גזירה משמיים?!

the ror

New member
בתיאוריה?

עם 4 ילדים עוד אפשר להסתדר. ממש קשה, אבל אפשרי. יש גבול למהירות של הולדת ילדים והיכנסות להיריון ולכן הגיוני שכשהילד החמישי יוולד אז הילד הראשון כבר יהיה בן 8-10 ויוכל להתחיל לעזור עם אחיו הצעירים, לפחות כשיוצאים לרחוב. וכו'...=) כמובן שיש את ה"בעייתיות" של תאומים ושלישיות בתיכנון הזה. אבל תיאורטית זה מעשי. אישית, אני חושב שיש הרבה בעיות ועוול עם גידול ילדים בצורה כזו(להורים ובעיקר לילדים), אבל כאמור, זו תיאוריה אפשרית.

cwen

New member
אבל זה גם לא הוגן להטיל על הילדים הגדולים

אחריות כל כך גדולה. הרי לא מדובר בילדה בת עשר שלוקחת את האחות בת החמש לגן כשאמא שלה מטפלת בילד בן השנתיים. מדובר בילדה בת עשר שעוזרת עם שלושה אחים קטנים, כשאמא שלה מטופלת בשני ילדים עוד יותר קטנים, והילדה בת העשר אפילו לא יכולה לסמוך על הגיבוי שלה. זוכרים את הילדה המסכנה בת השש שנשכחה במיניבוס? ההורים אז סיפרו שבלילה ראו ש 90% מהילדים במיטה, ובבוקר האחות הגדולה בת ה 16 ארגנה את המשלוח לגן ולבית הספר, ואף אחד לא שם לב שילדה אחת חסרה עד שהגננת התקשרה בצהריים לשאול למה לא שלחו אותה לגן באותו יום. דבר כזה בחיים לא היה קורה במשפחה בת ארבעה ילדים.

the ror

New member
ולכן כתבתי את המשפט האחרון בהודעתי הקודמת.

אני לגמרי מסכים איתך שזה הרבה יותר מסביר שיווצר עוול גם להורים ובעיקר לילדים בצורה כזו או אחרת(וסביר להניח ביותר מצורה אחת). אני לגמרי נגד התנהלות בלי מחשבה קדימה שכזו.

אסננוש15

New member
מדובר ברשלנות

בלי קשר למספר הילדים בבית.... ברור שלא ריאלי להביא 20 ילדים, אבל אפילו משפחה עם 10 ילדים, זה אומר שהגדול הוא כבר בן 20, וזה תחתיו נניח 19, ותחתיו 17.. וכו'. כך שאפילו נטל העזרה בבית מתחלק על ההורים ועל עוד כמה אחים בוגרים ממש. והאמיני לי, ראיתי בחיים שלי ילדים בני 15 אחראים יותר מהורים... זה פשוט אופי כזה, ראש בוגר יותר, אחראי יותר, שיודע לחשוב על כל תרחיש אפשרי ולהישמר ממנו... בכל אופן שורה תחתונה שלי בעניין, הורים שאינם מסוגלים לקחת אחריות ברמה הראויה עד הקצה, שפשוט לא יביאו ילדים לעולם. אין לאף אחד רשות ללדת ילדים, ואח"כ לזרוק אותם, או לגרום להם לנזק גופני כזה או אחר, או במקרה הגרוע.... לגרום למותם. גם אם זו גזירה משמים, עדיין האב היה הגורם. ושלא יתחבאו מאחורי תירוצים ואמתלאות. היתה כאן רשלנות, ועוד איך. ילדה גם בת 7 לא אמורה לצאת בכזה יום חורפי.....

someboddy

New member
היית מרגישה יותר טוב

אם הילדה בת ה4 שחצתה את הכביש בגשם הייתה מלווה באחותה בת ה6 ששומרת עליה?

אסננוש15

New member
הייתי מרגישה טוב יותר אם

היא היתה מלווה עם אחד מהוריה במקרה הטוב, ובמקרה הפחות טוב עם אחות או אח מעל גיל 11 נניח.

Sophalin

New member
אבל מה לעשות? דברים קורים

תאונות קורות בעולם. אנחנו יכולים בהחלט לצמצם אותן אבל לא למנוע אותן לחלוטין.

the ror

New member
אני אפילו עוד יותר מזועזע שנתנו לאותה ילדה

לצאת לרחוב בלי חינוך בסיסי ביותר של התנהגות עם זרים. אני בשוק שהיא לא סירבה לעלות לרכב שלך. עזבי שקודם צריך להיות בשוק על הרשלנות של לתת לילד שאין לו את היכולות הפיזיות לעבור בביטחה כביש, אבל אם כבר אתה סומך על ילדה ללכת לבד ברחוב, לפחות שאת זה היא תדע איך עושים, עוד לפני שהיא מגיעה לעניין חציית כביש. ואני כמובן לא מתחיל בכלל עם עניין ילדה קטנה שהולכת לבד ברחוב והסכנות שיש לה עוד מבלי שזרים יעצרו לה ושהיא צריכה לחצות כביש.

אסננוש15

New member
נכון אתה צודק

אולי היא לא ראתה בי מישהי זרה.... בגדול, ים סכנות אורבות לילדה כזו בדרך גשומה, ואפילו ההורים לא חשבו למשל על סכנה כמו זו ... (חטיפה?)

Sophalin

New member
אז זהו שלא

מה שתארת לגבי תלמיד י"ב הוא אמנם נכון אבל בהחלט לא מוצדק. ולכן גם להאשים את האב כאן זהו עונש לא מוצדק.

אתה יודע מה אומר החוק בישראל לגבי רשלנות?

רשלנות היא עשיית מעשה שאדם זהיר ונבון לא היה עושה, או אי עשיית מעשה שאדם זהיר ונבון היה עושה באותן נסיבות. לתת לילדה לעמוד על סלע בנחל בזמן שטפון זה לא מעשה שאדם זהיר ונבון היה עושה. אם אינך טוען שהאב מטומטם גדול, הוא רשלן ורשלנותו עלתה בחיי ילדה.

נ.ב

אני כותב דברים אלה בתור מי שמתנגד באופן עקבי לכסתו"ח. כאן רואים את הסכנה בעין.

Sophalin

New member
אולי

א. זה לא אומר שהחוק צודק (לא כל אדם הוא נבון וזה לא צודק להעניש אדם על כך שאינו נבון) ב. מה שקרה שם לא נבע מחוסר תבונה כי אם מחוסר תשומת לב. אני מסכים איתך שזה איזשהו סוג של רשלנות אבל כמו שאמרה CWEN לא מדובר בילד בן 3-4 אלא בילדה בת 7 ואי אפשר להשגיח על ילדים בגיל כזה בצורה כזו 24-7

במקרה זה החוק צודק

האיש לקח את בתו למקום מסוכן וצילם אותה עומדת על הסלע. זה לא שהוא לא השגיח עליה 24-7. הוא עצמו הביא אותה למקום מסוכן. וזה לא אחד המקרים בהם רואים את הסכנה בדיעבד. אני מכיר מספיק מקרים כאלה, לשמחתי איני מכיר אף אחד מאלה שנפגעו או הורשעו בעקבותיהם.

Sophalin

New member
אפשר לראות את התמונה שאתה טוען שראית?

אז זו ממש לא רשלנות. זה נעשה באמת בתום לב, הוא ככל הנראה באמת לא תיאר לעצמו שהסלע הזה מסוכן. לא הסיק את המסקנה שאתה הסקת. זה לא הופך אותו לרשלן. רק לטיפש מאוד...

לגבי הצילום- זה מה שדווח ברדיו

לגבי התמונה- חפש בעיתונים, יש תמונה של הסלע. ותום לב הוא רשלנות כשתם הלב לא חושב שניה קדימה. יש גבול כמה אפשר לתרץ באמצעות "חשבתי שזה בטוח". ויש גבול כמה אדם יכול להיות טיפש בלי שישימו אותו בבית מחסה.

Sophalin

New member
עברתי על כל התמונות

שהוצגו בעיתונות - אני לא מבין איך הסקת מה בדיוק קרה שם...

למעלה