גזענות בישראל 2010.

Rtitan

New member
מה הקשר לעדה זו או אחרת?...

אדם שלא מוכן לקבל את השונה ממנו כ"אדם" לכל דבר ועניין, לא משנה על איזו עדה נדבר - הוא לא יקבל את השונה ממנו. הצבע של האתיופים הוא מה שמשנה?... הצבע הוא בשך הכל שכבת מלאטונין בעובי של כמה מיקרונים על שכבת האפידרמיס של העור שנועדה להגן על העור מקרינת UV שסביבת החיים המקורים של בעל צבע העור הזה... זה הכל. ממש כמו שהאסקימואים לובשים פרוות כדי להתגונן מהקור, והאבירים לבשו שריון כדי להתגונן מחניתות וחרבות... ההבדל הוא, שאת שכבת המגן הזה, העניק להם הטבע. אחרי שבוגיית הצבע נפתרה - יש סוגיות אחרות מצד אחד אישיות שלנו (משיכה חיצונית למראה כזה או אחר) או שהן תרבותיות (הזכירו כאן למשל את ריחהאוכל - אינג'רה לאתיופים, חילבה לתימנים או רגל קרושה לאשכנזים... ועוד). אם הייתי נמשך לבת העדה האתיופית?... כן - הייתי רוצה אותה, בלי ספק. בני המשפחה שלי?... בעיקר היו מרחמים עליה.. אם הילדים שלי היו יוצאים עם בת העדה האתיופית?... כן, בוודאי. אני שוב לא מצליח להבין את ההפרדה הזו שיש בין העדות השונות בישראל. 61 שנה אחרי שמדינת ישראל הוקמה ושאבה אליה יהודים מכל העולם - ואנחנו הרבה יותר רואים את השוני וההבדלים, ולא מבינים שדווקא השוני הזה הוא אחד המעצבים של הייחוד של המדינה הזו שתוך זמן מאד קצר הפכה להיות מדינה מפותחת. אבל ככה זה כשמתמקדים בשונה ולא מבינים שהשונה הזה יכול להביא לחיבור מאד מאד חזק ולתוצאות מדהימות...

Rtitan

New member
השוואה בין ישראל וקליפורניה...

אני לא יכול לברוח מהזיכרון של מישהי שאמרה לי פעם "אנחנו שונים מדי - זה לא יצליח...", המילים הללו עדיין מהדהדות לי בראש כי אני זוכר איך הרגשתי אז - שהשוני הזה הוא מה שהי כל כך יפה בינינו. ישראל וקליפורניה מאד מאד דומות: שתי המדינות מורכבות בעיקר ממהגרים מאיזורים שונים. שתי המדינות התפתחו מאד מאד מהר, ולשתי המדינות מערכת חינוך שבבסיסה היא מעולה - אבל נרקבה לאורך השנים והופרדה לשת מערכות חינוך: אחת פרטית או "חצי פרטית" לבעלי יכולת והשנייה "ציבורית" למעוטי יכולת... ושתי המדינות הן כלכלות מאד מאד חזקות. כוחו של השונה... יכולתם של השונים... תמורתה של קבלת השונה.

lintu14

New member
לא מהפורום אבל השאלה רלוונטית לכולם

אם הייתי יוצאת עם בן העדה האתיופית? אם אהיה כנה עם עצמי,סביר להניח שלא.אבל אף פעם אי אפשר לדעת. איך המשפחה הייתה מגיבה?וואו. רע מאוד.אבל משפחתי הייתה מגיבה רע לכל בן עדה שהוא לא אשכנזי-רוסי. משפחה די פרימיטיבית במובן הזה,לא מקבלים גייז,שחורים ,שוני קיצוני ופחות קיצוני. חיים בבועה.אבל אם הייתי באמת רוצה,הייתי שמה פס. אני זוכרת שחברה שלי יצאה עם אתיופי וכולנו היינו בשוק ,אבל בסוף מתרגלים.זה פשוט לא רגיל . סביר שהייתי מתנגדת תחילה,בגלל דעות קדומות-אבל ברגע שמכירים אנשים הכל נמחק.אצלי לפחות. :)

אסוfית

New member
שאלה שעלתה בי לאחרונה, למען האמת

עלתה בי עקב מקרה אחר- מקרה שפגתי בבחור רוסי, גוי. רוב חיי לחמתי בדיעות שאמרו כי לצאת עם גוי זה פחות טוב, מפני שצריך לשמר את המורשת היהודית. פגשתי בחור רוסי.. לא ידעתי שזה מפריע לי עד שהגעתי הביתה והבנתי שזה מה שנותר בי ממנו. היותו לא יהודי. חשבתי עם עצמי. לא עקרוני לי האם עבר גיור או לא. הוא לא יהודי- וזה מפריע לי. קשה לי עם זה. באמת קשה לי עם ואין קשר לגזענות יש קשר לרגש. אתיופי? ממש לא אכפת לי. חבר'ה איכותיים, לרוב יפים. הוריהם וסביהם לחמו על להגיע לארץ כמו הוריי וסביי ועל כך אני מסירה את הכובע. אפרו אמריקאיים עוד יותר יפים:) נושאי איידס? נו, באמת.. הייתי יוצאת- כן. מקווה שהיו יוצאים איתי. העיקר שהאדם יהיה איכותי. המשפחה הקרובה- מקווה שטוב, שאלתי אותם לא מזמן והם אמרו שבכיף. ידידה טובה ממוצא בריה"מ התחתנה עם בחור אתיופי לאחר 6 שנות מערכת יחסים והייתה חתונה טובה ושמחה. אם ילדי היה מביא בחור אתיופי הביתה? אין לי שמץ.. תלוי במערכת היחסים:) העיקר שיהיו לי ילדים, אי"ה..:)

girl number six

New member
השלכת מנות הדם לפח לא קשורה לסטיגמה

ידוע שבאפריק יש אחוז גבוה של איידס - אם בחורה עובדת במקצוע העתיק בעולם 100% שהיא נשאית. תסתכלי בטופס אותו את אמורה למלא כשאת תורמת דם - יש שם סעיף ששואל אותך האם האיית באפריקה במהלך X השנים האחרונות לתקופה מסויימת. מי שענה כן - המנה שלו הושלכה מסיבה אחת פשוטה. לא יצליחו לזהות האם הנגיף קיים או לא ב-100 אחוז רק מעבר לאותן X שנים שעברו. אותה גישה ננקטת כלפי תושבי דרום אפריקה הלבנים, האנגלוסקסים שעלו לארץ. תרומות של אפריקאים שעלו לפני אותה התקופה לא מושלכות. זה לא נחשב לגזענות אלא ךלשמירה על הבריאות של מקבל התרונה שגם כך נגרם לו נזק בריאותי אחרת הוא לא היה צריך את המנה. סעיף נוסף הוא מי ששהה בבריטניה החל משנת 1984 אם אני לא טועה. הסיבה היא מחלת הפה והטלפיים שהיתה נפוצה שם אצל פרות. גם מנות אלו נפסלות באותה המידה כבר מעל ל-25 שנים - פי 3-4 שנים לעומת התקופה שנדרשים לאפריקאים. למה אתם לא מזדעקים? נ.ב. השותפה שלי לדירה היא אתיופית ואני לא מחליפה אותה בעבור שום הון שבעולם. כשהיא אמרה לי בשיחת הטלפון הראשונה שהיא אתיופית אמרתי לה שזה לא מהווה אצלי פונקציה.

יש סבירות שבארץ זרה

ישליכו תרומות דם של ישראלים , מאותה סבה. ואני לא אפגע, רק אצטער על הדם שבזבזתי. כי תרומת דם אינה נוחה לי.

girl number six

New member
ממש אין כזו סבירות

מבחינה רפואית ישראל מאוד מפותחת - יש לכאן תיירות רפואית [ממש כמו שלתאילנד יש תיירות מין] ולא רק זה - אנחנו מובילים מבחינת קביעת פרוצדורות רפואיות. מד"א למשל מלמדים דפאות בכל העולם בנוגע להתמודדות עם טראומות בשטח ואר"נים. תחשוב על זה - במדינה קטנה כמו ישראל יש לא פחות מארבעה אוניברסיטאות שמכשירות רופאים - העברית עם הדסה כבי"ח לימודי, ת"א-איכילוב, בן גוריון וסורוקה, וחיפה עם רמב"ם.

הבעיה יותר עם בן זוג

הנשים האתיופיות, לפי נסיוני הלא רב, נעימות. גם קוראים בעיתונות שמשקיעים בהן והן משתלבות. לעומת זאת רבים מהגברים האתיופיים, עפ"י נסיוני, מלאי איבה, דוחים. כך נהגים אתיופיים באוטובוס (אגב, בזאת הם "משתלבים" בהתנהגות הכללית של נהגי דן, שיש בהם עם זאת כמה יוצאי דופן נעימים), עובדי אבטחה (למשל בכותל, "סתם" פועלים. כמו כן, לפי המובן מהתקשורת, הגבר האתיופי עוין את האשה המצליחה, כנראה סבור, עפ"י תרבותו המפגרת, שמגיעה לו עמדה גבוהה יותר ממנה, וכמובן יודעים כולנו על מגפת הרצח של נשים ביניהם, כנראה על רקע זה. בקיצור - למה שאשכנזיה תצא עם אתיופי? מה היא, מזוכיסטית?

שוב הכללה.

את לא סומכת על הבת שלך, שאם היא בחרה באתיופי, הוא במקרה בדיוק מתאים לה, ולאו דווקא מאותם אלה שלא ?

אין לי בת, ולא תהיה. בחרתי לא להביא ילדים. אך

לשאלתך - ראינו כבר כל כך הרבה נשים שמתחתנות עם בחור - ובהמשך חייהן מתברר שהוא אלים, או מכה אותן, ו/או מתעלל נפשית, ורבים רוצחים. כיום אין במדינה מסגרת בה את יכולה לברר תולדות חיים ומסוכנות פוטנציאלית על בחור כלשהו. ולדעתי צריך שתהיה. התרבות האתיופית, מספרת לנו התקשורת, היא פטריארכלית, לגבר האתיופי יש פה בעיות קשות עם ההשתחררות וההצלחה של נשים אתיופיות, ויש מגפת רצח. למה להסתכן?

../images/Emo6.gif הצחקתם אותי.

הבנות האתיופיות כל כך ישראליות עכשו, כל כך כמו שלנו. והצבע? שלהן יותר יפה, ופחות פגיע בשמש.

rut2020

New member
לצערי שאלתך לעניין

עם כל כמה שמדינת ישראל מתהדרת בקידמה, הרי אנחנו סך הכל חברה בעלת דעות קדומות , שלא רוצה בקרבה את השונה , לצערי יש היום בארץ לא מעט אנשים שלא רוצים בקרבם אתיופים, שלא רוצים בקרבם נכים, שלא רוצים בקרבם אנשים מוגבלים . נכון יש גם הרבה אנשים נהדרים שעושים הרבה למען הזולת אבל כמו שכתבתי לצערי אנחנו חברה בעלת דעות קדומות

../images/Emo57.gifהבן שלי בן ארבע וחצי ועם ביום מן הימים

הוא יחליט לבחור לעצמו בחורה ממש אבל ממש לא יהיה אכפת לי איזה צבע יהיה לה הכי חשוב שהיא תהיה חמודה ולא
. ולשאלתך אתיופים נראים לי עדה חמודה עדינה שסובלים מקשיי קליטה.

namelass

New member
חחח נושא מצחיק

לדעתי אני חושב שהייתי יכול לצאת עם אתיופית (כי אני נשוי לאחת חחחח) מבחינת הורים שיקבלו ? שיקבלו או שלא יקבלו זה לא הם צריכים לחיות עם בן הזוג בסופו של דבר.... (שמתי לב שכמעט תמיד שההורים אוהבים את הבן זוג הוא הכי גרוע חחח) אני יכול להגיד שהדעות במשפחה הם בטוח קצת מזוייפות יש תאלה שיגידו בפנים "מה חשבת?" ויש את אלה שיגידו "אחלה אחלה..." ובלב יגידו "מה חשבת?" ויש הרבה במשפחה שאמרו לי שזו עדה טובה ואנשים שמחים וחמים ... אבל בסופו של דבר כולנו גזענים אם נודה או לא חחח אין פה אחדדדד שאוהב את כל העדות לא? אני מרוקאי לא סובל תאופי המרוקאי לא סובל תצביעות של העדה הזו כי זו עדה שאומרת משו אחד לך ואז מליון דברים עליך ברגע שאתה לא שם חחח ויותר מזה ראיתי פה מישי כתבה שהאתיופיות מתנהגות כבר כמו ישראליות חחחח עכשיו ברצינות זה באמת כל כך חיובי? לישראליות יש אופי מגעיל התנהגות שהולכת אחלה עם היופי ... אולי זה ככה רק מאיפה שאני בא אבל כולם פה חושבים שהבנות של היום זבל .... כמו בנות שיגידו שהבנים של היום זבל וחלקן בטח צודקות אז שורה תחתונה כולם זבל חחח ברגע שיבינו את זה יפסיקו להסתכל על החברים סביבם ולשפוט חחח

מוקה...

אבל זו העדפה ולא גזענות. לדעתי זו מהות הפוסט שלך - העדפה, אבל אתה משייך זאת לגזענות. יודע משהו - נראה לי שרוב הגולשים כאן התחתנו בפרק א' עם בני/בנות זוג 'רגילים'. תראה איפה הזוגיות הזו היום. מה תגיד על עובדה מדהימה זו?

לבן שנהב

אבל זה רק אני..... למרות שגם מולטיות ייכנסו אצלי לתפריט.... והשיוך לגזענות הוצג בהקשר של המשפחה והסביבה הקרובה,והתגובות שלהן לזיווג..... ההעדפה באה בהקשר האישי,איש איש והעדפותיו וטעמיו הוא. ולפרק ב' לא "רגיל",שיעניק לי זוגיות מוצלחת,עליי להתחיל עם פיליפינית...? לא הבנתי את החלק השני שלך. רגילים ???

למעלה