גזענות ומחירה..

פשוT אJי

New member
גזענות ומחירה..

ביום האתמול קיבלתי מסר מאחד מחברי פורום זה ובו נכתב לי משפט שהעביר בי צמרמורת: "סוף סוף אחת משלנו ולא איזה פרנקינע" לרגע חשבתי שעיני מטעות אותי אך לרוע המזל לא הן לא הטעו !! אני עדיין מלאת תדהמה,הכיצד יכולים לרכוש בוז ושנאה תהומית לאדם רק בגלל שלא נולד בצד הנכון של המפה?? דברים אלו הם מסוג הדברים שנשגבים מבינתי.. גזענות בעיני היא "צימצום מוחין",כביכול באיזשהו שלב המוח הפסיק להתפתח להרחיב מעגלי חשיבה ולקבל מבט רחב יותר על העולם. זה בדיוק כמו להשאר ילד קטן בחשיבה של "אבא שלי הוא הכי חזק" בעוד שהאבא של השכן הוא ואן דם.ילד בתהליך התבגרותו מבין ש"האבא הכי חזק" נמצא רק בדמיונו.. לחשוב שאני שווה כי אני אשכנזי זה בדיוק כמו הילד הקטן הזה,לא רואה שיש חזקים מאבא שלו... אינני דוגלת שאנו אמורים להנשא אשכנזים לספרדים ולהפך,למרות שאילו זה היה אפשרי (כלומר שתהומות השינאה לא היו עמוקות כל כך) זה לא היה רע בוודאי לא מבחינת גנטיקה. אבל אני כן חושבת שלא צריכים להיות הבדלי מעמדות (אנחנו בגרמניה הנאצית?) שלא אמורה להיות שינאה (אחים,לא?) שמוכרח שיהיה כבוד הדדי....(הזכות לכבוד,החובה לכבד!!) יאללה שרשו את תגובותיכם....

קליט

New member
אמר הקב``ה בתורתו

``לא תשנא את אחיך בלבבך`` וכתוב בספרים שעל כל שניה שיהודי שונא את רעהו -הוא עובר על לאו מהתורה ! ``ואהבת לרעך כמוך``; אמר ר` עקיבא; זה כלל גדול בתורה ! ``בצדק תשפוט עמיתך`` ! יש מצוות עשה מהתורה ללמד זכות ! -לכן אני לא בטוח שזה ששלח לך את המסר -הוא שונא יהודים ממוצא מזרחי ! הוא לא התנהג כראוי ואולי זלזל בהם, ובזה שכינה שם רע על אחיו. כתוב בפרקי אבות; ``חביב אדם שנברא בצלם`` .פירוש; היות והאדם הוא יציר-כפיו של הקב``ה - אז חביב כל אדם בעולם ! . . . ``שנאה`` זו תכונה אנושית . כמו שיש אומרים - אני לא יכול לסבול אותו ! אני שונא אותו בדם ! . . . ויש שמתבטאות - אני שונאת את המורה הזאת ! . . . ישנם הרבה יהודים חרדים לדבר ה` שבצעירותם עבדו על עצמם, והם אוהבים את כל אחד ואחד מבני ישראל ! וזה לא קשה בכלל ! -כי כמעט לכל אדם יש את החן שלו . ואם הוא מתנהג לא כראוי -אז אני מלמד עליו זכות -שיתכן מאוד שהוא אדם טוב, אלא שהוא מלא עם צרות וכו` וכו` ומה הוא אשם שהוא נולד עם נטיה לכעס ? . . . עדיין אני חושב שרוב החרדים הם אנשים טובים ויקרים, והם אינם שונאים שנאה עדתית, אכן יש לא מעט שאינם מחבבים/מסמפטים בני עדות שונות, ובעיקר מקבוצה חרדית שיש להם דרך אחרת ממני, אז טוב שהעלית את הנושא ! חזק וברוך !

koybi

New member
באמת מוזר

זה כמו להגיד על עצמך הכי מתוקונות בעלום כשבתכלס אחותי הקטנה הכי הכי מתוקנת בעולם.../tapuzforum/images/emo8.gif

רוזה22

New member
זה ממש אבל ממש לא כמו שעושים את זה.

אני אשכנזיה ואני יוצאת עם בחור לא אשכנזי. וזה כל כך לא כמו שעושים את זה. סתם גזענות. ודעות קודמות.

א בן שי

New member
יתכן שהוא צודק ויתכן שאת צודקת

וכמובן הכל במובן מסוים . זה ברור שיש הרבה ספרדים שגדלו בבתים פרמיטיבים ולכן התנהגותם בהתאם וזה בכל המגזרים ברור שהציבור האשכנזי יותר מתורבת . ואת צודקת במובן שלא צריך להיות גזען ולתת כבוד הדדי כי אחים אנחנו .

קליט

New member
סליחה ! התרבות שייכת לאשכנזים ??

תראה את הענווה והחמימות של עידות המזרח !! . . . יש יתרונות וחסרונות בכל עידה ובכל אדם !

אז תסבירי בבקשה את דברי רש``י ...

רש``י בפרשת סוטה [במדבר פרק ה פסוק כה] על הפסוק ואם לא נטמאה האשה וטהורה היא ונקתה ונזרעה זרע. אומר רשי אם היתה יולדת בצער תלד בריווח אם היתה יולדת שחורים יולדת לבנים , עכל. ולפי דברייך הקב``ה גזען? מה רע בשחורים שהיא צריכה ללדת לבנים? הקבה מצומצם , אשמח לקבל את תשובתך. .

אין קשר בין מה שהיא כתבה

למה שאתה כותב. אתה מדבר על מציאות של "שחורים" ו"לבנים". היא מדברת על מציאות שיש התייחסות מבזה ביניהם בגלל צבע העור.

פשוT אJי

New member
וכי בצבע עור עסקינן?!

הקב"ה בורא יפים ופחות יפים, עשירים ועניים, שמנים ורזים, לבנים ושחורים.. אך לא ברא יהודים שווים ושווים פחות.

אז למה נקטה הגמ`..

שזהו המקור לדברי רש``י לשון לבנים , שחורים ולא יפים מכוערים , יש לך הסבר לזה?

פשוT אJי

New member
הגמרא נקטה,

בלשון זו של שחורים ולבנים. כפי הידוע לי שחור במקורותינו מסמל העדר יופי,ואביא כמה דוגמאות לדברי: "שחורה אני ונאווה"-על אף שאנו שחורים יפה פנימיותינו. "האישה הכושית"-שכדי שלא תשלוט עין הרע ביופיה כינוה כושית. וככל הנראה הכוונה היא כזו גם כאן. מה שלא יהיה איבדת לגמרי קשר עם דברי וכי דברי הגמרא הללו נותנים לגטמציה לשנאה או להתבטאויות כאלה ואחרות?? מה גם שדברי הגמרא נאמרו קודם שקמו מושגי "אשכנזים" "ספרדים" פרשת סוטה נאמרה לאחר צאתם של עמ"י ממצרים ולא ידוע לי שמצרים היתה אז "אירופאית" כך שדבריהם לא נאמרו בהתייחס למוצא. מה שחובה לציין שבשום מקום לא נאמר שיהודי "שחור" הוא מסוג היהודים ששווים פחות.

את צודקת.

המציאות של הגזענות מצערת ביותר ורק אנחנו יכולים לשנות אותה.

Corall

New member
ואני שואלת אותך,

הביטוי ``בצד הנכון של המפה`` לא נוטף גזענות מהדלת האחורית, או אפילו לא.. ?!

פשוT אJי

New member
"בצד הנכון של המפה"

זה היה אמור להכתב כך: בצד "הנכון" של המפה. המשפט הנ"ל אינו נוטף גזענות כפי שאת חושבת אלא טובל ב"סרקזם".

Corall

New member
עכשו זה נשמע אחרת..

חשבתי על צד כזה. אבל למקרה שלא... טוב שהסברת את עצמך.

למעלה