גזענות בבית ספר

מיטל802

New member
גועל נפש!!

מה זה השטויות האלו???.... כולנו יהודים!! אין הבדל.... אני לא מבינה איך אפשר לעשות כזה דבר לאתיופים.. איך יש להם לב??... בושה לאנושות

ein ani

New member
הגזענות היא לא רק אצל הדתיים

רציתי לאמץ אתיופית, כתבתי על זה הבוקר בבלוג שלי. כדאי לכם לקרוא על התגובות.

צשייר

New member
זוועה

מה זה השטויות האלה.!?!?!? גזענות!? איך ייתכן שבמאה ה21 עדיין יש את התכונה הגועלית הזו?!!? בכלל- דתיים אמורים לכבד ולקבל כל יצור חי כיוון שנברא בידי אלוהים... אז איך הם עושים את האפליה בכלל!?!?!?! מטומטמים. אין מילה אחרת. מה ההבדל בצבע. אני לא מבינה מי החליט שלבן זה יותר טוב. אוףףףףףףףףף זה פשוט מעצבן ומטומטם! אני מקווה שמשרד החינוך יתערב בצורה כזו או אחרת וייתן הוראה לשנות את ההחלטה ולחנך ללא גזענות...

playtrip

New member
מהיום

גם אתה יכול לתרום לאפלייה מתקנת - בחסות קטשופ היינץ

Big L Corleone

New member
נורא לשמוע שיש הפרדה גזעית

ועוד לילדים קטנים בבתי ספר, זה מעליב ומשפיל, אני אישית עובד בחברה שיש בה הרבה אתיופים, והם בדיוק אותו דבר- אנשים, חלק ביישנים, חלק גאוותנים, חלק טובים, חלק רעים, חלק יפים וחלק מכוערים, בלי לחיות עם אתיופים- אף פעם לא באמת נבין אותם ואת המנהגים שלהם.. רובם אנשים מאוד אינטלגינטים שפשוט קשה להם להתמודד עם קשיי ההתאקלמות בארץ, אם זה הגזענות, אם זה קשיי השפה וכל דבר אחר שחווים עולים ממדינות אחרות, העליה הזאת לא פחות טובה מהעליה הרוסית מבחינה כלכלית למדינה, רובם אנשים טובים ומועילים לחברה, אבל אל תתפלאו כשאתם רואים את הכתבות על רציחות ואתיופים בחדשות, זה כמו שעשו למרוקאים כשהם עלו לארץ- איפה שיש עוני- יש פשע, יש תסכול, הרגשת נחיתות משאר העם שגורמת למעשים של זעם, אסור לשפוט את העדה האתיופית לפי מקרים של אנשים בודדים, כי יש בינם אנשים מקסימים.

כאילו

אותו מנהל טיפש שכח את הגזענות שיש מחוץ למדינה כלפי יהודים, כאילו התירוץ שהן צריכות להשלים חומר מצריך הפסקה נפרדת והסעה נפרדת. איפה הרשויות? כולם עיוורים פתאום? פשוט בושה זה דברים כאלו קוראים בישראל 2007. ישנה גם גזענות אצל הדתיים בין אשכנזים וספרדים, פשוט בושה. העניין עושה רע על הנשמה.

גזענות

אני לא מבינה למה אתם מתרגשים הרי זה דבר שהוא קיים כבר מאז שעלינו ארצה לצערי הרב מדינה שקולטת עלייה ולא יודעת לקבל ולהעריך זה העם היהודי העם היהודי לא ישתנה לעולם

respecta1

New member
נכון, הוא תמיד יהיה עם חם ואוהב

גזענות? אין מקום שאין בו גזענות בכל רחבי העולם.

לפני שתשפטו הנה תגובת בית הספר

ידיעות וynet היו צריכים להעלות אותה ביחד עם הכתבה מההתחלה... הפרסות נפרדות- אין. מסתבר... שהפרסום בעניין ההפסקות היה שקרי.... ברווז עיתונאי.... הגזמה... נבע מצרכי רייטינג. (האמת שעבד להם יופי.) זה גם לא היה ממש הגיוני. בטוקבקים היתה שם אמא שסיפרה שהבנות שלה משחקות עם הילדות האלו. הסעה נפרדת- קלו הסבר: "ההסעה הנפרדת היא בכלל צ'ופר שהעירייה החליטה להעניק להן, ואנחנו לא התנגדנו." ותוספת משלי: כמו שאני מכירה את פתח תקוה, יש שם שכונות חלשות שמורכבות ברובן מעולים מאתיופיה וקצת מרוסיה, שכונות יוקרה ושכונות חזקות יותר. הבנות האתיופיות כנראה לא גרות בכלל בסמיכות לשאר, כך שעדיף להסיע אותן בהסעה אחרת. ויש מצב שההורים של התלמידות משלמים על ההסעה בעצמם, ובגלל שההורים של התלמידות האתיופיות לא יכולים לשלם, העיריה (שגם משלמת את שכר הלימוד) משלמת על ההסעה, בדמות המונית). שיעורים נפרדים- נכון חלקית. מסתבר שחלק מהשיעורים הועברו בכיתות הרגילות. כנראה שאלו היו שיעורי ספורט, אומנות וכד', ולא שיעורי תורה נביא ומשנה שבהן יש להשלים לתלמידות פערים. (ואיך משלימים פערים? נכון מאוד, ע"י לימוד פרטני). "למרחב" באמת הפריד כי הן לא דתיות מספיק לטעמו. אולי זו לא הפרדה לגיטימית, אבל היא לא הפרדה גזענית. מבחינתם הם מפרידים ילד לא דתי כי הוא עלול לדרדר את הילדים האחרים לא להיות דתיים. ומבחינתם זה נזק לילד כמו שחשיפה לסמים, אלימות ומילים גסות הן נזק לילד... לזכותו של למרחב אפשר להגיד שהוא באמת מסנן תלמידים על סמך כמה הם באים מרקע דתי והישגים לימודיים. ולא על סמך כמה ההורים שלהם מרוויחים ברוטו ונטו, וכמה תארים אקדמאים יש להם. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3478809,00.html

שמעו בפתח תקווה זה ידוע

בבית ספר של חבר שלי לומד בו נועם ( בית ספר שלא די לשלוח ילדים) אמרו שהם לאמקבלים נוער אתיופי כי הוא מוריד תרמה איזה חוצפה ונמאס שפתח תקווה בהיא מספר 1 בגזענות כלפי אתיופים

מה שטוב

New member
הסיפור נופח ועוות מעבר לכל פרופורציה

ברדיו אמרו כיתה יב = כיתה ב נוסעות בהסעה נפרדת = מונית ספיישל שהעיריה החליטה לתת להן לומדות בכיתה נפרדת = 4 בנות קבלו מורה פרטית, כדי שתוכל לשלב אותן לא יוצאות לאותן הפסקות = יוצאות וחצי, וגם משולבות עם הכיתה בשיעורים שבהם אין פער לימודי, כמו ספורט ואומנו. לא מספיק דתיות = הן רק שנתיים בארץ, וחסר להן רקע ביהדות, דבר שיוצר עוד פערים, בבי"ס שהוא תורני מתוגבר גזענות ואפרטהייד = למרות שזה בי"ס פרטי, הוא הסכים לקלוט אותן על חשבונו רק מורה אחת לכל המקצועות = ככה זה בכיתה ב! לא עולות חדשות = הן רק שנתיים בארץ, ולא צריך לספר כמה שינויים כרוכים בעליה מאתיופיה, וכמה קשה תהליך ההסתגלות. לא לומדות עם כולן = כרגע מקבלות תגבור והשלמת פערים, כדי שיוכלו להשתלב. ובקיצור, דוגמא מופלאה לברווז עיתונאי. אני לא תמימה, ואני יודעת שיש לפעמים בחברה הדתית התנהגות מפלה על רקע עדתי. אבל נראה לי שפשוט נטפלו למקרה הלא נכון. פעיל שכונתי עושה הון פוליטי על הגב של משפחות שלא יכולות אפילו להגיב, מחוסר ידיעת השפה.

../images/Emo41.gifכן. בהתחלה הזדעזעתי. אח"כ הבנתי שתקשורת

מטיבה מעצימה מה שמתאים לה. אח"כ שמעתי גם את מי שעורר את העניין מר אוריה, שהוא יו"ר ארגון משהו..אתיופי. וכששמעתי אותו הבנתי שהכל מנופח. ושהוא מחפש לעשות רעש וידע שימצא אוזן קשבת אצל עיתונאים צמאים לסקופים. נתחיל מזה שהתלמידות שהוא מציין הן בסה"כ 4 בנות שנמצאות רק שנתיים בארץ. ההורים? גימגם.. כן דתיים (יש לציין שהם מהפלאשמורה). ההסעה הנפרדת? כי הן גרות בשכונה אחרת משאר התלמידות וקיבלו הסעה פרטית..הוא טוען שהמשפחות יודעות עברית מצויין.. אני בספק שאחרי שנתיים הקליטה כל כך חלקה הן מבחינת השפה והן מבחינת השלמת חומר נילמד.אבל ניחא. כשהעליה של אתיופיה הראשונה עלו לארץ אפילו להשתמש בשירותים היו צריכים ללמד. בית הספר הוא פרטי. ויקר וכן גם דתי. ככזה הוא רשאי להחליט האם מידת החוזק ושמירת המצוות בכל משפחה מתאימה לרוח בית הספר- "לבנים" ו"שחורים" כאחד.כמו כל בית ספר פרטי עם חוקיו ומסגרתו (תנסו להיכנס לבית ספר אנטרפוסופי עם טלביזיה בבית). בכל זאת קיבלו אותן וכדי שלא יווצרו פערים מתגברים אותן- בנפרד. אנחנו רק בתחילת השנה. האם מישהו מהמתלהמים בדק האם זו תוכנית מכוונת להפריד בינהן לכל השנים??? ומעדות של מישהי שביתה בבית הספר הזה- אין הפרדה בהפסקות והן משחקות יחד עם כולן!!!!!אז לא צריך להאמין לכל מה שמאכילים אתכם. כל עיוות מלהיב ומצית אש שאינה במקומה ורק מעודד באמת העלאת ראשה המכוער של גיזענות

SUPER SUPERGOL

New member
בקיצור זה סתם בולשיט של עיתונאים אומללים

שצריכים כותרות

נכון, הבנות שלי לומדות שם

ממש מצחיק מה שעשו מהסיפור. מדובר בבי"ס פרטי, וממש - אבל ממש לא "אליטיסטי", דווקא שולחים לשם משפחות שאין להם עודף כסף אלא מעדיפים לחסוך בשאר תחומי החיים בתקווה שילדיהם ישהו רוב שעות היום במקום שמקנה ערכים, חינוך ומידות טובות. ולגבי העניין עצמו, בתחילת שנת הלימודים הבנות שלי סיפרו לי בהתלהבות על הילדות האתיופיות החמודות שהגיעו לבי"ס ועל כך שיש להם מורה פרטית שמלמדת אותם עד להשתלבותם בכיתות רגילות. בכל פעם שיש שעת התנדבות בכיתה כל הבנות נלחמות להיכנס לכיתה הזאת כדי לשבת עם הבנות. הם אהובות, וכל בית הספר מכוונת לתת להם יחס חם ואוהב. כמה סיפורים שמעתי עליהם מתחילת השנה... כמה שהם חמודות ומתוקות וכו.. ונכון, הם אכן יוצאות דופן, כי בינתיים אין הרבה משפחות של עולים חדשים שיכולים להרשות לעצמם ולהוציא סכומים לא מבוטלים על חינוך פרטי (הרי גם משפחה ישראלית "ותיקה" עם שני הורים מפרנסים בקושי מחזיקה מעמד) אבל אני רוצה לומר לכם, שבית הספר הצפציפי הזה הוא מקום חם ומקרב, אין שם גזענות. יש חסרונות אחרים כמו בכל מקום אבל גזענות - לא. לדעתי, סתם משעמם לידיעות אחרונות. אם היה חס וחלילה איזה חדשות הם בכלל לא היו נכנסים לזה. בעצם, ב"ה שיש להם זמן להמציא שטויות - שרק ימשיך כך..

יופי שמצאתם מי באמת אשם בכל הרעות החולות.

ביה"ס גם שלח את המתנקשים ברוזן ברנדוט ואחראים לרעידות האדמה האחרונות. וקצת ברצינות- זה כ"כ מגעגע ומתנדנד שהברווזים בגן החי בפ"ת נעלבים. בנות, עולות חדשות, עם פערים ניכרים משאר הבנות, משולבות בבי"ס שאינו חייב ע"פ דין לקבלן. שיקול הדעת החינוכי היה כנראה לשלב את הילדות בקטע החינוכי ועדיין לא לשלב בקטע הלימודי. באמת, איום ונורא.

ומעניין אותי אם בבית ספר "הדמוקרטי" או

שאר בתי הספר הפרטיים המיוחדים החילונים, יקבלו באופן שווה עולות מאתיופיה שרק שנתיים בארץ...

למעלה