גזר בוכרי

pirge

New member
גזר בוכרי

היום הוא נכנס למרק הירקות שלי
מחר? נראה......
טעים.

yifatushc

New member
אף פעם לא ראיתי גזר כזה ../images/Emo12.gif

יש לו טעם דומה לגזר הרגיל?... יפעת

pirge

New member
כן יפעתי. מחר אני מתכננת להכין ממנו

משהו..... אעדכן מחר. הטעם דומה לגזר הכתום---רק -מעודן יותר. הכנסתי חתיכות ממנו די גדולות למרק-טעים מאד מאד. מענין להכין איתו את עוגת הגזר שלי-- החדשה. בהזדמנות אכין וגם אעדכן. לילה טוב.

pirge

New member
עוגת גזר חדשה../images/Emo41.gif עם גזר בוכרי../images/Emo41.gif

אפשר להכין עם גזר רגיל כמובן. העוגה טעימה מאד והיא פרווה. .....עוגת גזר של פירגה – בחושה ונהדרת - ממליצה בחום - – כדאי להכין יום לפני ואז מקבלים עוגה מושלמת בטעם ובמרקם. – אין צורך בכלל להרטיב את העוגה – אפשר להגיש עם בזיקת אבקת סוכר. 2 ביצים ק ט נ ו ת 4\3 כוס שמן קנולה 4 כפות מלאות סילאן 4\1 1 כוסות סוכר מעט תמצית וניל—אפשר שקית. 4\1 2 כוסות קמח רגיל – לא להוסיף , למרות הבלילה הדלילה. שקית אבקת אפיה 2 כוסות גזר מגורר ד ק ------ שזה בערך 5 גזרים כף ליקר פירות כמו: גרנד מרנייה או משמש— או לגרר קליפת תפוז טרייה. כוס מיץ תפוזים---- סחוט טרי---- אבל אפשר מבקבוק. לערבב הכל ביחד ולצקת לתבנית משומנת מספר 26 במידה ואתם אוהבים קינמון-לשים כפית. במידה ואתם אוהבים הפתעות-לשים חצי כוס אגוזים גרוסים.(כדאי לערבב את האגוזים בקמח) לאפות בחום 175. כ-40 דקות. לבדוק בשיטת הקיסם, אם העוגה מוכנה. מקור: פירגה. לעוגה שבתמונה הכנסתי חצי כוס צימוקים לבנים ו-5 תמרים מיובשים חתוכים גס.

pirge

New member
קציצות גזר בוכרי-אפויות-נפלאות.

06:58 | 14/04/05 קציצות גזר ברוטב אדום - מעדן.ו pirge ו בתמונה הקציצות מגזר צהוב-גזר בוכרי אפשר להכין כמובן מגזר רגיל. 4-5 גזרים מגוררים במג'ימקס 2 שיני שום או בצל אחד מגורר 3 כפות קמח רגיל 2 ביצים מלח פלפל רוטב: קופסה קטנה רסק עגבניות כף צ'ילי כף קטשופ כוס וחצי מים ר ו ת ח י ם פפריקה מלח כפית סוכר 2 כפות מיץ לימון להכין קציצות מהגזר לטגן אותם על מחבת "טפלון" עם מעט שמן. רק שיישתזפו משני הצדדים. להפוך בעדינות ולהניח את הקציצות בתבנית אפיה. מרתיחים את חומרי הרוטב בסיר. טועמים ומשפרים טעם. יוצקים בזהירות את הרוטב בין הקציצות שיכסה אותם כמעט עד למעלה. אופים בתנור מחומם מראש בחום 175 מעלות כ-40 דקות.

pirge

New member
עוגת גזר נהדרת../images/Emo41.gifחדשה../images/Emo41.gif מעולה.

עוגת גזר של פירגה – בחושה ונהדרת - ממליצה בחום - – כדאי להכין יום לפני ואז מקבלים עוגה מושלמת בטעם ובמרקם. – אין צורך בכלל להרטיב את העוגה – אפשר להגיש עם בזיקת אבקת סוכר. 2 ביצים ק ט נ ו ת 4\3 כוס שמן קנולה 4 כפות מלאות סילאן 4\1 1 כוסות סוכר מעט תמצית וניל—אפשר שקית. 4\1 2 כוסות קמח רגיל – לא להוסיף , למרות הבלילה הדלילה. שקית אבקת אפיה 2 כוסות גזר מגורר ד ק ------ שזה בערך 5 גזרים כף ליקר פירות כמו: גרנד מרנייה או משמש— או לגרר קליפת תפוז טרייה. כוס מיץ תפוזים---- סחוט טרי---- אבל אפשר מבקבוק. לערבב הכל ביחד ולצקת לתבנית משומנת מספר 26 במידה ואתם אוהבים קינמון-לשים כפית. במידה ואתם אוהבים הפתעות-לשים חצי כוס אגוזים גרוסים.(כדאי לערבב את האגוזים בקמח) לאפות בחום 175. כ-40 דקות. לבדוק בשיטת הקיסם, אם העוגה מוכנה. מקור: פירגה. אפשר אחרי 30 דקות להניח ברפיון ניר כסף, כדי שהעוגה לא תקבל גוון כהה יותר מדי. בתמונה העוגה הוכנה מגזר בוכרי-גזר צהוב-מעודן יותר לטעמי. אבל בהחלט אפשר להכין עם גזר רגיל. קשה להגיד שיש גזר בעוגה. טעים ביותר.

satr

New member
פירגה הכל נראה טעים ביותר../images/Emo3.gif

האמת היא - פעם ראשונה שאני רואה גזר כזה, איזה טעם יש לחתיך? תודה על המתכונים ורד

yifatushc

New member
וואו../images/Emo45.gifאיזה מטעמים../images/Emo70.gif

נראה טעים... האמת שעדיין לא נתקלתי בגזר הזה, אבל עכשיו אשים לב ואחפש אותו בסופר. אצלנו יש "שופרסל" ו"מגה", אז נראה אם שם שמעו עליו. עשית לי חשק לנסות אותו... והעוגת גזר שלך נראית פשוט חבל"ז (בטח כבר הבנת מזמן שאני חובבת עוגות מושבעת.
). יפעת

נירהמ1

New member
פירגוש - הכל נראה מעולה../images/Emo39.gif../images/Emo45.gif

תודה על המתכונים.
יש מצב ש"שכחת" סילאן בקציצות?
- סתם, סתם - אני יודעת שיש מתכונים שאת לא מוסיפה להם סילאן.
את הגזר הבוכרי הבהיר הזה אני רואה פעם ראשונה - לשוק של רחובות הוא עוד לא הגיע, או, שאני עוד לא ראיתי. גם זה אפשרי.

pirge

New member
גם אותי הוא "צד" בפעם הראשונה

ודווקא בסופר "שפע-שוק" . המעניין הוא-- שהוא לא היה מסודר ליד הירקות. הוא היה מונח על הריצפה בארגז -טרם תשומת לב של הירקנים בסופר. נראה לי שאפילו הם לא "התרגשו" ממנו. סיקרן אותי..אז שלפתי שקית במארז. .וחשבתי שהוא יעלה לי כפול מחיר,ולהפתעתי גם המחיר היה סביר. טוב, הטעם? כמו גזר
אולי טיפונת יותר מעודן. פחות מורגש הטעם של הגזר. בחרתי ב-2 מתכונים שכבר הכנתי מהגזר הרגיל--רק כדי לנסותו. והתוצאה....טעים מאד מאד. וגם מומלץ. אז תהנו. תודה לכולכן.

איזה גזר מעניין ויפה, הרגע הולכת

להכין גם את העוגה וגם את הקציצות. נשמע ונראה נפלא. אגב, היכן אפשר לקנות גזר בוכרי - אם בכלל? מהיכן יש לך? גם אני רוצה....
)))))) פירגה, תראי איזו תמונה מדהימה מבחינת הצילום (זהו הנכד שלי אולי בגיל חודשיים מתחת לשמיכה) אבל הצילום "הרג" אותי...סתם כי בא לי....חיוך

pirge

New member
אוייש איזה ממוש. לאכול אותו.עוד

4 חודשים תהיה לי נכדה שלישית. בע"ה. יש לי שתיים ממש גדולות. בנות 9 ו-11. מהבת שלי.
מתגעגעת למשהו פיצפון. איזה ממי. תהני. אין אין כמו נכדים. נכון?

pirge

New member
שקד, אין לך מושג איזה כייף יהיה לך

גם מהעוגה והקציצות. כל כך טעים.

יש לי גם יש לי, כשאני קוראת מתכון

כבר יש לי את הטעם בפה ואני יודעת מראש אם יהיה טעים או לא, אם לא טעים לי "להסתכל" את ממש לא מכינה....יאללה יש המון עבודה...הולכת להכין עוד הרבה דברים (כתבתי למעלה) ואין לי זמן לפורום כעת...
))))

אין..אין עליהם...

לי יש עדיין רק נכד אחד אבל אני ממש חולה עליו ולא מוותרת...כל שבת הם מביאים אלי אותו בבקר ואני מחזירה בערב..תענוג צרוף להיות איתו. היום הוא כבר בן 3 אבל מיום היוולדו הוא מקסים ונהדר וילד נפלא (שיהיה בריא - כרגע הוא שוכב בבית עם אבעבועות רוח) כל כך רציתי נכדה כי יש לי שלושה בנים וגם נכד אבל זה באמת לא חשוב..אני מצרפת עוד תמונה שעשתה לי את זה...באמת לאכול אותו...מאחלת לך הרבה נכדים ונכדות ורק שיהיה לנו בריאים ומאושרים...

למעלה