גזע אבוקדו משחיר

tomer863

New member
גזע אבוקדו משחיר

שלום לכולם,
ברשותי עציץ אבוקדו שגידלתי מגרעין כבן שנתיים ולאחרונה העלים שלו התייבשו ומאז אין צמיחה של עלים בכלל בערך 2-3 חודשים.
כל כמה זמן אני גוזם את החלק המושחר אך אין התפתחות והמצב חוזר שוב ושוב.
כל יומיים בערך אני משקה אותו בליטר וחצי מים ... לדעתי המצב התחיל בגלל הקור שהיה בחורף. העציץ נמצא במרפסת וממוקם באזור עם שמש חלקית.
לפי התמונות לפני כחודש אפשר לראות צמיחה של ניצנים אך גם הם התייבשו ...
אשמח לעזרה כיצד להחזיר אותו לחיים תודה ��

drorim69

Active member
אבוקדו - אולי הצמח כבר אבוד..

בכל זאת אפשר לתת לו צ'אנס ע"י הדחת מלחים ממצע השתילה, באמצעות השקיה מאד ארוכה ואיטית, כדאי באמצעות צינור. להחזיר את העציץ לתחתית רק לאחר שכל עודפי המים גמרו להנגר ולחזור להשקות רק כשהמצע כמעט יבש.
לא בטוח שהצטברות מלחים במצע היא הבעיה אבל קודם כל יש מצב שכן ושנית אבוקדו רגיש למליחות בקרקע אז לא יזיק לנסות

tomer863

New member
יכול להיות שיעזור

שחכתי לציין שהוא בעציץ זה כמעט כל חייו, אולי יש צפיפות בשורשים ומה עושים במצב זה?
לקצץ מעט את השורשים יעזור?

tomer863

New member
יש סיכוי?

הוצאתי אותו בעדינות מהעציץ היו מלא שורשים ארוכים שהתפרקו פשוט, גזמתי את השורשים והעברתי לעציץ חדש מקווה שיצמח שוב.

מיכי 10

Member
אוף. חבל שלא שאלת לפני כן. יתכן מאד שהעציץ היה קטן מדי. אבל

כשמעבירים לעציץ גדול יותר, לא מנקים את השורשים מהאדמה הקודמת שלהם (אם אין בה מזיקים שמפריעים). נראה לי שזה גורם טראומה לעץ.
להיפך. מעבירים אותו עם כמה שיותר מהאדמה המקורית שלו, כדי שיהיה לו קל להתאקלם בעציץ החדש, ולהמשיך לצמוח לתוך האדמה שנוספה בתוך העציץ הגדול.

ואחרי ההעברה, מיד משקים את העציץ, פעולה שאף היא עוזרת לצמח להתאקלם היטב במקומו החדש. וגם בימים הבאים יש להשקות אותו לפי הצורך, שלא יתייבש מדי.

אגב מָקום - כדאי להעמיד את העציץ עד כמה שאפשר באותו מקום בו היה הצמח קודם. כדי לא לשנות לו את תנאי האוויר, האור וכל מה שהתרגל אליו.

לגבי קיצוץ השורשים: אני לא מכירה שיטה כזאת. העברתי הרבה צמחים בעבר לעציצים גדולים יותר. או שתלתי באדמה. ומימיי לא חשבתי אפילו, על קיצוץ שורשים שלהם. זה לא שֵׂיעָר שיש לעשות לו תספורת. וגם אם גוזמים ענפים של צמחים, לא סביר בעיני שגוזמים שורשים.

מיכל.

מ ש ה 53

Well-known member
במקרה הזה זה לא ממש נכון.
הצמח נמצא כעת בעקה גדולה ואין עליו עלים.
לכן אפשר להתייחס אליו כאל "נשיר גלוי שורש" ובמצב כזה נכון לקצץ שורשים.
ואם יש בו עדיין מספיק אנרגיה חיונית, הוא ילבלב כשקצת יתחמם ויצמיח שורשים חדשים במקביל.
אבל ברור שדרורים צדקה. מאד יתכן שהאדמה מלאה במלחים שנצברו בה.
כי מה עם ניקוז? איש לא דיבר על כך.
ולמה הצמח נשר? היה לו קר מדי בחורף? והלוא אבוקדו אינו נשיר והעלים היו
אמורים להישאר על הצמח.
ובכלל. הייתי ממליץ לגדל חדש. ממילא זה לא עץ מורכב וממילא הוא לא גדל בגינה.
אז יאללה. במקום להילחם על "חצי מת", תגדל חדש.
והיות שאין עלים, אפשר גם להעביר את העציץ למקום אחר יותר מואר, יותר שמש.
כל מה שנכון. שום שמש לא תפגע בעלים שהתפתחו בצל. אז למה לא בעצם?

מ ש ה 53

Well-known member
הסיכוי ממילא היה נמוך: אבוקדו זקוק לעלים כל השנה ולא? ז"ל.

למעלה