גזים

einati545

New member
גזים

שלום לכולן, בתי בקושי בת שבועיים וכבר החלה לסבול מגזים[יונקת]אם נכון לחשוב שקיים קשר בין תזונת האם להנקה הרי,שאכלתי את כל שאסור,מבלי משים.אם אין קשר, אז ממה נובעים הגזים בתינוקת,שאפילו טרם מלאו לה שבועיים.... תודה.

הקשר בין תזונת האם לבין

גזים אצל התינוק הוא קשר שנוי קצת במחלוקת ולא כל הדעות שוות בעניין זה. מה שרצוי מבחינתך לעשות הוא להקשיב לתינוקתך ולהוריד את המאכלים שחשודים בעינייך כמחוללי גזים לשבוע-שבועיים ולראות איך זה משפיע עליה. הידועים שביניהם- קטניות כבדות - חומוס,שעועית - לבנה ואדומה, אפונה יבשה מוצרי חלב - נמצא קשר בין השניים, תנסי להימנע מאלו לשבועיים-שלושה ותבדקי את ההשפעה. ואחרים כגון, עגבניות או כרוב מבושלים (מאוד חומציים) המכבידים מאוד על מע' העיכול שלנו וגורמים אצלנו המבוגרים לגזים. דרכים טבעיות לטיפול בגזים אצל התינוקת - בטן לבטן - את בטח כבר מנוסה מאוד בכך ..
(יש מנשאים מתאימים) להשכיבה עם הבטן על האמה - ראש פונה לכיוון המרפק, יוצר לחץ נעים על הבטן תרגילי אופניים עם הרגליים ואז ברכיים אל הבטן - עוזר לגזים לצאת החוצה. דרכים לא טבעיות - גליקול, גרייפווטר, סימיכול, ועוד כהנה מוצרים הומיאופתיים לחלק עוזרים וחלק אחר לא. והעיקר סבלנות, מה שבטוח הוא שבהנקה הם פחות סובלים ולזמן קצר יותר אוטוטו זה יעבור.. מקווה שעזרתי

לפני שמתחילים להוריד מאכלים...

חשוב לבדוק את התנהלות ההנקה. יש לי כמה שאלות: 1) האם תוכלי לציין את משקל הלידה של התינוקת, המשקל הנמוך ביותר אליו ירדה, ומשקלה הנוכחי? 2) כמה ארוחות ביממה היא מקבלת? האם היא מקבלת שני צדדים בכל הנקה או רק אחד? 3) כמה חיתולי קקי וכמה פיפי ביממה? מה צבע הקקי? 4) האם את סובלת מכאבים או פצעים בפטמות או בשדיים? 5) האם התינוקת מקבלת אך ורק הנקה? האם קיבלה תמ"ל או חלב שאוב? לגבי תזונה וגזים באופן כללי - זה לא נכון ש"הדיעות שנויות במחלוקת". הדיעה המדעית היא ש*לרוב* אין קשר בין השניים. נעשו מחקרים וסקרים אין ספור בנושא זה ולא מצאו קשר ישיר בין תזונת האם לבין מה שאנחנו קוראים "גזים" אצל התינוק. יש עדויות אנקדוטיות של אמהות, אבל זה לא מגובה במדע. אם כן יש השפעה, מדובר בתגובה אלרגית או רגישות שלרוב עוברת במשפחה וניתן למנוע אותה ע"י המנעות ממזון זה. ברוב המכריע של המקרים, תינוקות שמגלים רגישות מגלים אותה למוצרי חלבון מסויימים - חלב פרה ומוצריו, ביצים, סויה...

einati545

New member
עונה לרוני-יועצת

רוני שלום, אני עונה לשאלותייך בשמחה- מישקל התינוקת בעת הלידה-2965 מישקל התינוקת ביציאה מב"יח-2780 המישקל הנוכחי מלפני שבוע-3050 *התינוקת יונקת כל שעתיים,הנקה דו צדדית. *אני מניקה בעזרת פיטמות סיליקון.בלעדיהן אני אבודה.אני סובלת מסדקים. *כ-5 חיתולי פיפי מוחלפים ביממה,מתוכם 2 חיתולי קקי,שצבעו צהוב. *לפעמים מקבלת חלב שאוב.כ-3 פעמים קיבלה סימילאק.בעתיד הקרוב אצטרך לשלב תחליף עקב יציאה ללימודים. אודה להתייחסותך שוב.

כמה דברים:

קודם כל, התינוקת שלך חזרה למשקל לידתה מוקדם מאוד
זה יופי (רוב התינוקות לא מחזירים משקל לידה עד גיל שבועיים והמשקל האחרון שלך הוא מגיל שבוע, נכון?), אבל לפעמים אם הם אוכלים קצת יותר מידי זה עושה להם כאבי בטן
סימילאק גם הוא (ככל שאר התמ"לים) עלול לגרום לתינוקת לכאבי בטן. ייתכן וזו הסיבה... ועוד משהו שיכול לגרום לבליעת אויר רב הוא עצם השימוש בםטמת הסיליקון בשל תפיסה לא טובה. כשהאם סובלת מסדקים ופצעים בפטמות, זה אומר שהתינוקת לא תופסת טוב. אם לא קיבלת הדרכה בשימוש בפטמות הסיליקון, ייתכן והתפיסה איתן לא אופטימלית. זה עלול להוביל גם לבליעה מרובה יותר של אויר, וגם לכך שלא תקבל מספיק חלב או להתפתלויות שנראות לנו כמו גזים. אני מציעה לך בחום לפנות לייעוץ אישי משום שמכאן, בלתי אפשרי לתקן תפיסה וללמד אותך איך משתמשים בפטמות הסיליקון בצורה נכונה.

einati545

New member
שוב פיטמות סיליקון

רוני שוב שלום ותודה, לכאורה,לפחות לי השימוש בפיטמות סיליקון נראה פשוט.קשה לי להאמין שרב הנסתר על הגלוי בשימוש בפיטמות אולי אני סתם סקפטית....בכל אופן,כמה יכול לעלות ביקור של יועצת? שבת שלום.

אכן רב הנסתר על הגלוי

את בני הבכור בן 5 כיום הנקתי באמצעות פטמות סיליקון בעצתה של אחות בבי"ח, משום שפטמה אחת הוא התקשה לתפוס, עם הזמן החלב הלך ופחת וניסיתי לשאוב באמצעות המשאבה של יד שרה החצי אוטומטית הגרועה ביותר, ככה נגמרה לה ההנקה בסביבות גיל 3 חד'. לכן שימוש בפטמת סיליקון צריך להעשות בליווי יועצת הנקה מה שאם אני הייתי עושה כנראה שהייתי מניקה את בני הרבה יותר זמן.

אלונה ע

New member
ל- einati545

יועצת הנקה שמגיעה לביתך זה עניין של משהו סביב 300-500 ש"ח, תלוי מי היועצת. אני מאד ממליצה לך להיעזר באחת כזו מכיוון שלא מומלץ להשתמש בפטמות סיליקון בשלב זה (לראיה סיפורה של אמא אדוה) וגם משום שאת נמצאת בשלב קריטי לביסוס משק החלב, אם חלילה תצטרכי לעבור לשימוש בתחליף, זה יעלה לך הרבה יותר. בחוברת שצירפתי לך יש בין היתר גם רשימה של יועצות הנקה מוסמכות לפי איזורים. היכן את גרה? אולי נוכל להמליץ לך על יועצת מסוימת.

למעלה