גזירת כנפיים

גזירת כנפיים

יש למישהו סיבה טובה למה צריך לגזור לתוכים את הכנפיים כי אבא שלי לא רוצה שנגזור להם כי הוא אומר שזו התעללות אבל מצד שני אני רוצה להוציא אותם מהכלוב ואי אפשר כי הם יעופו.. מה עוישם??

chompy11

New member
כי בגלל זה עף לי התוכי והוא חי

בשכונה.. במקרה שלי זה יצא לטובה.. התוכי שלי לא היה גזוז נוצות כי המשפחה התנגדה בדיוק מאותה הסיבה שהמשפחה שלך מתנגדת.. . ובסופו של דבר ברגע קט הוא ניצל את ההזדמנות ויצא אל החופש.. . עד היום כל יום שהוא עובר את המסלול של הבית שלי הוא מצייץ אבל כבר לא מתקשר איתי ישירות.. (פעם אם שרקתי לו הוא ענה, היום נותר רק הציוצים שהוא עושה מעל בית) אני אישית אהבתי את יכולת התעופה שלו כשהוא היה בבית.. אבל החיסרון שתוך זמן קצר הוא כבר לא יהיה שם איתך ותאבד גם חבר וגם את כספך שהשקעת..

נעה גל

New member
הם פראיים? אם כן, אז אולי כדאי

שתקני אחד שהוא האכלת יד. בעיקרון, גם להאכלת יד צריך לגזוז את הכנפיים אבל גם אם לא גוזזים אותם הם רגועים ואוהבים שנוגעים בהם (בניגוד לפראיים שמאוד מפחדים).

אני לא כל כך יודעת כי הם כל הזמן נכ

נסים לתא ההטלה הם נראים מאוד חביבים דווקא הקטע הוא שאם אני רוצה שהם לא יברחו לי ושיהיו קצת משוחררים אני צריכה לגזוז להם נכון?? אז איך משכנעים את אבא?? לא עניתם על זה עדיין

hoolon

New member
איך לשכנע?

תגידי לו שזאת התעללות לסגור אותו בכלוב בגלל שהוא לא רוצה לגזור לו כנפיים. ותגידי לו שכולם עושים את זה ושזה מטופש לסגור אותו בכלוב ואז לומר שזאת התעללות לגזור לו את הכנפיים כדי שיצא משם.

Chens15

New member
גזירת כנפים לא כואב לתוכי

זה כמו שאת הולכת למספרה זה כואב לך???? אם גוזרים נכון התוכי לא סובל מכלום רק צריך לדאוג לכסות לו את הראש כי הוא לא בטוח נהנה מזה....זה התליך שלוקח חמש עד שבע דקות וזה חוזר על עצמו כל פעם שלתוכי גודלות לגמרי הכנפים מחדש...

Chens15

New member
כשהתכוונתי שהוא לא נהנה

התכוונתי לזה שמספרים ענקיות עוברות מעליו וגוזרות לו קצת את הבגדים היפים שלו......לכן אבל זה לא כואב לו בפירוש

נעה גל

New member
אגב, לא גוזרים את הכנפיים (שהן חלק

בלתי נפרד מגופו של התוכי בדיוק כמו הראש או הרגליים) אלא את הנוצות (צריך לדעת גם איזה נוצות) ולכן זה לא כואב. ולמעופפת בלי כנפיים: אני רוצה להגיד משהו - ישנם תוכים "מאולפים" (שנקראים גם מוחתמים או האכלת יד) וישנם תוכים פראיים. התוכים הפראיים הם אלה שבקעו מהביצה אצל אמא ואבא תוכים. אמא ואבא תוכים גידלו אותם. הם מפחדים מבני אדם ולא נהנים ממגע איתם. בדר"כ משאירים אותם סגורים בכלוב. אם את גוזרת את נוצות הכנפיים לתוכים כאלה ואת משחקת איתם את צריכה לדעת שהם לא נהנים מכך כי הם מפחדים ולמעשה, לא מסוגלים לברוח ממך (וזה לדעתי האישית סוג מסוים של התעללות). זה באמת מה שאת רוצה? לעומת זאת, ישנם תוכונים "מאולפים" (שלפי מה שהבנתי גם לא יקרים כלל)שכמה שבועות אחרי שהם בקעו מהביצה לקח אותם מגדל והאכיל אותם ידנית במקום אמא תוכית. התוכים האלה רגילים לבני אדם ואפילו יותר מזה - הם זקוקים למגע וקשר עם בני אדם. תוכי כזה ישמח שתשחקי איתו, ישב לך על הכתף ויסתובב בחדר חופשי ומאושר. לא עדיף?

Chens15

New member
תראי מה שאת גוזרת נכון מהכנפיים זה

לא יכאב הם סתם יפחדו ממך.....ואני לא חושבת שזה התעללות כי אחרי זה מוציאים אותם הרבה מהכלוב למשחקים וכאלה ופעם לא גזרנו לג'אקו שלנו כנפיים והוא היה האכלת יד אז הוא יצא למרפסת ועף לנו תוכי של חמשת אלפים שקל את יכולה לדמיין?!?! לא נראה לי אני חושבת שכדאי ורצוי לגזור כנפים אך ורק לאלה שאת תשקי איתם בבית והם יהיו האכלת יד אם הם יחיו בכלוב אז אין טעם או שלא תגזרי כנפים ותבדקי שכל החלונות בחדר סגורים והדלתות שלא יוכל להחלץ....מחוץ לבית כמובן!

יפה גיל....

אני בהתחלה לא ידעתי ואחותי עשתה לתוכי שלי את כל הכנף ואז נקרע לו העורק הכי הכי בצד וכל פעם שהוא היה זז יותר מדי הוא היה מתחיל לדמם בסוף הוא מת כי הוא היה זקן לאללה בן 7 והוא גם היה אוכל את הסיכות של העיתון וזה היה נתקע לו במקור... והוא גם היה נבזי לאחרים וחמוד רק אליי מוצארט ז"ל אוהבים אותך...הוא היה קוקוטייל

chompy11

New member
עדיף שמומחה שיגזור את נוצות הכנף

זה יותר בטוח לתוכי. ואני תמיד מוציאה את הסיכות מהעיתון.. הסיכות לדעתי מאוד מושכות כי הם מעין 'נוצצצות' ביחס לעיתון וזה מושך את תשומת הלב של התוכי. אפשר להוריד בקלות עם החלק האחורי של המהדק..

r o i 1 9

New member
השתגעת?

חשבת להוציא את הסיכות מהעיתון???? אני בשוק, איזה אוזלת יד!

למעלה