גזר מתוק/אפונה וגזר

ש ר ו ן2

New member
גזר מתוק/אפונה וגזר

שלום לכולם פעם כשהייתי ילדה , אבא שלי היה נוהג לקחת אותנו למסעדת פועלים, בה היו מגישים את אחת התוספות הכי טעימות בעולם
: אפונה וגזר ברוטב מתקתק . אני רוצה להכין כזה תבשיל , למישהו יש רעיון? או מכיר את התבשיל הנ"ל? חשבתי על צימעס אבל, רצוי שזה יהיה ללא צימוקים ושזיפים . תודה מראש לכולכם וחג שמח

pirge

New member
אפונה מוקפצת ברוטב סילאן מתקתק

תוסיפי גזר גמדי מאודה--או פרוסות מגזר מבושל 18:41 | 21/08/05 אפונה מוקפצת עם סילאן ושקדים-מעדןו pirge ו אפונה ירוקה שקדים וסילאן מבשלים אפונה במים רותחים ומרככים. לא מדי. האפונה צריכה להשאר פריכה. מטגנים במחבת--ב- 3 כפות שמן זית --3 בצלים חצויים ופרוסים ומזהיבים. מוציאים לצלחת.-- באותה מחבת משחימים שקית של 100 גרם שקדים מולבנים. מוסיפים בחזרה את הבצל והאפונה המסוננת. מוסיפים 3 כפות סילאן תמרים מלח פלפל שחור מערבבים דקה או שתיים. טועמים ומשפרים טעם. בבקשה.

silvey

New member
הצימעס שלי

המתכון לא מופיע בקישורי הגזר... לכל אוהבי המתוק המתוק הזה. מתאים מאוד לתפריט חגיגי כתוספת למנה העיקרית הבשרית עם אורז בשקדים, למשל. הצימעס יותר טעים למחרת ואפילו קר. כמו ריבת גזר של המימונה... צימעס גליצאי המצרכים: 1/3 כוס סוכר חום דחוס 50 ג' חמאה (אפשר מחמאה ) 1 שקית גזר גמדי - 800 גרם 2 כפות דבש 1 כף אבקת מרק עוף במקום מלח 70 ג' צימוקים - כחצי כוס 2 כפות מיץ לימון טרי קינמון לפי הטעם אופן ההכנה: * מזהיבים את הסוכר כמו בהכנת קאראמל. * מוסיפים את החמאה ואת הגזר. (שוטפים את הגזר במים להפשרת הקרח שבשקית) * מערבבים בעדינות עד שהגזר מפשיר והחמאה נמסה. מוסיפים את הצימוקים, הדבש ואבקת המרק או המלח. * מעמידים את הסיר על משטח אזבסט או רשת, מכסים היטב ומאדים על אש קטנה כשעה וחצי. * מוסיפים את מיץ הלימון, את הקינמון, ומבשלים עוד כרבע שעה. טועמים ומשפרים טעם. * כדי שהתבשיל לא יישרף, מוסיפים מידי פעם כף מים רותחים. * אפשר להוסיף בזמן הבישול גם ראש ציפורן שלם. ב ת י א ב ו ן . אפשר, כמובן, לוותר על הצימוקים. אפשר להוסיף אפונת גינה טריה או משומרת, אם אוהבים את האפונה כשהיא מתוקה.

למעלה