גזים לתינוק בן שבעה חודשים

• פותח הנושא 4cat
  • פורסם בתאריך

4cat

New member
גזים לתינוק בן שבעה חודשים

י, התינוק שלי סובל מגזים בלילות. מתעורר המון ונשכב על הברכיים כשהוא על הבטן. כאילו מתפתל. ביום נינוח מאד ובעל מזג מצוין. התחלנו מוצקים לפני חודש וחצי בערך. מאד אוהב אבל אני נותנת בינתיים רק ירקות ופירות, פעם פעמיים ביום. וכמות לא גדולה. נגיד חצי צנצנת בגודל של גרבר. יונק בשאר הזמן והמון פעמים מתעצבן באמצע ההנקה. שילש את משקל הלידה. שוקל כתשעה קילו.
מה יכולה להיות הסיבה. תודהה

4cat

New member
לא נראה לי

אחרת כולנו היינו כבר מזמן נדבקים, לא? חוץ מזה לא ראחתי עדות בתוצרת. אולי, אני אנסה לבדוק בכל זאת בלילה. תודה

לוקח למערכת העיכול זמן ללמוד להתמודד

אצלנו עם כולם, בעיקר אצל האמצעי, שגם רגיש למוצרי חלב, היה קושי במעבר למוצקים, והיתה הרבה אי נוחות כשהתחלנו עם שלב הטעימות.
מה שלמדתי מכך הוא לחכות לסימנים שמראים על בשלות מצידם לאכול אוכל אחר, מלבד הנקה. האם הוא מתעניין באוכל שלכם? האם הוא מבקש לאכול, מנסה לטעום בעצמו? צומחות לו שיניים? הוא כבר יושב?
הדברים האחרונים שציינתי הם לא הכרח להתחלת טעימות אבל בזמנו ענתה לי כאן מישהי כששאלתי שאלה דומה (ואם שכור לי נכון היא אפילו תזונאית) הם רמזים מאוד מאוד ברורים לבשלות ומוכנות של התינוק להתמודד עם דברים נוספים מלבד חלב אם.

פשוט תמשיכי לעשות מה שאת עושה- לתת מנות קטנות, ולהגדיל את הכמות רק אם את רואה שהוא מעוניין ומצליח להתמודד.

אגב, גם בקיעת שיניים יכולה לגרום להתפתלויות בלילה, או קפיצה התפתחותית כלשהי, לפחות ממה שאנחנו חווים וחווינו כאן אצלנו, עם כל אחד מהילדים.

4cat

New member
כן על הכל

קעו לו כבר שתי שיניים לפני שלושה שבועות, הוא מתיישב בעצמו ומגיל ארבעה חודשים מאד מתעניין באוכל שלנו. למעשה אני דחיתי את השלב הזה עד שהוא ממש פרץ בככי כל פעם שהוא ראה אותנו אוכלים וכבר אי אפשר היה לאכול כשהוא שם לב.
הגדולה שלי הייתה הפוכה לגמרי וממש לא התעניינה במוצקים עד גיל שנה בערך, ככה שזה חדש לי. ומפתיע.
אגב, הוא יונק מעט מאד במהלך היום לצערי ובלילות כל שעתיים בערך..מעייף. זה נראה שהוא מוכן לטרוף את העולם. זה רק שכנראה מערכת העיכול עוד לא ממש מוכנה להתמודד עם זה..אלא אם כן זה משהו אחר שמציק לו.

ענבלית70

New member
זה תהליך

מערכת העיכול מסתגלת לאט לשינויים. יכול להיות שזה מהיר לו מדי (חצי צנצנת גרבר לא נשמע לי מעט כל כך) ויכול להיות שהוא רגיש לאחד המזונות שהוא אוכל. אפשר לחזק את מערכת העיכול עם פרוביוטיקה.

למעלה