גזענות בבית ספר

מירי114

New member
אכן בושה וחרפה למדינת ישראל ה"נאורה"

אותו מנהל בית ספר המתיימר להיקרא דתי אמור לשוב וללמוד את המשפט "ואהבת לרעך כמוך". לא פלא שאנשים נלוזים כמוהו משחירים את דמותם של דתיים ושל כולנו כתושבי הארץ הזו. לשמחתי יש סערה רבה היום ובצדק. ממש לא ייאמן, עם כמו שלנו שחווה במשך שנים כה רבות גזענות והפליה מצד העמים בהם ישב פוגע כיום בצורה כה נבזית באנשים בני עמנו שפישעם היחיד הוא שציבעם כהה יותר...

טרמפיסט

New member
לא גזענות ולא נעליים

מנסיוני בהדרכה ולימוד קבוצות אתיופים אומר שאכן קיימת בעיה קשה של פערי ידע. הילדים הקטנים מתקשים מאוד ולהורים אין יכולת השכלתית או כלכלית מתאימה בכדי לעזור להם. זהו לא סוד שהאוכלוסיה העולה מאתיופיה סובלת מפיגור קשה בכל הקשור לידע והשכלה; נסיון לתלות זאת באפליה הוא גלגול עיניים פוליטיקלי קורקטי מיותר, לכן איני רואה בהפרדת התלמידות כאקט גזעני אלא כהקמת "כיתה טיפולית" המתגברת את המתקשים. חוששני שהפתרון בו שעות הכיתה הטיפולית מתווספות לשעות הלימוד בכיתה הרגילה אינו ישים בגלל פערי הידע הרבים הקיימים מראש ויש צורך להדביק אותם הרבה לפני שאפשר להתחיל ללמוד כרגיל. אין לי ספק שזהו אינו אקט גזעני ונסיון לקרוא לו כך הוא נסיון נואש למציאת כותרות סנסציוניות. בואו נקח בחשבון שבסופו של דבר זהו עיתון אשר בראש מעייניו לא נמצאים טובת הציבור ושמירת המוסר, אלא הגדלת המכירות וקביעת השיח הציבורי. * גילוי נאות: לא קראתי כלל את הכתבה בעיתון.

חוטהשני

New member
ההפסקות לא נפרדות... כשרוצים להכפיש מישהו או משהו העיתונאים מרשים לעצמם יד יותר מידי חופשית ../images/Emo10.gif

גועל נפשששששששששששששששששששששש

פשוט מעבירים בי חלחלה כל הסיפורים האלה... מה זה צריך להיות?!!! ידעתי שעדיין יש גזענות בימינו, והכל.. אבל בצורה כזו לילדות בנות 8, מצד איש מבוגרררררררר,??????? לאן הגענו???? אני רק יודעת בוודאות..ואצלי אישית בחיים זה מוכח, זה שהכל קארמות.. על הדבר הכ"כ שפל הזה שהוא עשה...הולך לחזור לו ובגדול.. "הוווווווו.. איך שגלגל מסתובב.." פשוט גועל נפש.., לבי עם הילדות..

ממש בושה..

מזה השטויות האלה... אשכרה.. ועוד מדברים על זה אין גזענות..... לפטר ת'מורה הזה.. לאחד אותם.. להכיר בינהם !

לפי דעתי...

לפי דעתי אני חושב שמערכת החינוך צריכה לראות את הדבר זה בחומרה רבה, ולפי דעתי יש לפטר או להשהות את מנהל בית הספר. עיצבן אותי התירוץ שלו : "לא מספיק דתיות" מה הכוונה? אני גר ועובד עם הקהילה האתיופית כבר 7 שנים וזה התירוץ הכי טיפשי ששמעתי, הקהילה האתיופית יותר שומרת מסורת מהישראלים שנולדו כאן. שיהיה לכם יום טוב ורק חדשות טובות. דרור אלדר עוזר מפקד שיטור קהילתי עפולה עלית. www.clickfm.co.il

ציפי ג

New member
אתה צודק

רבים מהיהודים האתיופים שומרים על המסורת יותר מישראלים שנולדו כאן. אבל בבי"ס תורני לא מחנכים לשמירת מסורת. את זה עושים, אם בכלל בבי"ס חילוני מסורתי. בבי"ס תורני מלמדים לשמור תורה ומצוות קלה כבחמורה. ביה"ס למרחב הוא בי"ס תורני, והילדות הללו לא באו מבתים דתיים. אז הן לא ברמה הדתית של רוב הבנות. אני לא נכנסת לשאלה האם הן צריכות או לא צריכות להיות בכיתה נפרדת, אבל עובדתית, הבנות הללו הן לא ברמה הדתית של בנות ביה"ס, בדיוק כמו שילד חילוני הוא לא ילד דתי.

orelie

New member
אני בשוק - אני בהלם

אני לא אתיופית או מעדה ספציפי אבל לשמוע את זה מזעזע אותי לא מוסיפה - זה מיותר

Jen74

New member
לא, בשביל זה יש עת העובדים הזרים...

הם כבר עבדים בישראל.

itamar1971

New member
קראתי מה שכתוב - כנסו ....

לגברת "שחורה גאה" מהתגובות שלך נראה שאת באמת מצדיקה את היותה של הפרדה זאת או אחרת את מדברת בצורה שלא מכבדת אותך וזה באנדרסטיטמנט... סליחה (את בטח לא מבינה מזה זה בכלל זה באנגלית.. under statement) אני אישית מאמין שהפרדה היא הכרח באותם המקרים שלא ניתן לעשות אנטגרציה הבעיה היא לא ההפרדה ככלי לטיפול בבעיה המאוחרת אלא מה עושים בשלב המוקדם אני מאמין שאם האתיופים בתור עדה היו עומדים על זכויות למשל מתאגדים למפלגה פוליטית אפילו לתקופה של קדנציה אחת אולי היה ביכולתם לצמצם פערים אבל מה לעשות לא נראה שיש להם מספיק תבונה לעשות זאת מה שכן אני כן מרחם על הילדות המסכנות אני לא הייתי בכלל מכניס אותם לבת ספר כזה אלא יוצר בת ספר נפרד יש היום למשל בתי ספר לרוסים - והם אחלה בתי ספר עם רמת חינוך והישגים גבוהה - עיין ערך בת ספר "שלווה" תל אביב בקיצור יש מה לעשות ואתיופים ---- זה הזמן שלכם - הבחירות למועצות המקומיות כבר כאן ועוד שנה בחירות כלליות בטח אז יאללה תתאגדו תראו שאתם לא טיפשים כמו שהרבה מאיתנו חושבים

תן לי לחדש לך חידוש.

תרבות דיבור מתבטאת לא רק במילים נקיות, מילות פיסוק, ומשפטים תחביריים יפים. קללות ומילים מלוכלכות (אני מניחה שזה מה שהיה כאן, לא ראיתי את ההודעות) הן לא דיבור מכובד, זה נכון. אבל, הסיבה שקללות הן דיבור נמוך, הן משום שהן מביעות את חוסר הכבוד של הדובר כלפי האחר, את השנאה אליו, את הזלזול בזכותו להתקיים למרות שדעותיו, מעשיו, הוא או עצמו שונים משלך. קללות הן דיבור נמוך, משום שהן מבטאות שהדובר אינו מפנים וחש את העובדה הבסיסית (אקסיומה בלועזית, בשבילך) שכל יצור חי הוא יצור חי,החל במנכ"ל נאס"א וכלה בתולעת משי ירוקה, ובתור חי, הוא זכאי שייתיחסו אליו בכבוד. כנראה ש"שחורה גאה" מרוב כעס ותחושת השפלה, שכחה את זה. ואתה, אתה היית בסדר?

itamar1971

New member
דעה אחרת - כנסו

לגברת "שחורה גאה" מהתגובות שלך נראה שאת באמת מצדיקה את היותה של הפרדה זאת או אחרת את מדברת בצורה שלא מכבדת אותך וזה באנדרסטיטמנט... סליחה (את בטח לא מבינה מזה זה בכלל זה באנגלית.. under statement) אני אישית מאמין שהפרדה היא הכרח באותם המקרים שלא ניתן לעשות אנטגרציה הבעיה היא לא ההפרדה ככלי לטיפול בבעיה המאוחרת אלא מה עושים בשלב המוקדם אני מאמין שאם האתיופים בתור עדה היו עומדים על זכויות למשל מתאגדים למפלגה פוליטית אפילו לתקופה של קדנציה אחת אולי היה ביכולתם לצמצם פערים אבל מה לעשות לא נראה שיש להם מספיק תבונה לעשות זאת מה שכן אני כן מרחם על הילדות המסכנות אני לא הייתי בכלל מכניס אותם לבת ספר כזה אלא יוצר בת ספר נפרד יש היום למשל בתי ספר לרוסים - והם אחלה בתי ספר עם רמת חינוך והישגים גבוהה - עיין ערך בת ספר "שלווה" תל אביב בקיצור יש מה לעשות ואתיופים ---- זה הזמן שלכם - הבחירות למועצות המקומיות כבר כאן ועוד שנה בחירות כלליות בטח אז יאללה תתאגדו תראו שאתם לא טיפשים כמו שהרבה מאיתנו חושבים

נצל"ש לגבי העצבנות של העדה אתיופית

הרבה מאוד בגדים תורמים אנשים דתים למרכז קליטה בקרית ים כל המרכז קליטה הוא מעליה הפלשמורית כשאני שואל עולה אתיופימה עבד שם באתיופיה הוא ישר עונה לי חקלאות. וכבר באה הצעה בכנסת שיעזרו לשלב עולים מאתיופיה בעבודת חקלאות בשל חוסר ידיים עובדות וישר המנהיגים הצעירים של העדה קפצו בקריאות "גזענים לאתיופים,גזענים לאתיופים" מה יותר טוב להם לעבוד במפעל בעבודה שצריכים להכשיר אותם..וזה לוקח זמן גם בשל קשיי שפה או יותר טוב שיתחילו לעבוד בנסיון שיש להם ולהתאלקם בארץ. כמעט כל מי שאני מכיר ועלה מברית המועצות לשעבר בשנות 70 עלה עם מקצוע וכאן בישראל נאלץ לעבוד בנקיון ושטיפת כילים כי לא היה פרוטקציה ושאר ירקות.. איכשהו הסתדרו ותפסו עבודה קבועה אחרי כמה שנים טובות של סבל וקשי עליה. מה זה אומר על העדה האתיופית?שתופסת ישר טראפ על איזה גזען מפתח תקווה וישר מבקשת זכויות יותר טוב משל עולים אחרים(ויש להם זכויות יותר טובות) יש לנו תימנים,הודים,או סתם שחומים שקשורים לעדה זאת או אחרת לבסוף כולם הסתדרו.

Jen74

New member
"תראו שאתם לא טיפשים כמו שהרבה מאיתנו חושבים"

זאת הכללה מאוד לא עניינית. אני ומשפחתי וחבריי הקרובים יותר והקרובים פחות לא חושבים שהאתיופים כקהילה טיפשים. ממש לא! למה לכתוב משפט כזה?

נרקוזה

New member
"לא מספיק דתיות" ברור.

בוודאי שאינן מספיק "דתיות" הוא צודק בזה. כפי שאני מבין זאת להיות "דתי" פירושו להיות חלק מהממסד הדתי שעיקר דתו הינה ציניות ואינטרסנטיות מכוערים. בניגוד למי שדתי והנו אדם מאמין. כל קשר בין הגופים התורניים הללו לדת היהודית -במקורה- שעקרונות סוציאליים מתקדמים יחסית הופיעו בה בתקופות רחוקות (ובכך היתה מתקדמת ונאורה ביחס לחברה)הנו מקרי בהחלט. קרדום לחפור בו ולא יותר. ובאשר לנימוקים הפדגוגיים בדבר הרמה הלימודית, הרי מנהל ביה"ס עצמו כנראה אמר את מה שאמר, השאר נשמע כמו נסיון לכבות שריפה, לצמצם נזקים ולכסות את התחת בחזקת כסות. בגרמניה שהייתה נאצית בעברה (ועדיין נותרו שם אי אלו) וחרתה בהסטוריה של העולם את זוועות הגזענות הרצחנית היו סוגרים את בית הספר, בישראל? הגובר ימלמל משפט כלשהוא ויכשיר את השרץ. אתיופים מסריחים הם אומרים (בינם לבינם) אבל מי המסריח האמיתי פה. אח"כ מתפלאים שאוכלוסיות מסויימות מגיעות לשפל המדרגה או - גרוע מכך -טוענים שזה משום שזה בגנים שלהם או בתרבות שלהם. האתיופים הראשונים שהגיעו לארץ היו אנשים עדיני נפש, מנומסים, ביישנים, צנועים, מכבדי אם ואב ומסתפקים במועט. זה מה שהם הביאו אתם מתרבותם ומה ששינה אותם זו החברה הצינית, הנצלנית והמניפולטיבית שהם נחתו בה. שירתו אתי בצבא ביחידה (במילואים) מס' בחורים אתיופיים, מה ששמעתי מהם על התייחסות הסביבה, הכינויים, הגזענות המטורפת.. פשוט מייאש, אין מילה אחרת. מייאש. לא היו לי מילות ניחומים ולא מספיק מלים כדי לגנות את הגזענים המכוערים האלה. האמת שמה שבאמת בא לי זה פשוט לשבור להם את העצמות הנאלחות שלהם, עד כדי כך מרגיז. איזה בנזונה משתמט שיקרא לאח שלי (ומי שלוחם לצדי הוא לא פחות מאח שלי) כושי מנייאק צריך לבלות את חייו על קביים ולא על שתי רגליים בריאות. אז כנראה שהחינוך בישראל תומך בצואה הקונספטואלית הזאת. זה לא שהם לא רואים שם למעלה, הם מסבים את מבטם וכשמאלצים את קברניטי המערכת החינוכית ושולחיהם להביט נכוחה הם מצקצקים בלשונם בצער מעושה וממלמלים איזה גינוי "חריף" בקול נרפה. נשבר ה"ז" מהפוליטיקלי קורקט, מתינות ו"כללים נהוגים בפתרון משברים", שיתנו להם בראש ויסגרו את המוסד המטונף הזה. Someone should bust their balls

../images/Emo26.gif../images/Emo41.gifמזכיר לי מקרה דומה../images/Emo41.gif

מזכיר לי מקרה דומה שקרה בעיתונות לא מזמן- לא זוכרת איפה היתה כתבה (נדמה לי בחדשות ערוץ 2) על אנטישמיות בחיפה. סיקרו באופן נרחב מקרה של אנטישמיות אלים. כשדיברנו באופן אישי עם תושבי השכונה הם סיפרו שהכל טוב ויפה, רק שהכתבים "שכחו" לציין שהמריבה היתה על רקע "מריבת שכנים" רגילה... הרבה יותר מעניין לקרוא לזה על רקע אנטישמי, אתם לא חושבים? אותו דבר בכתבה הזו. הזכרת הגזענות גרמה להם לעלות לכותרות. הנה, עובדה שאפילו תפוז בחרו להדגיש את ההודעה הזו בעמוד הראשי. הכתבים רק "שכחו" להזכיר את העובדה, שרמת הידע של אותם ילדים לא מאפשרת להם ללמוד בכתה רגילה. בכיתה רגילה הם ירגישו "מפגרים" בקצב אחרי כולם. נחיתותם תודגש ותיזכר לאורך ימים. ואילו הפרדת לימודם תאפשר להם ללמוד באופן פרטי, במהירות, ולהדביק את הקצב של הכיתה הרגילה. שימו לב לאינטרסים של העיתונות!!

למעלה