צהריים טובים,
צהריים טובים, הנושא הנ"ל רחב מיני ים וקצרה היריעה מלהכיל את כל ה"תובנות" וה"מסקנות" שיצאו ממנו. הכלל הוא:תלוי בעיניי המתבונן. אני כבחורה ספרדיה שגדלתי בבית אמיתי עם השקפה יציבה ונכונה, יכולה לומר בוודאות - עפ"י השקפת התורה, אין שום סיבה לגזענות הזאת,[שאגב היא די חד צדדית וד"ל] חד משמעית,אשכנזי או אשכנזיה יכולים להתחתן עם ספרדי/ה ויחיו יחד בשלווה ובשלום, כל זה כמובן אם האשה מוכנה לקבל עליה את מנהגי בעלי באשר הם. באם הוא אשכנזי או ספרדי. מעבר לכך הכל פוליטיקות הזויות וחינוך קלוקל ומעוות. וכל מי שחושב אחרת שיתבונן לעצמו בעיניים ויאמר מה ב ד י ו ק הסיבה שמניעה אותו לחשוב אחרת, האם זאת "ההשקפה" או דברים אחרים כמו אקסיומות חברתיות מטופשות וחסרות שחר. עפ"י הידוע לי, [וידוע לי דבר או שניים בספרי הלכה/השקפה] לא כתוב שום דבר בעניין הזה, ואם אני זוכרת טוב את עשרת הדברות, לא חושבת שמוזכר שם משהו בעניין "לא יישא אשכנזי בת לעדות המזרח" וכן להיפך. אין שום סיבה א מ י ת י ת שיכולה להביא למסקנה מעיין זו פרט לסיבה שהזכרתי.[ע"ע הלכות ומנהגים שונים] אז כל ה"אמיתיים" ו"בעלי ההשקפות" למיניהם נא הניחו יד על לוח לבכם והודו כי זה עוד אחד מהדברים שהעולם המעוות הזה נתן בהם את אותותיו. אני לא מתיימרת לנסות לשנות, לו היה בידי, בוודאי שהייתי פועלת לכך. אך מה שבאמת חשוב הוא שכל אחד יישיר מבט מול האמת הפנימית שלו וירד לשורש הדברים, ולא יהיה שותף לתופעת העדריות הרווחת לצערי במגזר שלנו. התורה שלנו היא אמיתית ואינה נחשדת באפליות. אי לכך ובהתאם לזאת, כל אשר יהין להרים אפו ולהרשות לעצמו להתנשא מעל חברו ולהתבטא בצורה כזאת, אך ורק כי נולד בן לעדה מסויימת, אין לי אלא להזכיר לו אי אלו מן הכתות שאינן מקבלות פני שכינה - ולהתמקד בעיקר על ה"ליצים".. שאכן, דבריו בהחלט העלו בת צחוק על פני ואף יותר מכך.................................................. בהצלחה לכולכם, איש איש על מנהגיו ושורשיו. צהריים טובים.