גזענות בארה''ב בשנים 1860-1930

BustA

New member
גזענות בארה''ב בשנים 1860-1930

הודעה שפורסמה גם בפורום לימודים, אפרסם גם כאן אם לא איכפת לכם. שלום לכם אנשים טובים, אני לומד היסטוריה 5 יח''ל וכחלק מזה עלי לבצע עבודה בהיקף של יחידת לימוד על נושא מסוים אשר קשור לארה''ב בשנים 1860-1930 (+- עשר שנים), אני בחרתי בגזענות, עכשיו, עבודה בהיקף כזה רחב עדיין לא עשיתי, אפילו לא משהו קרוב, אז רציתי לשאול אתכם על פרקים או נושאים שלדעתכם עלי לשלב בעבודה. כרגע חשבתי על: פרק ראשון הסבר על הגזענות בכללי. משם והלך פרקים שונים כמו: * גזענות בספורט בכלל ובבייסבול בפרט בארה"ב (גם בכדורסל לא חסר). * מפלגות/ארגונים גזעניות/ים (קו-קלוקס-קלאן ואני מתאר לעצמי שהיו עוד ארגונים קטנים). * המאבק בגזענות (כאן לכלול את "הכמרים המגנים" שהתפרסמו בשל מאבקם בקו-קלוקס-קלאן בלואיזיאנה, כדי להגיע לשיוויון). * גזענות בעבודה. * גזענות בחיי היום-יום. * גזענות כיום. * אתה יכול להתחבט גם בשאלות, כגון: מה ההבדל בין גזענות לאנטישמיות? מה מוביל לגזענות? אילו נושאים אחרים עלי לכלול בעבודה לדעתכם? היכן אוכל למצוא חומרים מספקים בנושא? תודה לכם אנשים יקרים.

anubis1

New member
אפשר להוסיף

גם גזענות כלפי השחורים בצי של ארה"ב

hastings

New member
זה נושא *ענק*

בכל מקרה, אם אתה עוסק בנושא הזה אתה *חייב* לדון ב"בנייה מחדש" (Reconstruction) אחרי מלחמת האזרחים, ובעיסקה המכוערת שנעשתה כדי להעלות את הייז לנשיאות ב 1877, שבעקבותיה הממשלה הפדרלית הפסיקה לאכוף בדרום את הנסיונות לכונן שוויון. אם זה היה נעשה אז, אי אפשר לתאר את ההשפעה של זה על תולדות ארה"ב. בכל מקרה - הנושא *נורא* גדול. אני הייתי מציע לך להתמקד יותר. והערה נוספת - לא ברור לי מדוע בחרת את התקופה הזו. 1860 זה אמצע המאורעות שהוליכו למלחמה שנה אחר כך. צריך להתחיל את הדיון *הרבה* יותר מוקדם, או לחילופין לדון בתקופה שלאחר 1865 ולבחון אילו מנגנונים אפשרו את השארות הגזענות למרות החקיקה החדשה.

BustA

New member
תודה לשניכם.

להאסטינגס, בחרתי בנושא מכיוון שלא רציתי להתעסק הרבה באיסוף חומר שאם הייתי בוחר בנושא אחר היה יכול לקחת זמן רב מאוד, בעבודה על הגזענות איסוף החומר קל ומהיר יותר, ואני אינני חייב להתמקד בכל נושא אפשרי שקשור אליה, אבל עשרה עד חמישה עשר תתי פרקים בעבודה יהיו די והותר. בקשר לתקופה, שתי ההגבלות היחידות שניתנו בקשר לעבודה היו שתעסוק בארה''ב, ובמהלך השנים 1860-1930, ללא הכרח לפרוס את העבודה על כל התקופה. שוב תודה, ואשמח לקבל רעינות לנושאים נוספים לעבודה.

Boogieman

New member
הרקונסטרוקציה הכרחית לחלוטין

אבל חוץ מזה, הייתי מציע להתמקד בגזענות היום יומית שהיתה נחלת כל הציבור, זה אולי פחות אקזוטי מה KKK (למרות שמיטב מכובדי הקהילה היו חברים בו במקומות מסויימים) אבל ההשפעה של הגזענות ה"רגילה" על ארה"ב היתה יותר גדולה מאשר הגזענות של כמה קבוצות סהרוריות. אפשר להתמקד בגזענות של בתי המשפט או בספרי הלימוד בבתי הספר שבהם, לפי מה ששמעתי, גם בשנות ה-30 של המאה ה-20 הוצגה העבדות כשלב מעבר מהברבריות לציביליזציה, באדיבות האדונים הלבנים. כדאי גם לקחת מקרה ספציפי ולבנות את העבודה סביבו.

הנושא שבחרת הוא נושא קל

ואפשר אכן למצוא עליו לא מעט חומר. אבל אתה מנסה להתפרס הרבה יותר מדי. עליך להתמקד בתהליך אחד, או בפרק זמן מסויים ולהציג את הנושא שבחרת מאספקטים שונים. מה שאתה מציג כאן זו תערובת של נושאים שמעניינים אותך, אבל אינם בהכרח קשורים אחד בשני. מעבר לכך שאף אחד לא יצפה ממך לעסוק בעשרה פרקים שונים בעבודה שהיא כולה יחידה אחת בהיסטוריה בתיכון. מקד את הדברים, היעזר בעצות שקיבלת כאן ובמנחה שלך (המורה המלמד). אם אינני טועה אתה נדרש גם למספר מוגבל של פריטים ביבליוגרפים. הצעתי - לאחר שהצגת פריסה גדולה וקיבלת כאן מספר רעיונות - גש לספריה ובדוק אילו פריטים ביבליוגרפים עומדים לרשותך; אילו יכסו לך חלק מסויים ממה שהצגת, אבל לא יחזרו יותר מדי על הכתוב. בחר בתחילה יותר פריטים ממה שאתה נדרש, ולאחר קריאה סנן לך את המתאימים ביותר. אל תשכח שהעבודה צריכה להיות מבוססת על דברים שכתבו חוקרים קצת יותר בקיאים ממך. השתדל לצמצם ככל האפשר את דיעותיך האישיות. לדוגמא - ותר לחלוטין על ההשוואה המיותרת לאנטישמיות. אתה צריך להיות הרבה יותר בקיא באנטישמיות ובגזענות גם יחד כדי לערוך השוואה כזאת. זה מתאים לויכוחים בהפסקות עם החבר'ה, אבל לא לעבודה. בהצלחה

BustA

New member
תודה.. ובעצם כדאי לי..

להתמקד רק בחלק מסוים מאוד הקשור לגזענות? נגיד גזענות במוסדות כמו הממשלה, או דרך השפיטה שלהם, האם במקרה כזה אני לא לוקח סיכוי לעבודה שתכלול מידע מסוים מאוד ולא תדבר על דברים נוספים שקשורים בגזענות והיה כדאי להכניס אותם לעבודה?

מאחר ואתה כותב

עבודה של יחידה אחת, שאפילו אינה עבודת גמר (4 יחידות) ובוודאי אינה ספר מקיף בנושא - אין לך ברירה אלא להצטמצם ולהתמקד.

BustA

New member
תודה לך

להתייעץ באיזה נושא כדאי לי לבחור יהיה להתגרות בגורל שלי, נכון
?

burger k

New member
מה מעניין אותך?

כתבו לך כבר שזה נושא ענק אז ההתמקדות צריכה להיות, בכל מקרה כדאי לך לעסוק בנושא ספציפי. אם אתה מחפש דברים פשוטים יחסית שיש עליהם חומר רב אז אפשר לעסוק בקו קלוקס קלאן ובלינצ'ים וכו'... אפשר גם לבחון את מערכת המשפט בדרום או את ההחלטות על הסגרגציה של בית המשפט העליון (שוים אך שונים) כדי להמחיש אצ עומק התפיסה הגזענית בממסד. יש חומר רב גם על החילים השחורים במלחמת העולם הראשונה. הספורטא בעייתי כי לא היו אז שחורים בליגות המקצועיות. מעניין גם הנושא של התרבות השחורה ואיך היא "זלגה" למייין סטרים באמצעות אמנים ומוזיקאים לבנים (אז זה בעיקר ג'אז ובלוז אח"כ רוק). גם הוליווד בשנים האלו היתיחסה לנושא ואפשר להזכיר את הסרט זמר הג'ז שהוא הסרט המדבר הראשון ובו שחקן לבן (יהודי) צובע את פניו כדי להיראות שחור וזה מבוסס על מופעי בידור שבהם עשו זאת.

burger k

New member
מה מעניין אותך?

כתבו לך כבר שזה נושא ענק אז ההתמקדות צריכה להיות, בכל מקרה כדאי לך לעסוק בנושא ספציפי. אם אתה מחפש דברים פשוטים יחסית שיש עליהם חומר רב אז אפשר לעסוק בקו קלוקס קלאן ובלינצ'ים וכו'... אפשר גם לבחון את מערכת המשפט בדרום או את ההחלטות על הסגרגציה של בית המשפט העליון (שוים אך שונים) כדי להמחיש אצ עומק התפיסה הגזענית בממסד. יש חומר רב גם על החילים השחורים במלחמת העולם הראשונה. הספורטא בעייתי כי לא היו אז שחורים בליגות המקצועיות. מעניין גם הנושא של התרבות השחורה ואיך היא "זלגה" למייין סטרים באמצעות אמנים ומוזיקאים לבנים (אז זה בעיקר ג'אז ובלוז אח"כ רוק). גם הוליווד בשנים האלו היתיחסה לנושא ואפשר להזכיר את הסרט זמר הג'ז שהוא הסרט המדבר הראשון ובו שחקן לבן (יהודי) צובע את פניו כדי להיראות שחור וזה מבוסס על מופעי בידור שבהם עשו זאת.

למעלה