גזענות בבית ספר

גזענות בבית ספר

קראתי היום בידיעות שבבית ספר בפתח תקווה יש כיתה מיוחדת ל-4 אתיופיות בנפרד מכל השאר. הן אפילו יוצאו להפסקות בנפרד ומסיעים אותן בנפרד! ומה המנהל אומר? שהן "לא מספיק דתיות" מה זה? ואחר כך אומרים שכבר אין גזענות ולמד מדברים על אשכנזים ומזרחים. הנה, עכשיו יש לנו שחורים אמיתיים והמרצע יוצא מן השק. זאת בושה וחרפה לדעתי.

קראתי הרגע

כמו שכתוב בכותרת הכתבה - פשוט אפרטהייד. והילדות בסך הכל בנות 8, איזה גיל צעיר להיתקל בעוולות העולם. יכול להיות שזה קשור לעובדה שמדובר בבית ספר דתי?

יכול להיות

אבל נראה לי שזה היה קורה גם בבית ספר חילוני. לא חסרים גזענים במדינה הזאת

מנורה 1

New member
כמעט רק בתי ספר דתיים מקבלים ילדים אתיופיים

תראי לי בית ספר מקביל (פרטי, אליטיסטי) חילוני שבכלל קיבל ילדים אתיופיים?

Jen74

New member
בתי ספר פרטיים חילוניים עולים כסף, הרבה כסף

לרוב המשפחות האתיופיות שאני מכירה אין תקציב לשלוח בכלל לבית ספר פרטי חילוני וממילא חלק ניכר מהמשפחות האתיופיות הן דתיות לשיטתן, בלי קשר למה שחושבים ברבנות על רמת הדתיות של המשפחות. מלכתחילה משפחה אתיופית לא תשלח את הילדים לבית ספר חילוני פרטי גם בשל היותו חילוני וגם בשל היותו יקר. אני לא יודעת אם היו מקרים שאתיופים פנו לבית ספר חילוני פרטי אלטיסטי (כדבריך) וקיבלו תשובה שלילית. לעומת זאת, זאת לא פעם ראשונה שאני שומעת על הפלייה כזאת או אחרת כלפי אתיופים הן בבתי ספר דתיים והן בחילוניים במערכת החינוך הממלכתית.

מנורה 1

New member
כאן מדובר על בי"ס פרטי אליטיסטי ויקר

ולכן באה שאלתי. רוב הילדים האתיופיים משוךבים בבתי ספר ממלכתים דתיים, חלקם בהצלחה מרובה.

Jen74

New member
בשכונה שלי אני רואה שהם משתלבים יפה

אני לא דיברתי אף פעם עם ההורים אבל אני רואה ילדים ממוצא אתיופי שיש להם חברים דתיים וחילוניים, רוסים וצברים. חלק מהילדים הם ילידי הארץ וחלקם עולים חדשים. כשבית הספר שם דגש על לימוד ולא על חיצוניות אז הילדים משתלבים מהר מאוד בחברה.

מנורה 1

New member
נכון. גם בבית הספר של הילדים שלי

(ממ"ד מוגבר) . כמה מחבריהם הטובים ביותר הם אתיופים (מותר עוד להשתמש בקלישאה הזאת?) אבל כאן זה לא המקרה. מדובר בבי"ס פרטי כמו שאת תיארת.

Kalla

New member
ילדיי לומדים בבית ספר כזה.

זה בית ספר פרטי שעולה הרבה כסף והילדים האתיופיים שלומדים בו גם פטורים מתשלום וגם מקבלים הסעות ללא תשלום.

מנורה 1

New member
גם כאן הם מקבלים הסעות ללא תשלום

מטעם העיריה ולכן ההסעה נפרדת (הנה הורדנו עוד נקודה נגד) - העיריה עובדת עם חברת נסיעות אחת שזכתה במכרז. שאר ההורים מבסיעים או ממנים הסעה פרטית.

michal@gal

Active member
מנהל
ילדים אתיופיים הולכים רק לבתי ספר דתיים

זה לפי החוק. אסור להם ללכת לבית ספר חילוני.

Kalla

New member
בית הספר שלנו חילוני

ובכל זאת לומדים שם ילדים אתיופים. אני בכלל לא מבינה איך כפייה כזאת יכולה להיות חוקית.

michal@gal

Active member
מנהל
העולים החדשים מאתיופיה

מחוייבים לשלוח את ילדיהם לבית ספר דתי. אני משערת שהילדים בשכונה שלכם כבר לא עולים ממש חדשים.

Kalla

New member
זו לא השכונה שלנו.

אנו מביאים את הילדים לבית הספר מעיר אחרת. אין לי מושג מאיפה באים הילדים האתיופיים, אני רק יודעת שמממנים להם הסעות לבתים.

talm100

New member
אני לא באה להצדיק את מעשיו של מנהל בית הספר..

מנהל בית הספר שהנהיג את הנוהל האנטישמי משהו הזה, קיבל לגיטימציה מראש הערייה שאמר בבוקר כתגובה לפרשה שהדבר נעשה מתוך התחשבות בתלמידות כדי להדביק את פערי הלימוד בינן לבין שאר התלמידים בבית הספר. ייתכן שרמת הלימוד של תלמידות אלו באמת נמוך וקיימת בעיה של שפה ופערי לימוד הנובעים מהדבר, אך יחד עם זאת הבעיה הפדגוגית לא נפתרת!!! לנטרל קבוצה אחת מהכלל מפאת צבע עורם גורם להעדר סוציאליזציה אצל הכלל ואצל הקבוצה הנפרדת. אני חושבת שנכון הדבר לתת תשומת לב לילדי עולים חדשים, לאפשר להם ללמוד בכיתה נפרדת לכמה שעות, כשעות נוספות וכעזרה מחוץ לזו המוצעת במהלך התקין של הכיתה. הבעיה היא שהרעיון הזה נוצל לרעה על ידי בית הספר שהנהיג את השיטה המפלה הזו, וזה חבל. עכשיו כל בית ספר שירצה לסייע לתלמידים עולים חדשים יחשוב פעמיים אם הדבר לא ייחשב כגזענות...

Jen74

New member
דווקא כשיש פער לימודי צריך לשלב את התלמיד/ה

בכיתה עם תלמידים שיכולים לקדם אותם. ועוד עובדיה יוסף קורא למורים החילוניים חמורים...

talm100

New member
אני בעד שילובם של תלמידים עולים בכיתה משולבת

אך יחד עם זאת אני מאמינה כי יש לתת להם תשומת לב נוספת מחוץ לשעות הסטנדרטיות היות וישנם פערי לימוד מפאת היותם עולים חדשים המגיעים לארץ חדשה ונאלצים להתמודד עם קשיי קליטה הכוללים שפה שונה... "לזרוק" את התלמידים העולים לכיתה רגילה בלי לסייע להם באופן נפרד לא מקדם אותם לשום מקום אלא יכול לגרור את הפער הלאה, לשנים הבאות. .

למעלה