גזל

גזל

אם יש נייר בשירותים במקום העבודה שלי, ואני רוצה לקחת נייר למשרד ולנקות איתו את הידיים/ השולחן וכו', אז האם מותר לקחת נייר שנועד לשירותים לשימוש במשרד?

אופירA

New member
מנהל
אם צריך לנקות את השולחן במשרד

ואת הידיים שמתלכלכות בעבודה, והשירותים שייכים למשרד - אפשר לקחת גם 10 גלילים למשרד. כמה גלילים שצריך כדי להשתמש לצרכי העבודה. זה מזכיר לי שעבדתי בהוצאת ספרים במשרד גדול, והנהיגו במשרד קיצוב בנייר הדפסה, כי אנשים בזבזו יותר מידי. אז הקציבו לכל מזכירה ואגף כמות מוגבלת של ניירות. במקום גדול, מנהל אחד לא יודע מהשני. את האחראית על הקיצוב לא עניין במיוחד שבאגף שלנו מדפיסים ספרים, שזה אומר שכל יום צריכים בערך 1500 דף, כלומר 3 אריזות נייר, ואסור לנו להשתמש בנייר ממוחזר כדי לא לקלקל את מדפסת הלייזר. היא לא הרשתה לנו לקחת יותר מאריזה אחת בלבד... אז היינו מערימים עליה, ומחביאים ארגזים שלמים אצלינו במשרד, כי זה היה מאוד לא יעיל למצוא את האחראי שיסביר לה באופן שהיא תבין, שבאגף שלנו משתמשים בהרבה נייר לצורך העמידה בלו"ז והשירות מול הלקוחות - שזו האחריות שהוטלה עלינו, ולא מטעמי בזבוז חסר אחריות. אבל אנחנו עשינו זאת, כי שקללנו את הנתונים, וידענו שבעל החברה רוצה שנעשה את עבודתנו כמו שצריך, גם אם אותה אחראית לא מבינה מהי עבודתנו. זה היה בלתי יעיל ובלתי אחראי להיות ראש קטן ולהימנע מלהוציא תוצר ללקוח, "כי לא היו לנו דפים...".

אופירA

New member
מנהל
ומה לגבי הזמן שבו את רושמת משהו פרטי?

כל הדברים הפרטיים הללו - אם ידוע שבעל המשרד המעסיק אינו מקפיד עליהם, ומצפה שהעובד שלו ינשום בזמן עבודתו ויקפוץ מדי פעם לשירותים (כלומר יעשה דברים אנושיים וסבירים) - אין צורך לבקש רשות מן המעסיק. אבל אם אלו דברים שאולי בעל המשרד מקפיד עליהם (יש כאלו שכותבים לעצמם מכתב פרטי במחשב, על חשבון חצי שעה מזמן העבודה שלהם, שהמעסיק משלם להם עליו, ואומרים שזה "לא תחסום שור בדישו", וכולם עושים את זה, ולכן "מותר") - יש לבקש את רשותו לפני שעושים דבר כזה, ואפשר לבקש את רשותו באופן כללי, ולא כל פעם בנפרד.

למעלה