גז בכיכר?

גז בכיכר?

האם אני צריך ללחוץ על דוושת הגז בזמן נסיעה בכיכר. עד עכשיו עברתי את הכיכר ועשיתי פניות עם גז אבל נראה לי שזה טעות ונגד החוק.

angel enamorado

New member
תלוי

תלוי מה גודל הכיכר, אם היא במישור,עליה או שיפור. זה לא נגד החוק, אין תקנה כנגד זה. אבל.. אם אתה נוסע בכיכר, פונה/מסתובב וכדומה, ואתה במהירות יחסית גדולה אתה עלול לאבד שליטה אפילו הכי קטנה ולעלות על מדרכה, לזרוק את 'התחת' של הרכב וכו' וכו'. לכיכר נכנסים בהילוך 2, או ב1 אם יש צורך לעצור. במהירות יחסית נמוכה.

angel enamorado

New member
כמו שאמרתי

הכל תלוי.. אם הכיכר בשיפוע-ירידה, אין טעם ללחוץ על גז, כי הירידה מדרדרת אותך. חוצמה, שגם אם תעזוב גז והכל האוטו ממשיך לנסוע, אז אם אתה במישור אולי רק קצת תמיכה קלה בגז , ואז לעזוב ולשחק עם זה.. כל כיכר לגופה.

8-AN

New member
הנה עוד פעם..

הילוך 1 או 2 או 3 בהכרח לא מעיד על מהירות! ניתן להיכנס לכיכר גם בהילוך חמישי וב30 קמש! וזה לא העניין... מבחינת מותר\אסור לתת גז בכיכר-מותר. בכל פנייה ועיקול במהירות גבוהה לתנאי הדרך(שחלק מהתנאים הם ניסיונו ומיומנותו של הנוהג) ישנו סיכוי לאיבוד שליטה. אני לא מאמין שבגלל תוספת גז מישהו יעלה על המדרכה או יזרוק תחת ואם כן זה לא קשור לגז. עכשיו, אף אחד לא אמר לתת קיק-דאון או להדביק את דוושת הגז לרצפה(בידני
) אמר לחיצה על הגז, ז"א תוספת\שמירה על המהירות שזה דבר לגיטימי ביותר.

Gal isr

New member
להעביר לשני בתוך כיכר- הגיוני נכון?

יצא לי לנסות את זה אתמול אחרי שלנסוע ב 15 קמ"ש עיצבן והמנוע הרעיש נורא.

למעלה