גזירת בד באלכסון

גזירת בד באלכסון

למרבית הצער
החלטתי שפרויקט הטלאים הבא שלי יהיה מורכב ממשולשים בלבד. אבל כנראה שכבר שכחתי כמה קשה זה לסמן ולגזור בד באלכסון. האם יש לכן טיפים להחזקה / גזירה / תפירה ישרה של הבד כך שלא יימתח מדי? תודה

עירית32

New member
אנסה לעזור

לא ממש הבנתי איך את עובדת, אבל הבנתי שלא עם גלגלת וסרגל. האם את גוזרת את הבד לרצועות ואז אותן מחלקת למשולשים? האם המשולשים שלך עם זווית ישרה=חצאי ריבועים? מקובל עבור משולשים כאלו (half sqeur triangle) לגזור בדים לריבועים, להניח שני ריבועים אחד על השני (ימין לימין) ולסמן עם סרגל קו אלכסוני מפינה לפינה. תופרים במרחק שווה מכל צד של הקו (רבע אינץ') וגוזרים על הקו. פותחים, מגהצים ומקבלים ריבוע המורכב משני משולשים מבדים שונים. דרך נוספת - שני ריבועים, ימין לימין, לתפור מסביב על כל הצלעות (במרחק שווה משפת הבדים), לסמן שני אלכסונים (X) ולגזור על ה-X. מתקבלים 4 ריבועים המורכבים משני משולשים. מקווה שתהני מהעבודה, במהלך ובסיום... בבלוג שלי (בחתימה) יש קצת עבודות משולשים ועל השולחן עוד שתי שמיכות.

תודה רבה על ההסבר! אבל מדובר לצערי

לא במשולשים שהם חצי ריבוע, אלא בזוויות של 60 מעלות
לשמיכת "אלף פירמידות". וכן, אני מסמנת לפי שבלונה מדויקת שהכנתי, אבל זה די נמתח ומעצבן כבר בשלב הסימון.... אולי זה פרויקט שאפתני מדי לשיטות הסימון שלי בלי גלגלת. שמיכת השבשבות שלך מקסימה

דנא6

New member
נראה לי שהבעיה שלך אחרת

אין סיבה שהבד ימתח גם אם את משתמשת בשבלונה-אולי הבד הוא לא 100%כותנה? ושאלה-למה לא לחתוך פסים ואז לחתוך מהם את המשולשים? זה עובד גם אם למשולשים יש זויות של 60 מעלות ועל פניו נראה יותר פשוט מאשר לסמן אחד אחד. נשמע לי שזה בדיוק הזמן להשבר ולקנות גלגלת...

ש מ ש א

New member
זה תלוי

50X70 זה קטן, בעיקר קצת צר. אני משתדלת תמיד לא לרדת מרוחב 60 - אז אפשר להיות בטוחים שהתינוק עטוף ומכוסה היטב. במיוחד אם רוצים להשתמש בשמיכה גם לכיסא באוטו או סתם לעטוף כשמוציאים מהעגלה.

ש מ ש א

New member
אוי המקום לא נכון - שמיכה לעגלה

לא מבינה איך הגעתי לשרשור הגזירה באלכסון. סליחה.

תודה. בינתיים השתפשפתי בסימון וזה הולך יפה

רצועות אני לא יכולה לגזור, כי אני תופרת ביד (כלומר צריכה משולש+ שוליים לתפירה. ולא סתם לגזור משולש כמו לתפירת מכונה). בינתיים הודות ליום ארוך עם הפעוט יש לי כבר כ-40 משולשים תפורים זה לזה
תודה על כל התשובות!

למעלה