גזענות בישראל

• פותח הנושא dkey
  • פורסם בתאריך

dkey

New member
גזענות בישראל

אני ממש לא רואה הבדל בין חוק זה לחוקי הרייך השלישי. ההפגנה מתוכננת ליום ראשון בשעה 18:00 מול משרד המשפטים בת``א (שדרות שאול המלך פינת הנרייטה סאלד). כינוס האגודה מתוכנן להתקיים בשעה 19:30 בסניפה בתל אביב, רחוב נחמני 28

סבבב

New member
אני מסתייג מההשוואה...

עם כל הכאב שבחוק החדש - אין בסיס ממשי להשוואה כזו - וזה לא המקום לדון בזה. לגופו של עניין, כאשר הממשלה עומדת על כרעי תרנגולת כשקרבולת שלה היא ש"ס, וכששר המשפטים הוא הבובה של אולמרט - אין פלא שזה המצב. השאלה היא רק - איך אולמרט יכול לחזור הביתה ולשבת בשולחן אחד עם דנה, בתו הלסבית?

טוהרtoar

New member
מטריד משהו

אני כבר ממזמן מקבל את הרושם שחברי הרשות המחוקקת שלנו עסוקים במעין תחרות :"משנה חוקים נולד"- מי יצליח לנסח מחדש הכי הרבה חוקים בהכי מעט זמן. אם חשבתם שממשלה ושרים זה מה שמתחלף בישראל בקצב מהיר- אז מסתבר שדווקא מערכת החוקים שלה מתחלפת הרבה יותר מהר. כמעט כל שני וחמישי מנסחים מחדש סעיפים, מוסיפים,מוחקים,"מעדכנים" ועוד כל מיני מילות שינויים מה שהיום חוקי מחר אולי לא מחרתיים אולי כן... זה מטריד משהו,לא?...

גם אני מסתייג

מההשוואה מבלי להרבות במלים בשל כך. עדיין רחוקים אנו אלפי מילין מלהידמות לחיות הנאציות ימ"ש. קצת מתעודד מדברי טוהר. גם אם באופן אישי ידועה דעתי, שאני מסתייג מ"נישואין" הומוסקסואלים, אינני מוכן לפגוע במי שחולק עליי, אם הוא איננו פוגע בי. מוטב היה לש"ס לעסוק בקירוב לבבות אמיתי בדרכי נועם ולדאוג לרווחת הציבור מאשר להיטפל לאלה, שאינם צריכים להפריע לאיש, ושיתכן, שהם אף כאנוסים. מה חבל, שש"ס צריכה "לתפוס כותרות" על גבנונם של אחרים כדי לכפר על מחדליה בפרשת הלחם.

dkey

New member
אני דוחה את ההסתייגויות על הסף!

לא השוותי את החוק לשואה. השוותי אותו לחוקים המפלים שהיו קיימים בטרם הפתרון הסופי. יחד עם זאת, ההמון המוסת שראיתי ערב המצעד והצורך להגן עלינו במצעד באופן כה הדוק בהחלט מעלים את ההרהור אם לא היה מבוצע בנו לינץ' לו המשטרה וכוחות הבטחון לא היו. מאוד מאוד חורה לי נושא החוק הזה. ראשית, כי פרידמן זורה חול בעיניים. תיקון החוק יבטל את הפרשנות הקיימת של בתי המשפט שמרחיבה את החוק. זאת משום שהמחוקק דיבר את דברו שוב ובאופן חד משמעי ובית המשפט לא יוכל להתעלם מזה אלא אם יפסול את החוק מכח חוקי היסוד (אין לדעת מה הסבירות לכך). אבל הבעיה האמיתית היא הגזענות הפושעת. לא מדובר רק בש"ס כי כל הסיעות הדתיות והקואליציה יצביעו בעדו. זה פשוט בלתי נתפס בעיני שבשנת 2007 ניתן לפגוע בצורה כה חמורה במיעוט שנרדף גם ככה ואפלייתו. הבעיה היא אנחנו. כי אם היינו יוצאים לרחובות ועושים מהומות, אף אחד לא היה מעיז להתעסק איתנו יותר. זאת בדיוק הגאווה שצריך. אם מישהו טרם הבין מדוע צריך את מצעדי הגאווה אולי הבין את זה כעת.

הבעייה היא לא בחוק

הבעייה היא כנראה בנו. האסון הכי גדול שלנו הוא המחלוקת הפנימית. כדוגמא הכי חיובית אני מצחיג דווקא אותך (ואולי עוד כמה כמוך) כחילוניים "למהדרין", המשתתפים בפורום דתי, וזוכים לייחס נפלא בדרך כלל. למה? משום שבראש וראשונה אנו בני אדם. השקפתך החילונית איננה הענייני ולא עאניינו של איש כל עוד אינך מפריע לאיש. מאידך גיסא חוקים צריכים להיות גם חכמים. אינני מוצא שום סיבה הגיונית לשינוי החוק הקיים. אז מה, אם אני מתנגד ל"נישואין" חד-מיניים? מי אני, שצריך להפריע לך לחיות כמיטטב הבנתך? במה זה מפריע לי? פוגע?! גם חילולי שבת פוגעים בי. בכל זאת אנו יכולןים להסתדר, משום שלפחות אתה מבין, שלדידך אין בעייה לנסוע בשבת, אבל אתה יודע, שזה עלול להפריע לי, בוודאי לא תגיע אליי בשבת ברכב ואולי אךף תשתדל להימנע בככלל מנסיעה באיזורים דתיים. זה לא צודק אבל זה חכם. דווקא אמונתי החזקה גורסת, שהדרך לקרב את הזולת להשקפתך לא עוברת דרך קריאת גנאי ("שאבעס!") ובוודאי לא באמצעות מעשים אלימים, שאין להם מקום במסורת היהודית. אני רק מתנצל, שמחמת צוק העיתים לא הספקתי לכתוב את הרעיון התורני לפרשת השבוע שעבר אבל המשך לעקוב אחר הודעות הפתיחה וגם זה יגיע. מה עושים עכשיו עם החוק? אינני יודע. אני מקווה ומייחל, שזה לא יעבור. אמשיך להתנגד ל"נישואין" חד-מיניים אבל חלילה לי מלפגוע באנשים כמוך, שאינם מזיקים לאיש, וגם עצם קיום החוק לא צריך להפריע לאף אחד. בוא נראה אותם מחזירים לקדמותו את החוק, שבוטל לפני כעשרים שנה, לפיו ייאסרו כליל יחסים הומוסקסואליים. אני אהיה הראשון, שיתנגד לכך, בלי שום קשר לנטייתי. בכל מקרה אני מאחל לכולנו הצלחה במניעת העברתו של החוק. רק לא צריך לגייס לשם כך את השואה ולא את החוקים הגזעניים למיניהם. החוק הזה הוא רע כשלעצמו ואין צורך להוסיף עליו פרשנות. בדרך אגב גם אם חלילה הוא יעבור, יש דרך נוחה וקלה לעקוף אותו. אפשר לערוך צוואה. שום בית משפט לא יוכל לשלול קיום צוואה, שבו מקדיש אדם את רכושו ואת נכסיו לבן-זוגו הקבוע. אני מקווה, שאינני טועה.

סבבב

New member
שני דברים:

א. זה ש"כל" המפלגות הדתיות יצביעו בעד, לא נותן רוב. העניין הוא שגם החילונים מצטרפים לזה. ב. אני מסכים עם הקטע שזה צריך להישמע יותר ויותר. לא יודע אם מהומות ואלימות, אבל אין ספק שאם יש רגע שבו צריך להיראות - זה עכשיו. לא במצעד הפנינגי וכייפי בקיץ - שבסופו של דבר הוביל לשינוי החוק הזה, אלא עכשיו - כשבאמת יש צורך. ימים יגידו מה יילד יום...

דבר אחד

אינני יודע, מה קורה לי היום, שאני תומך כה נלהב ב"דיקיי" ואילו עם הערכתי המלאה כלפיך מתנגד לפחות לחלק מהדברים. טוב! זה חלק מהדמוקרטיה ואני שמח גם על הגיוון. מהסיפא של הדברים משתמע, שמצעד הגאווה הוביל לניסיון לשינוי החוק. על מה אתה מבסס את דבריך?

סבבב

New member
על המציאות כמובן...

בדיוק כמו הצעת החוק למניעת מצעדים בערים - שנבעה בדיוק בגלל המצעד ושהרתיחה את הציבור החרדי, כך גם שינוי בחוק זה נבע בדיוק בגלל הבלגאן של המצעד. הרי ברור לכל שאם היה שקט תעשייתי בנושא ההומואים - הרי שש"ס לא היתה נוגעת בנושא, כדי אפילו לא להעלות אותו על סדר היום.

dkey

New member
מאמר מצויין של דורי ספיבק בנושא

שר המשפטים חייב להתפטר על הטעיית הציבור ביחס לחוק. זאת בשל טענתו שדבר לא ישתנה בעוד שכל תלמיד משפטים שנה א` יודע שברגע שהחוק יעבור המחוקק אמר דברו והפירוש הקודם בטל. וזה לא סתם שר משפטים, זה אחד מגדולי המומחים בחוזים (היה המורה המשעמם ביותר שלי).

למעלה