גזע גדול!!!

dudy555

New member
גזע גדול!!!

יש לי טרריום באורך 1.30 אני מעוניין להביא שני גזעים באורך 1.35 אני רוצה לתקוע את הגזע הראשון בצד ימין למטה ושהוא יגיע לצד שמאל למעלה וככה גם את הגזע השני רק מהצד השני של הטרריום וככה הם יפגשו באמצע ויהיה לבואה מקום לשבת עליו בנוח!! השאלה שלי היא איך אפשר לחטא גזעים כאלה גדולים?? ריתי כול מיני תמונות של אנשים עם כלובים באורך 2 מטר של בואות ויש להם שם גזעים איך הם חיטאו את הגזעים? לתנור כמובן שאני לא יכול להכניס גזע באורך 1.30 כי הוא גדול מידי ומים ואקונומיקה לא בא בחשבון אז מה עושים? יש למישהו רעיון?

dudy555

New member
פשששש

רעיון יפה לא חשבתי על זה!! תודה רבה... יש למישהו במקרה עוד רעיון?

רן333

New member
אני בספק אם צריך ממש לחטא.

אפשר לשטוף ביסודיות במים חמים מאוד, ולהבריש היטב במברשת קשה. לדעתי זה אמור להספיק, ואפשר לעשות את זה גם עם ענפים/גזעים גדולים. אגב, לפני שאתה מתקין גזעים ענקיים בכלוב שלך, כדאי לבדוק מראש איך זה ישפיע על נוחות הטיפול בכלוב, ועל הנגישות שלך לכל החלקים שלו.

dudy555

New member
ברור!!

זה מה שאני מתכנן לעשות אבל כמובן עם זה ישפיע על הנגישות שלי לכול חלקי הטרריום אז כמובן שאני לא ישים את הגזעים... תודה על התשובות...

אילון פ

New member
אממממממ

אני נוהג לחטא כל דבר שנכנס לטרריום, בין אם זה חול, אבנים, מחבוא או ענפים. עצמי פסלטיק או זכוכית באמת מספיק רק שטיפה מסיבית, אבל בעצמים אחרים שאיני יכול לראות מה קורה בפנים אני מעדיף לא להסתכן.

dudy555

New member
כמה?

כמה מעלות צריך ליהיות בתנור שאני מחטא בו גזע? ולכמה זמן אני צריך להשאיר את הגזע בתוך התנור?

אילון פ

New member
תנור?!

לא הייתי מסתכן, העץ דליק כמו שאתה יודע ועלול להישרף. הרבה יותר בטוח יהיה להרתיח אותו במים.

שים לב לפני שאתה משקיע בעץ

ובטח לפני שאתה מכניס אותו לטרריום אם יש חורים קטנים וטפילי עץ אם יש חורים קטנים אני יכול להבטיח לך שיש בפנים תולעי עץ או טרמיטים ואני אומר לך מנסיון אני השקעתי בגזע הרבה עבודה ובסוף גיליתי שהוא מלא בטפילי עץ.. בדוק טוב את הגזע ואני לא ממליץ על גזע יבש ששכב באיזה מקום אני ממליץ לך לנסר גזע מעץ חי וליבש אותו בתוך הבית ככה אין סיכויים שיהיו בו טפילים בהצלחה:)

dudy555

New member
תשובה

אבל מישהו בבקשה יכול לענות לי על השאלה!! כמה זמן אני צריך לשים גזע בתנור ועל כמה מעלות?

למעלה