גזים

שושנה163

New member
גזים

אני סובלת כבר כמה ימים מכאבי בטן דיפוזיים חזקים ונאמר לי שמקורם הוא גזים,במקביל אני מתאוששת מדלקת בכליה שבעקבותיה עשיתי צום מיצים כדי לנקות את הגוף ולא אכלתי כלום במשך 4 ימים (שתיתי מיצי פירות טבעיים במקום), אני רוצה לחזור לאכול אבל רוצה לעשות את זה נכון ובמקביל להיפטר מהכאבים החזקים בבטן. מה אני יכולה לעשות כדי להקל את הכאבים? זה ממש פוגע בתפקוד היומיומי שלי והכאבים הם בלתי נסבלים. תודה מראש

גזים,

קודם כל חבל מאד שאת עושה צום מיצים כזה לבד ללא השגחה זה מאד מאד מסוכן ויכול להביא גם לעלפון!!! כיוון שאינני יודעת את מצבך הבריאותי הגזים יכולים לנבוע ממספר דברים: 1. בליעה של אויר תוך אכילה ודיבור. 2. אכילה מהירה או שתייה מהירה 3. שתייה תוך כדי אוכל - הרמבם המליץ לשתות עד חצי שעה לפני האוכל ועד שעה אחרי האוכל. מים טהורים (מינרלים או מיצים סחוטים טבעי) 4. קוליטס , קרוהן ושאר מרעין בישין. מה ניתן לעשות על מנת להקל על הכאבים? לא להתאפק בגזים זה דבר שהוא א' ב' גם אם לא נעים. לאכול תבלינים כמו כמון שומר ואניס שהם סופחי גזים וקרמינטיביים - עוצרי עוויתות של גזים. חזרה לתפריט נכון: להתחיל לאכול מרקים סמיכים של ירקות בלבד בתור התחלה ביום הראשון לחזרה. לאחר מכן כמות קטנה של דגנים מלאים כמו אורז מלא ללא לחמים או חיטה לאחר מכן להוסיף קטניות קלות לעיכול ואפילו מומלץ מונבטות ולאחר מכן להוסיף את החיטה ובסוף ביצים דגים ובשר - בסדר הזה. תרגישי טוב והמון בריאות.

למעלה