גזענות

yaakii

New member
גזענות

מה מוביל לגזענות? האם יש הבדל בין גורמי הגעזנות בעבר לאלו שבהווה? כלומר, מדוע אדם לבן קם בוקר אחד ונראה לו נורמלי לשעבד אדם שחור? למה קיימת איבה כלשהי בין העדות השונות בישראל? -האם אדם שונה חייב להיות אדם שנוי? למה לא קיימת שנאה בין רוסים לפליפינים, לדוגמא-בעוד שנאה בין אשכנזים וספרדים קיימת כבר כמה שנים טובות (או רעות..
)?

אייני

New member
יש כמה סיבות

ברגע שנוצרת קבוצה מסויימת, אז היא מבדילה את עצמה משאר הקבוצות, והרבה פעמים יוצרת לעצמה עליונות מסויימת. "אנחנו יותר טובים מהאחרים כי". כי להם יש דעות יותר נכונות, נימוקים יותר טובים, אלוהים יותר טוב, דת יותר נכונה, וכד'. בעצם הרגע שאתה חושב שאתה יותר טוב מהקבוצה האחרת - מכאן קלה הדרך לגזענות. בייחוד אם הקבוצות השונות לא מסכימות על נושאים מהותיים לדעתן. לגבי השעבוד של האדם השחור - זה לא התחיל מגזענות כלפי שחורים דווקא. זה התחיל מגזענות כלפי עבדים. כשיש לך עבד - אתה לא מסוגל להעלות בדעתך שהוא שווה לך, כי אחרת - למה הוא עבד שלך? אז בתקופה שהיו עבדים - עבד נחשב לפחות מאדם. עבד היה סחורה. וההוכחה הפשוטה - אם היה נהרג לך בן משפחה, היית זכאי לנקמת דם - וההורג היה חייב מיתה. אם היה נהרג לך עבד לעומת זאת - אין נקמת דם. אתה זכאי לעומת זאת לפיצוי כספי. למה? כי עבד זה לא אדם, עבד זה סחורה. רצה המקרה וקרה שאפריקה - שבה יש שחורים, הייתה חלשה יותר מאירופה, ולכן היה קל לתקוף אותה ולקחת ממנה עבדים. אזרחי ארה"ב, כמו כל האזרחים האחרים - ראו בעבדים נחותים מהם. וכיוון שהעבדים היו שחורים - התחילה להתעצב התפיסה שהשחורים נחותים מהם - ולכן ראוי להם להיות עבדים. ובין רוסיה לפליפינים לא קיימת שנאה כי לא איכפת להם אחד מהשני. צריך שתהיה סתירה מסויימת בעקרון מרכזי שלהם - ושהם יכירו אחד את השני למעשהXD בין האשכנזים לספרדים - יש הבדל משמעותי - התרבות, המנהגים והשפה. האשכנזים ראו את עצמם כיותר מוצלחים תרבותית (הנה, קבוצה שחושבת שהיא טובה יותר) ולכן התחילה הגזענות.

yaakii

New member
איך המציאות הגיעה למצב בו אדם רשאי, מוסרית,

לשעבד את החלשים ממנו? מדוע כיום אין מציאות כזאת? למה לרוסים ולפליפינים לא אכפת אחד מהשני ולאשכנזים וספרדים אכפת זה מזה? -האם הם לא נפגשים בארץ? האם התרבויות שלהם לא שונות זו מזו?

אייני

New member
הכל תלוי בהשקפת העולם שלך

ומי אמר שאין כיום מציאות כזאת? עבדות בפרט וסחר בבני אדם בכלל עדיין רווחים בחלקים מהעולם. למרבה המזל השקפות עולם אחרות התפשטו מסיבות אלו ואחרות. חוצמזה ששים לב. זה לא "חלשים ממנו". זה "נחותים ממנו". אותם אלה ששעבדו את העבדים לא חשבו שמדובר בבני אדם חלשים יותר או משהו. הם לא חשבו שמדובר בבני אדם, נקודה. הם ראו בהם משהו כמו כלב שמירה, שור עבודה או סוס משא. אותם אפשר לשעבד - למה? כי הם לא מהגזע שלנו. בדיוק כמו עבדים. והבנתי, דיברת על הרוסים והפליפינים שחיים בארץ, לא היית בדיוק מובן קודם. וול - צריך שיהיה ביניהם תחומים כלשהם משותפים - נקודה כלשהי שהם יפגשו אחד את השני - לא משנה אם הם יסכימו עליה או לא יסכימו. אחרת, למה בדיוק שהם יעניינו אחד את השני? אין ביניהם שום חיכוך בשום נושא שהוא. התרבויות שלהם שונות - אבל לא איכפת להם מהתרבות אחד של השני. לעומת זאת, אצל הספרדים והאשכנזים - כן איכפת, כי הייתה חשיבות ל"איזו תרבות היא הנכונה" אם אפשר להגיד ככה. משום שכולנו אותו עם, וכאותו עם אנחנו אמורים להיות עם תרבות דומה, כל פילוג תרבותי פשוט יפצל אותנו. נכשלנו במשימה הזאת, כור ההיתוך לא הצליח, ואנחנו צריכים לנסות לשחזר אותה שוב.

טריאן

New member
תיאוריית האבולוציה של דארוין....

חלק ממנה אומר שכמו שאצל החיות המפותחות והחזקות מנצלות את החלשות ככה גם לבני האדם המפותחים יותר מותר ללא עוררין.

tweeg

New member
../images/Emo5.gif

התאוריה של דרווין לא אומרת שום דבר שכזה. אתה מדבר על עקרונות מובהקים של הנאיצזם.ועוד בהחלטיות שכזאת.

טריאן

New member
דווקא זו השורה התחתונה בתיאוריה

שהחזק שורד בעולם וחובתם של בני האדם המפותחים יותר(הגזע הארי)לשעבד ולנצל את החלשים(לטינים,סלוים).

אייני

New member
שטויות.

אבולוציה אינה חובה ואינה חוק. היא משהו שקיים, לא מעבר. האבולוציה אומרת שה"טוב" שורד (וזה דווקא לא ה"חזק" פיזית). זהו. זה לא כלל, זה לא שום דבר - זה למעשה פשוט תיאור מצב קיים! היא לא חובה ולא כלל ולא מעניקה כללים - היא פשוט תיאור של המצב הקיים, זהו, לא מעבר.

tweeg

New member
../images/Emo5.gif שנית

דרווין לא עבד בשום צורה על בני אדם,ולא דיבר בכלל על ניצול של חיות אחרות העבודה של דרווין היא מדעית נטו,ומתארת את המציאות. אתה מדבר על פיתוחי פסדו מדע שהנאצים המציאו בשביל להצדיק את עצמם. חורה לי(וואו כמה זמן לא ראיתי את זה איפשהו)שאתה מייחס דברים כאלה לדרווין.

טריאן

New member
4 אבות גזענות הם.

1)אופי שונה של קבוצות חברותיות. כגון:בריטים,מוסלמים ואפריקאים. 2)תכונות גנטיות שונות. כמו צבע עיניים,צבע עור ולא חסרות דוגמאות. 3)הכללה. שאנחנו מכלילים אנשים בקבוצה כלשהיא. אם הוא אטיופי אז הוא מטומטם,אם הוא אשכנזי אז הוא גרוע בשש בש ולא חסרות דוגמאות. 4)הזר. פשוט בן אדם שלא שייך קל לנו לשנוא אותו כשהוא מנסה להתקרב לחברה שלנו. הנאצים חיברו את הכל באופן די מרשים,אתם זרים,יש לכם אופי שונה שמלוים בריבית,אתה יהודי אז אתה חייב להיות כזה,כמובן שזה בגנים אצלך,אז ם אם סבא שלך היה יהודי ואתה מדען חשוב יש לך דפקט בגנים.

למה נוצרת הגזענות?

אולי כי האדם משתוקק להרגיש מיוחד, נעלה על פני הסובבים אותו? ואולי כי הוא מפחד ממה שהוא לא מכיר, ולכן תוקף מיד? אני לא מאמין שיש תשובה חד משמעית לשאלה הזו.. הגזענות מתפתחת במקומות שונים, אצל אנשים שונים, מסיבות שונות. האם הבעיה היא באי היכולת שלנו לקבל את השונה? או באי היכולת שלנו לקבל את העובדה שלמרות שהוא אולי נראה קצת אחרת, הוא בעצם בדיוק אותו דבר?

yaakii

New member
אני לא רואה את ``האח הגדול``

אבל שמעתי שיש שם סיכסוכים על רקע גזעני, ואני מאמין שיש לזה השפעה על המציאות בארץ. אני חושב שאם יערך משאל אנונימי בקרב אזרחי המדינה בשאלה האם האנשים מרגישים שנאה / חוסר סימפתיה כלפי עדה השונה מזו שלהם-התשובה הרווחת תהיה שלילית(אשמח לשמוע אם חולקים עלי בנקודה הזאת..). ובכ``ז יש אוירה לא נעימה, של מתח בין העדות. נראה לי שההסבר הוא שיש השפעה באופן תת-מודע ובלתי רצוי מצד המעוררים מחלוקות על אלו שמרגישים שעדה לא מצביעה על כלום. (ואם כבר האח הגדול-אני בעד שירשור מיוחד..)

tweeg

New member
אממ

אני לא מאמין שישתמשו במילה שנאה,אבל סטראוטיפים וחוסר סימפטיה כלפי עדות בכלליות כן. מצטער מאוד להגיד את זה,אבל יש עובדות בעולם,ולמרות שסטרואטיפים הם ניפוחים והכללות,לחלקם יש בסיס אמיתי.

טריאן

New member
כי זה כיף

זה לא כיף לדעת זאתה יותר מפותח מהלטינים?או יותר חכם מהספרדים? בני האדם שגו בטיפשוטם כדי להישאר עם הכיף הזה.

tweeg

New member
actually

מנת משכל ממוצעת בקרב גזעים שונים בארה"ב שחורים : 85. היספנים: 89. לבנים: 100. והגזע העליון האמיתי: מזרח אסיאתים: 106. המספרים האלה אוששו בהרבה מבדקים במשך השנים, יש מתאם די דומה גם בתוצאות ה-SAT (בגדול פסיכומטרי) האמריקאי. והחמור מכך, לא נראה שהפערים מצטמצמים. וכפי שכבר אמרתי בגלל שמנת המשכל מושפעת בעיקר מגנטיקה, הם כנראה גם לא יצטמצמו. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=720827 (יופי של בלוג,כותב גם בפ' אבלוציה אאל"ט) יש הבדל בין גזענות,לבין מציאות. זה יופי שמיחסים כל שינוי גזעי לראשון,אבל לפעמים הוא מתבסס על השני.

למען האמת

אני לא זוכר איפה בדיוק קראתי את זה. אבל מה שכן, בלינק שאתה בעצמך הבאת כתוב שהאייקיו הממוצע של היהודים האשכנזים הוא 113.

tweeg

New member
אתה מטעה

מדובר על הגזע היהודי האשכנזי בכל העולם. הנתונים שכתבתי הם על ארה"ב בלבד. בלי כוונה להעליב,ופאק דה פולטיקלי קורקט,אבל להתיחס לגזע האשכנזי זה סוג של סינון.כמו לבדוק iq של אנשים בקולג' לעומת שאר העולם. ועם כוונה להעליב,אמריקאים מטומטמים,הם לא מדגם מייצג.

למעלה