גזענות בצה"ל

• פותח הנושא varui
  • פורסם בתאריך

varui

New member
גזענות בצה"ל

אתמול אמא יחיד אם בנה היא ניכנסה למירפאה כמובן היא ניראת כמו אישה חכמה והיא אחרי כמה זמן היא שאלה את אחות מה מיספר פקס במירפאה אחות כתבה לה חצי מיספר פקס נכון ואזה היא באה לשאול עוד הפעם מה היא אמרה על אותה אחות "לא פלא שהיא לא יודעת ליכתוב הרי רק ברוסיה מלמדים לכיתוב כך" מה קורה לפעמיים אצל כולם לא כותבים משהו נכון אבל למה ללכת על גזענות

TaL53

New member
קפצת רחוק מדי

אולי התנשאות כן הייתה פה, אבל לא גזענות.

varui

New member
אבל

מה קשר שהיא לא כתבה נכון את מיספר פקס לרוסיה מה זה לא קרה לה גם

TaL53

New member
בסדר, זה רק מחזק את מה שאמרתי

התנשאות על אנשים אחרים שהם "כאילו" לא לרמה שלך. אותה חיילת שכתבה לה את הפקס הייתה ממוצא מסוים? אותה אישה התייחסה למוצא של אותה חיילת? לא היה פה שום סטריאוטיפ כדוגמא לגזענות. אני לא אומר שזה בסדר מה שהאישה ההיא אמרה אבל לא צריך להתייחס לזה יותר מדי. יש מטומטים בכול מקום.

מוצא, גזענות.. מתחיל להיות מעניין..

אני רק אשמח אם מישהו יוכל להביא תירגום [כי אני אישית לא הבנתי כלום מההודעה הראשית, רק מהתגובות הצלחתי להבין קצת..]

ד"א, הייתה כאן אחת שהתרעמה על זה שלאחרונה,

יש הרבה מאוד שירשורי פוליטיקה, שבנוסף גם זוכים לעשרות [אם לא מאות] תגובות. אז רציתי להגיד לה, שאם היו מועלים נושאים אחרים [שבין היתר כבר הועלו בעבר] אז הם היו זוכים לכמה תגובות קצרות, לקוניות ואדישות במקרה הטוב. אני אישית העלתי כמה פעמים את נושא הקשרים [הזוגיות] בין אנשים מעדות שונות, ואף אחד, ללא יוצא מן הכלל, לא הצליח לענות על זה [היו כמה הודעות קצרות ולקוניות, כדי לצאת ידי חובה, וזהו]. ובגלל כל זה [ועוד הרבה יותר], מעלים לכאן שירשורי פוליטיקה, כי יודעים שנושאים כאלו מעירים ומחייאים את הפורום, ויכולים ליצור מאות תגובות [והרי על זה הפורום חיי].

AeroSlash

New member
הבעיה מתחילה כאשר

שרשורי הפוליטיקה הופכים לשרשורים מלאי גידופים וירידות לפסים אישיים, ואף אחד מאיתנו לא ממש נהנה מזה.

רצוי בכלל לא לפתוח אותם [פרט למקרים מאוד

מיוחדים שיש פיגועים/מלחמות וכדומה] מכיוון שזה לא קשור בשום צורה לנושא הפורום. פשוט בגלל העדר שירשורים בנושא הפורום [או בגלל העדר תגובות לשירשורים כאלה] נפתחים שירשורים אחרים שלא קשורים לנושא הפורום, ואותם שירשורים הם בד"כ פרובוקטיבים מאוד, שמושכים הרבה אש.

TaL53

New member
שרשורי פוליטיקה זאת לא מילה גסה

ורצוי ומעניין שיהיו כמה כאלה. אבל מה שקרה בזמן האחרון זה שהיו רק שרשורי פוליטיקה פרובוקטיבים. כול נושא בעולם צריך לדעת איך להציג ולדעתי שרשורים של "לכול חיילי צה"ל למיניהם" על בסיס יומי אין מקומם כאן. לעמוד הראשי הגענו גם בעבר ובזכות שרשורים מעניינים יותר ופחות ללא צורך בפרובוקציות. כמו כן, מה זה שרשורים בנושא הפורום? מספר הנושאים "של" הפורום הוא יחסית מצומצם וגם טחנו את הנושאים האלה יותר מדי. כדאי לדעתי, להעלות נושאים מעניינים שלוו דווקא יתקשרו לפורום אלא יותר לתחביבים וידע של חברי הפורום. כמו למשל הניסויים שהצגתי שלדעתי זה מעניין לקרוא עליהם. אולי כדאי להחזיר את ההתעלקות שהייתה מאוד מוצלחת עד שהופסקה משום מה, או שכול אחד יעלה בתורו נושא אחר לפי השקפת עולמו. לגבי גידופים אז יש לציין שגולשת מסוימת שלא ננקוט בשמה עברה לגמרי את גבול הגידופים ע"י שימוש בתמונות אישיות מאלבום הפורום לצורך התעמולה הזולה והילדותית שלה. וזה לדעתי משהו שהוא יהרג בל יעבור. במיוחד באווירה הנעימה ששוררת בפורום בדר"כ שאין צורך להרוס אותה.

AeroSlash

New member
תמונות?!?!

מישהו מוכן להסביר [או לקשר] לי מה זה? וההתעלקות - טוב שהזכרת לי

TaL53

New member
בבקשה

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=979&msgid=101092177 ואני אודה לך אם תמחקי את הדבר זה.

AeroSlash

New member
מצטערת...

זה לא בדף הראשון של הפורום ולכן אני לא יכולה למחוק אותה.

אז למה לכל הרוחות לא הבעת את דעתך

בשרשור שבו *-שאלתי* בפירוש מה דעתכם על הדבר? אם הרוב כאן רוצה שיהיו מאות ועשרות תגובות [ מצד מס' גולשים מצומצם ביותר] לשירשורי פוליטיקה למיניהם אין לי שום בעיה עם זה. ואם זה מה שהולך לקרות אז אל תשלו אותי ותגרמו לי להמשיך בהשתתפות והרמת רמת הדיון פה בפורום על שאר נושאים שלא פוליטיקה. אם זה פורום פוליטיקה אני לא אהיה פה, אין שום דבר שמעניין אותי בזה וזהו זה. האחת הזאת זו אני.. למה שוב אם אפשר לשאול, החלטת להביע את געתך כאן כביכול מאחורי הגב , ולא בשרשור ששאל בפירוש מה חושבים על כל העיניין? איך אני אמורה להבין מזה מה שאתם חושבים? טלפתיה?!

TaL53

New member
מה שהוא התכוון זה

שהייתה אישה "רוסיה" שביקשה ממישהי שתרשום לה מספר פקס והמישהי הזאת טעתה. אז האישה אמרה שבטח ישראלים לא יודעים לרשום מספרי פקסים כי הם לא למדו כמו שנגיד ילדים ברוסיה למדו.

בבקשה, תכתוב בצורה נורמלית, כדי שיהיה אפשר

להבין מה אתה רוצה להגיד.

Old Cat

New member
תשתדל להתאמץ

הבחור קצת דיסלקטי ומתקשה מאד בעברית. מוכר על פי הניק מפורומים אחרים. כדאי קצת לגלות הבנה והתחשבות ולהשתדל לפענח כוונתו.

אם זה אכן כך, אז אני כמובן מצטער, ומבקש את

סליחתו.. אני לא ידעתי שיש לו בעיות. חשבתי שהוא סתם מחפף וכותב בצורה שלומיאלית. מה שכן, ולמרות הכל, אני לא כל כך הבנתי למה שהוא התכוון, ומה בדיוק הוא רצה להגיד..

varui

New member
אין לי שום בעיה

דיסלקטי לפעמיים מה אני כותב ואני לא שם לב ואני שולח כך

אם אין לך שוב בעיה, והכל בסדר איתך, אז תשתדל

בבקשה לכתוב בצורה ראויה, כי אחרת מאוד-מאוד קשה, עד בלתי אפשרי, להבין מה שאתה כותב.

למעלה