גזענות ומחירה..

קליט

New member
אחותי ! עם יד על הלב !

את לא חושבת -שישנם עידות מסוימות שצריכים שיפור בתכונות מסוימות ?? אני התאכזבתי עמוקות מעידות מסוימות !! לא נראה לי שכדאי שאפרט .

קליט

New member
ויש עידות שזה יותר ממשהו מסוים !

וזה בכמה תכונות . כך נראה לי.

זה לא משנה פה. כי לא דיברו פה

על משו מסויים. דובר פה בהכללה. זה מה שמרגיז.... ונראה לי שאתה היית זה שכתב " שנאת חינם"...לא? ממש חינם!!

קליט

New member
נכון מאוד !

אין שום הצדקה לשנאה ! אנו אמורים לחבב כל אדם, ולמצוא בו את הטוב ! יחד עם זאת - אני נזהר מאנשים מסוימים קצת יותר ! עם כל הכבוד והחביבות שאני רוחש לכל אדם על פני האדמה ! . . .

קליט

New member
כשאני חושב על הענין לעומק -אני אומר

ומגלה שיתכן מאוד שהגזמתי ! ספרדים מסוימים -פגעו בי כמה פעמים . טעיתי שהכללתי את כל הספרדים בסירה אחת ! . . . זה ודאי קורה אותו הדבר מכיון ההפוך -שמישהו יספר לך שהאשכנזים הם אנשים גסים ושחצנים, ויודעים לפגוע ולהשפיל אותך עד עפר, והם קמצנים מאוד. כשהאמת היא -שישנם עידות אשכנזיות שיש אצלהם אנשים כאילו, ואי אפשר להכליל את כל האשכנזים או את כל הספרדים כקמצנים וכו` וכו` .

לב אiהב

New member
אם אין גיזענות,וזה לא כמושעושיםאתזה

אז למה בחורה ספרדיה לא רוצה לצאת איתי,כי אני אשכנזי?! מזה הגיזענות הזאת?!

קודם כל, לבחורה, יותר קשה מבחור

להתחתן עם מישו ששונה ממנה, ולו מהסיבה הפשוטה, שהיא זו שתצטרך בחיים לוותר על כל המנהגים וההלכות ודרך החיים שהיתה רגילה אליו, מה שאין כן אצל הבחור, שלא משנה כלום.... וזה לא גיזענות.... זה שבחורה ספרדיה לא מתחתנת עם בחור אשכנזי, ולהיפך, לא עושה את הצד השני רע או לא בסדר.... נישואין זו החלטה קצת יותר רצינית, וכל אחד יעשה את שיקוליו.... אבל מפה ועד לבוא בהכללות גיזעניות....הדרך רחוקה....

לב אiהב

New member
באותו טיעון שהגנת על רצון ספרדיה

שלא להינשא לאשכנזי,ניתן להגן על האשכנזי,שיודע מראש שבחורה ספרדיה לא תירצה לשנות נוסחאות ומינהגים מספרדי לאשכנזי,וכו`,אז אין פה גיזענות.זה תמיד נישמע לי מגוחך וצידקני כשבאים נגד אשכנזים שלא רוצים לישא ספרדיה בטענה שהם גיזענים וכשספרדיה לא רוצה אשכנזי זה כבר לא גיזענות.זה תמיד יהיה מובן וניסלח,אז אני מכריז בזאת שאני אשכנזי(גרוש בלי)פתוח להצעות גם עם בחורה ספרדיה אם זה יתאים כמובן.ניתן לשלוח מסרים.לילה טוב.

מסעיר

New member
כמובן שכולם..

מהנהנים בראשם, ומוחים נגד הגזענות.. אך מורי ורבותי.. בסתר ליבכם הנכם מודעים לעובדה, שהאגו הפולני רובץ לו בתוך תוככם.. והוא ממש לא מחבב את עדת המזרחיים.. נקודה.. ממה זה נובע?? ממה לא... אם זה מהוריכם.. אם זה מהמנהלים והעסקנים למינהם.. וכן.. גם הרבנים והאדמור"ים אשמים ולא בקצת במצב שנוצר.. אני לא אומר שצריך להשלים עם זה וזהו.. כל אחד בפני עצמו יכול לתקן ולו במעט.. אני רק אומר שזאת בעיה חריפה של הציבור החרדי כולו.. מין סטיגמה מקובעת של שנים רבות.. שרק אלוקים יודע מתי תחלוף ותיעלם. ולא.. אני לא מעדת ספרד

קליט

New member
לא כולם ``פולניים !

מה אתם אומרים על השנאה שיש ליהודים תורניים נגד כל הערבים ! ונגד כל הגוים ! וידוע מה שאנחנו מקללים אותם לפעמים. אני רואה את שנאת הגויים -כדבר פחות חמור משנאת יהודים שומרי-מצוות את אחיהם בשרם שומרי-המצוות ! היה לא תהיה !!

לב אiהב

New member
רואים שאתה לא מעדת ספרד. . . .

כי הם לא מעיזים להאשים ולתקוף רבנים ואדמורי``ם במצב לא ראוי שקיים במקומות מסויימים.יש להם אמונת חכמים תמימה ואמיתית.אתה מוזמן להצטרף במעלת אמונת חכמים לעדת ספרד!(אני אשכנזי ולא גיזעני!)

צהריים טובים,

צהריים טובים, הנושא הנ"ל רחב מיני ים וקצרה היריעה מלהכיל את כל ה"תובנות" וה"מסקנות" שיצאו ממנו. הכלל הוא:תלוי בעיניי המתבונן. אני כבחורה ספרדיה שגדלתי בבית אמיתי עם השקפה יציבה ונכונה, יכולה לומר בוודאות - עפ"י השקפת התורה, אין שום סיבה לגזענות הזאת,[שאגב היא די חד צדדית וד"ל] חד משמעית,אשכנזי או אשכנזיה יכולים להתחתן עם ספרדי/ה ויחיו יחד בשלווה ובשלום, כל זה כמובן אם האשה מוכנה לקבל עליה את מנהגי בעלי באשר הם. באם הוא אשכנזי או ספרדי. מעבר לכך הכל פוליטיקות הזויות וחינוך קלוקל ומעוות. וכל מי שחושב אחרת שיתבונן לעצמו בעיניים ויאמר מה ב ד י ו ק הסיבה שמניעה אותו לחשוב אחרת, האם זאת "ההשקפה" או דברים אחרים כמו אקסיומות חברתיות מטופשות וחסרות שחר. עפ"י הידוע לי, [וידוע לי דבר או שניים בספרי הלכה/השקפה] לא כתוב שום דבר בעניין הזה, ואם אני זוכרת טוב את עשרת הדברות, לא חושבת שמוזכר שם משהו בעניין "לא יישא אשכנזי בת לעדות המזרח" וכן להיפך. אין שום סיבה א מ י ת י ת שיכולה להביא למסקנה מעיין זו פרט לסיבה שהזכרתי.[ע"ע הלכות ומנהגים שונים] אז כל ה"אמיתיים" ו"בעלי ההשקפות" למיניהם נא הניחו יד על לוח לבכם והודו כי זה עוד אחד מהדברים שהעולם המעוות הזה נתן בהם את אותותיו. אני לא מתיימרת לנסות לשנות, לו היה בידי, בוודאי שהייתי פועלת לכך. אך מה שבאמת חשוב הוא שכל אחד יישיר מבט מול האמת הפנימית שלו וירד לשורש הדברים, ולא יהיה שותף לתופעת העדריות הרווחת לצערי במגזר שלנו. התורה שלנו היא אמיתית ואינה נחשדת באפליות. אי לכך ובהתאם לזאת, כל אשר יהין להרים אפו ולהרשות לעצמו להתנשא מעל חברו ולהתבטא בצורה כזאת, אך ורק כי נולד בן לעדה מסויימת, אין לי אלא להזכיר לו אי אלו מן הכתות שאינן מקבלות פני שכינה - ולהתמקד בעיקר על ה"ליצים".. שאכן, דבריו בהחלט העלו בת צחוק על פני ואף יותר מכך.................................................. בהצלחה לכולכם, איש איש על מנהגיו ושורשיו. צהריים טובים.

כמה שאת צודקת וכמה שזה כואבבבבבב...

בגלל שנאת חינם כבר נחרב לנו בית מקדש אחד ובגלל זה הוא עדיין לא נבנה... אבל מה לעשות?! ניראלי שמה שנשאר זה רק להתפלל שיגיע סוף לדבר הזה........

קליט

New member
יש גזענות מובנת והגיונית !

אם אני לדוגמה; ספרדי -ולא מחבב אשכנזיות -מבחינה חיצונית- אז אני חייב לקחת אשכנזיה ?? . . . . .

ובכן..

אינני רואה מה עניין שמיטה אצל הר סיני,כל קשר בין הדברים שכתבתי לבין תגובתך עליהם מקרי בהחלט! ספרדי שאינו מחבב מראה אשכנזי אין זה אומר כי אינו מחבב אשכנזים, אי לכך זה עניין של טעם בלבד, והמושג"גזענות" לא קשור לכאן לחלוטין. ייתכן כי אותו בחור ייפגש עם בחורה ספרדיה בעלת מראה אשכנזי ולא יאהב. ומה תגיד אז??? כדאי לדעת גזענות-מהי,לפני שנותנים לדברים כותרת. גזענות -היא כל הבחנה, הוצאה מן הכלל, הגבלה או העדפה של בני אדם, המיוסדת על נימוקי גזע, או אתניות, שמגמתן או תוצאתן יש בהן כדי לסכל או לפגום בהכרה, בהנאה או בשימוש על בסיס שווה של זכויות האדם וחרויות היסוד בחיים המדיניים, הכלכליים, החברתיים, התרבותיים או בכל תחום אחר בחיי הציבור.

למעלה