחי או לא. באופן יותר פרטני לאקדחי הגז (או אקדחי הפלפל), אל תשכח כי האדם שמולך או מסביבך אינו יודע כי מדובר באקדח שכזה ועלול לחשוב כי מדובר בנשק חם(ראה את התמונה המצורפת, במבט ראשון זה נראה כאקדח לכל דבר). ההשלכות עלולות להיות הרבה יותר חמורות כשאדם חושב שהוא רואה נשק חם שלוף ומכוון (ואיתן יהיה לך יותר קשה להתמודד). איפה אפשר לקנות ? בכל חנות נשק או ציוד לחיילים.

שלום30

New member
נער איים באקדח צעצוע - ונורה

ארה"ב: נער איים באקדח צעצוע - ונורה כריטופר פנלי בן 15 הגיע לבית ספרו בפלורידה עם אקדח קפצונים, ואיים להרוג את חברו לכיתה ואז להתאבד. שוטרים חשבו כי הנער מחזיק באקדח אמיתי, פתחו לעברו באש, פצעו אותו באורח קשה והוא הפך לצמח.

שלום ואני שואל אותך

איך נראת לך האבטחה בנתב"ג.. תענה לי אתה ואחר כך אספר מה היה לי.

שמע אחי היה לי קטע כזה

אני לוקח את האקדח שלי קבוע איתו לכל מקום נכנסתי איתו לנתב"ג אף אחד לא בדק אותי ולא כלום ויש שם פול פירצות של האבטחה בנאדם אחר יכול להרים את נתב"ג

גם אני נכנסתי עם נשק לנתב"ג

אבל אומרים שיש להם אבטחה טובה. מעניין אם היית שולף בתוך נתב"ג תוך כמה זמן היו מורידים אותך, אומרים שהם ממש טובים

שלום30

New member
להכנס איתו למטוס לא הצלחת

וזו מטרת האבטחה העיקרית פרצות אבטחה יש בכל מקום גם במחשבים שלנו...

חד משמעית זה לא פרצת אבטחה!

ב"ה פרצת אבטחה = נכנסת בלי שידעו שאתה קיים. כאן רועי, עברת בשער, כמו כן בן-אדם מהשורה, המאבטח דיבר איתכם או ראה את הפנים שלכם בכניסה לנמל. אם הייתם פורצים את השער כניסה, המאבטח השני בתור היה 'תופר' אותכם עם המקוצרר שהוא מחזיק ביד. יש עשרות אלפי נושאי נשק במדינה. מה בדיוק חשבת שיעשו? יכינו 'נתיב' מיוחד לאנשים נושאי נשק, יהיה כספת בעמדת הבידוק, ותפקיד שם את האקדח? אנשים חיים בסרט. לא כניסה עם אקדח זה פרצה. תנסה להכנס דרך הגדר, או דרך שער 'נעול'. תצליח להכנס משם זה פרצה. אך מנסיון שלי לא תצליח. האבטחה שם מעולה. יש שם אמצעים שאתה אפילו לא יודע. ולא חולם עליהם. על כביש 1 ידעת שיש 'מצלמות' אבטחה של נתב"ג..? רועי, גש לבלוק-באסטר, או לענק הוידיאו, ותחזיר את הסרט שאתה חי בו :)

alondr

New member
איציק צודק

גם אני הגעתי לנתב"ג כמה וכמה פעמים ועם נשק פשוט אמרו לי מה שלא יקרה תשאיר את הנשק בנרתיק ואל תשלוף... ואם קורה משהו - יש מספיק כוחות התערבות לטפל באיום... אחרת כמו שאיציק אמר אם תשלוף ואתה לא לובש מדים קודם יירו אחר כך ישאלו שאלות.... נכנסתי אפילו פעם בתפקיד לתוך השטח האוירי עם נשק אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי....

רועי, אתה מכיר אותי :)

ב"ה כשאני כותב/אומר משהו, זה אך ורק על סמך ידיעה וודאית. אני לא יודע, אני לא מדבר... וכשאני לא יודע - לרוב איני מתבייש לשאול. בדקתי, שאלתי, התעניינתי וביקרתי המון בנתב"ג. לילה טוב! :)

alondr

New member
ודרך אגב

בטיסות פנים כמו תל אביב אילת או חיפה אילת ניתן לטוס עם נשק אתה פשוט מפקיד את הנשק בצ'ק אין לטיסה בדלפק הביטחון והם מכניסים אותו לכספת במטוס ואתה מקבל אותו חזרה אחרי הנחיתה... גם בטיסות פנים בארצות הברית ניתן לטוס עם נשק באותו אופן עם תיאום מראש לעומת זאת בטיסות בינ"ל חבל אפילו לחשוב על זה אחרת תהיה במעצר ולא בטיסה....

שלום30

New member
גם לא קליע

בגלל קליע בתיק: מטייל ישראלי נעצר בהודו מדריך הטיולים גילי חסקין ביקש לחצות את את הגבול מהודו לסרי-לנקה יחד עם קבוצה שהדריך, בתוכה גם הוריו. בחיפוש שנערך בכליו נתגלה קליע והוא נעצר למול עיניהם של הוריו ההמומים. משרד החוץ עוקב אחר המקרה. דודו סיפר ל-ynet: "מעולם לא היה לגילי אפילו אקדח. אני מניח שמישהו רצה לסבך אותו"

למעלה