גזע בישראל

גזע בישראל

איך אתם מגדירים "לבן" בישראל? מי נחשב אצלכם ללבן ומי נחשב ללא-לבן?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לבן הוא כל מי שצבע עורו הבסיסי לבן (קבקזואיד) , כלומר לא שחור (נגרואיד) ולא צהוב (מונגולואיד).

Angel lips

New member
חחחחחחחחחחחחחח הבנתי הכל

בשבילי אשכנזים הם לבנים והמזרחים שחורים :)

AeroSlash

New member
בשבילי כולם אותו הצבע...

מהסיבה הפשוטה שאני לא מבדילה בין לבן שזוף לבין שחור אמיתי..

תגובה

באפריקה כל מי שהוא לא שחור או כהה עור הוא לבן בישראל זה כנראה כל אחד שהוא לבן או צהוב עור

leahle

New member
צבע או טבע? ../images/Emo6.gif

חחחח, יא גזענית שכמותי... לא לא, לא הכוונתי, כולם חכמים, כולם טובים כולם מקסימים. השאלה היא מה אתה רוצה לדעת, על הצבע הלבן או הגזע הלבן? צבע, לבן הוא מי שלבן. גזע? אשכנזים לעומת ספרדים, לא?

ymz

New member
מה חזרנו לתקופה של master &slave?

מה זה מגדירים כלבן? למה זה חשוב בכלל? כאילו, אני רואה מי יש לו עור כהה יותר מי יש לו עור בהיר יותר אבל זה לא אומר שלפי זה אקבע את היחס שלי כלפי אותו בן אדם.

תגובה

יש הרבה אנשים שכן ומיזרחים ורוסים שניהם שונאים אתיופים אם תיתסכלו הערבים שבצפון אפריקה לא סובלים את השחורים בסודן למשל מיליציות נוביות מחסלות כל אחד שיש לו עור שחור... זאת שנאה עצמית. הרי הנובים בעצמם נחשבים לשחורים

בישראל מסתכלים על המוצא - בעולם על

הדת. בעולם מתיחסים אלינו כמקשה אחת, בשבילם אתה יהודי נקודה. אתה לא נוצרי ולא מוסלמי, לא איכפת להם אם המוצא שלך רוסיה עירק מצרים אתיופיה או צפון אפריקה. כשאתה יהודי שונאים אותך בגלל יהדותך ולא משנה באיזה צבע אתה. כאן אנחנו מתיחסים לצבע, לארץ המוצא, משתייכים ומתפלגים לעדות. מה שמאחד את הישראלים זה המוצא היהודי ולא ארץ ההולדת לכן יש כאן שנאה בין יוצאי ארצות שונות. שוכחים שאנחנו כאן מסיבה אחת ויחידה בגלל היהדות או קשר משפחתי ליהדות. פעם האמנתי שעם השנים ענין העדתיות יעלם מישראל כיום אני רואה שהוא רק מעמיק ומתגבר ומביא לשנאה רבה ביננו ללא סיבה אישית. וזה כל כך מיותר, כי כשמכירים אישית אנשים חושבים עליהם אחרת מאשר כעל קבוצה, כי כל אדם הוא פרט, הוא אישיות בפני עצמה. אולי פעם נלמד להכיר איש את רעהו ונבין שיש לשנות את החשיבה המיגדרית.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

בעולם גם מתייחסים למוצא, עובדה, הטורקים והסורים מוסלמים אבל יש שנאה ביניהם, הגרמנים שונאים את הצרפתים והצרפתים שונאים את האנגלים, הסינים שונאים את היפאנים, ובין עמים שונים באפריקה יש שנאה שאינה על רקע דתי, גם לא נכון לומר שכל העולם שונא יהודים, יש יהודים כמוך שפיתחו פרנויה וחושבים שכל העולם שונא אותם, זה לא נכון, היית פעם בחול? אם כן, הרגשת שכל האנשים שם שונאים אותך? ובכלל, את חושבת שכל אחד יכול לזהות שאת יהודיה? מה שמאחד את הישראלים זו העובדה שהם חיים (ברובם) באותה מדינה, לא דת ולא מוצא, הרי 20% מהישראלים הם ערבים, ומתוך אלה שנקראים יהודים לפחות 25% הם חסרי דת. עניין העדתיות יוכל לעלם מישראל רק כאשר כל העדות יתערבבו זו בזו ויהיו כמה שיותר נישואי תערובת, אז כבר אי אפשר יהיה להבדיל ולשנוא, מעניין אם זה יקרה אי פעם. החברה הישראלית באמת הרבה יותר גזענית מחברות אחרות בעולם, חבל שכך.

Threat

New member
../images/Emo39.gif

הטורכים והסורים אומנם חולקים את אותן הדתות (בשתי המדינות ישנם גם מוסלמים וגם נוצרים) אבל הם עם אחר, כנ"ל לגבי הצרפתים והאנגלים. דת ברוב המקרים היא לא הגורם המאחד, וממש לא זו שיוצרת את ההגדרה של הלאום. חוץ מהיהודים עצמם, לאף אזרח במדינה אחרת לא אכפת מהאבא המרוקאי והאמא הפולניה שלי (שאגב, הערה קטנה לבוריס, עובדה שמחזיקים מעמד כבר מעל ל20 שנה בלי להמר בקזינו, מטורף הא?), מבחינתם הם ואני יהודים. ההבדלה היחידה שעושים בחו"ל הוא בין ישראלים ליהודים. אכן החברה הישראלית מאוד גזענית, כלפי כולם ותמיד, אנחנו נהנים להכניס לעצמינו גול עצמי. אני לא חושבת שנישואי התערובת הם מה שיצילו את המדינה הזו מהגזענות, למרות שהם מאוד מועילים, פשוט צריך לתת לזה זמן.

L e s t a t

New member
אנגלים, צרפתים וגרמנים

משתייכים לדתות שונות. רוב העם האנגלי הוא אנגליקני (פרוטסטנטי), בגרמניה זה תלוי איפה אתה חי (הרבה אנשים שם כבר מזמן יותר חילונים מכל דבר אחר) יש מדינות בפדרציה בעלות רוב פרוטסטנטי ואחרות (כמו באווריה) בעלות הרבה קתולים. צרפת היא בעיקרה קתולית. "השנאה" ההדדית בין רוב העם הצרפתי לרוב העם האנגלי הוא תוצר של, בין היתר, מאות שנים של מלחמות ארוכות.

bariska

New member
ממממממ

בשבילי לבנים זה כל האשכנזים והשחורים זה כל השאר!

למעלה