גזירת צפורניים

xfwind

New member
גזירת צפורניים

המגי שלנו מגדלת ציפורניים וכל 3-4 חודשים נדרשת לעבור הליך של קיצוץ.
כשארוכות אז מחליקה על הרצפה ומפחדת/מנגסת במעבר במדרגות.

לצערי רק הוטרינר - ואחד במיוחד מצליח לבצע זאת באופן מקצועי.
בפעמים האחרונות גם הארוע הזה היה מלווה בלחץ והשתוללות (כולל נשיכת הוטרינר).

יש מצב שאלמד לבצע את ההליך? (אולי הבן הצעיר שהיא סומכת עליו בפינוי ראסטות וכ').
אני מבין את עומק הקיצוץ בציפורניים בהירות שבהן רואים את כלי הדם, אבל יש גם כמה שחורות ואז?

הכלבה הולכת על אספלט ואבנים (כשעה ביום) אבל אין בזה מספיק לשחיקה רצויה.

et28

New member
חסרים פרטים

בת כמה הכלבה? תארי בפרוטרות מה קורה כשאתם מנסים לקצוץ לה ציפורניים: איך אתם עושים את זה, איך היא מגיבה? איך אתם קוצצים? כמה אנשים? מה קורה אחרי? תוך כמה זמן נרגעת? מה כוללת ההשתוללות?

כמה שיותר פרטים כדי שנבין האם הקושי הוא התנהגותי? בכם? בתהליך? משהו אחר?

xfwind

New member
בת 5 - 18 קג'. היום היינו אצל הוטרינר וגזר לה...

יחסית היה בסדר.
היא עומדת על שולחן הרופא - נותנים לה חטיפים ומחזיקים אותה חזק (היום הייתי עם הבן שלי שאיתו היא יותר רגועה). הוטרינר (מכירה אותו ובעבר יותר חיבבה אותו...) אחרי שגזם לה קצת מאחור עם מקצצת שיער (לטובת יציאות "חלקות"
) בא מאחור והתחיל עם רגליים אחוריות - וזה עבר רגוע. קדמיות היתה התנגדות קלה אבל לא חמור כמו בפעם האחרונה.

יתכן וזה קשור גם לפעילות אחרת - בדיקות/מישוש/זריקות (שלא מרגישה וכ').

המפנה המהותי אירע ביוני כשהוטרינר התיז לה רסס לאף נגד שעלת המכלאות.

ה"השתוללות" היא נסיון לצאת מידינו ולקפוץ מהשולחן.

הייתי לומד לקצוץ לה. הבעיה היא עם הציפורניים השחורות. גם הוטרינר מודה שזה בעייתי (והוא לא מקבל עבור זה תשלום).

et28

New member
נשמע שהיום היה בסדר

ושהיא מפחדת מהווטרינר? אני צודק?
אם סה"כ התהליך לא מלווה ביותר מדי לחץ, כפי שמתוארת בתגובה השניה, הייתי משאיר את התהליך כפי שהוא, במיוחד אם זה ללא עלות. אם יש לחץ אז נראה לי שהייתי משנה דברים:

דבר ראשון ללמד אותה כבר מעכשיו שהקוצץ לא דבר רע- מראה לה את הקוצץ ולא עושה שום דבר, אפילו נותן חטיף. לאט לאט הייתי שם אותו לידי כדי שהיא תלמד שזה משהו שהוא קרוב אלי ותו לא. כשהיא מתעלמת מהקוצץ מקרב אותו אליה לאט לאט, עד כדי מגע עם הרגליים. לאחר שהיא לא מגיבה לזה הייתי מלטף ברגליים, כדי שהיא תתרגל שיש קוצץ וליטוף ברגליים. כשגם לזה היא לא מגיבה אז אפשר להתחיל לקצוץ. כל התהליך אמור לקחת כמה שבועות/חודשים, תלוי ברמת הלחץ שלה.

xfwind

New member
נשמע נכון לגמרי, אבל זה רק אם אני הייתי המקצץ המיועד...

כמו שכתבתי אין לי יכולת (ות'אמת גם חושש) לקצוץ נכון ציפורן שחורה שבה אין אינדיקציה ברורה לאזור החי והמת.

KallaGLP

New member
אולי להפריד בין הטיפול הווטרינרי לאיש המקצוע שגוזר ציפורניים

שלא יהיו לה אסוציאציות שליליות. יש כאלה שמומחים ספציפית לטיפוח.

xfwind

New member
עד עכשיו - מכל אלה שניסו/קצצו - הוטרינר הזה

הפגין מיומנות וזריזות מתאימה.

הגברת שינתה קצת את ההתנהגות שלה ונהייתה היסטרית ללא סיבה נראית לעין.

א

שירן ל11

New member
גם הכלב שלי מגדל ציפורניים כמו תוכי

כל חודשיים מקסימום צריך לגזור לו. אני לא רוצה לגזור לו בעצמי, כי אם מפספסים ופוגעים בכלי דם זה דימום וכאבים חזקים- רוב הציפורניים שלו כהות.
מנסיוני, הספרית הרבה יותר טובה בזה מאשר הוטרינר. יש לה קשר טוב עם הכלב, היא עושה את זה כל יום כמה פעמים והכי חשוב- היא לא מכאיבה בצורות אחרות כמו וטרינר שמחסן וכולי, היא רק מציקה קצת :)
זה כבר מגיע למצב שבידיים הקדמיות הוא כמעט לא מתנגד לגזירה, ופעם הוא השתולל. נסו ללכת לספרית טובה, אני מניחה שיגבו רק משהו סמלי, ואם הכלבה לא תשתולל- אולי זה שווה את זה.

למעלה