גזענות

afd75

New member
גזענות

שלום,אני בחור בן 27 מירושלים ונתקל כל הזמן בתופעה מעליבה זהיא,זלזול מצד האשכנזים בספרדים (בנו) , וחוסר יחס והתעלמות ,ולפעמים ממש העלבה שנראית כמו גזענות,זה ממש הולך וגדל במדינה,ואני כל הזמן נתקל בכך ביום יום ביחס או שאני רואה,מה אפשר לעשות לעניין הזה?איך ניתן לשפר את הדברים בשטח?ולא ליצור הפליה בין העדות וגזענות? תודה על התשובה

ronen1981

New member
חינוך חינוך ועוד פעם חינוך.

אם נהפוך את החינוך האיכותי זמין לכל התופעה תעלם. אם נשפר את רמת החינוך שוב התופעה תעלם. וכשאני אומר חינוך איכותי וזזמין לכל אני מתכוון לכולם בלי יוצא מהכלל. ממצע שינוי. חינוך ותרבות המדינה חייבת לחתור למתן חינוך חינם מהגן ועד לאוניברסיטה. חיוך צריך לפתח ערכים הומניים, דמוקרטיים, ליברלים ופלורליסטים. יש להטמיע בכל זרמי החינוך תוכנית ליבה כבסיס דעת וחינוך, שמטרותיה שילוב היחיד האוטונומי בחברה עתירת ידע, חינוך למחויבות אישית, חברתית ולאומית - ציונית. שינוי תעשה לשיפור הזדמנויות בחינוך, לצימצום הפערים ולקידום כל תלמיד לפי כישוריו . יש להפנות משאבים עדיפים בכוח אדם ובתקצוב לפריפריה ולשכבות החלשות. משרד החינוך לא יסבסד מוסדות חינוך שאינם מלמדים ציונות, אזרחות, מתמטיקה, מדעים ואנגלית. שינוי רואה בחינוך הגבוה בסיס לקידומה המדעי והטכנולוגי של המדינה.

kity

New member
די די די נמאס לי!

סליחה שזה לא קשור, ואני לא מייצת פה את המפלגה אבל כמה אפשר להתלונן?! פקה פקה פקה על איזה גזענות אתה מדבר? מה קרה הקופאית לא התייחסה עליך מספיק? איזשהו אשכנזי דרך לך על הרגל או תפס לך מקום באוטובוס? אין במדינה שלנו (או לפחות אני לא ראיתי) שום זילזול גדול בספרדים, הזילזול פה בארץ שווה לכולם, כל אחד מקבל אותה מידת של חרא... אז סליחה שאני ממש לא עוזרת אבל מעצבן אותי כאן הקריאות האלא על גזענות שלא קיימת... kity

למעלה