גזים + כמות האכלה

meck88

New member
גזים + כמות האכלה

3 שאלות:
1. גזים - אשמח לכל עצה... אני מכירה פחות או יותר הכל אבל אשמח לשמוע עוד למקרה שפספסתי משהו שאולי יעזור לקטנה...
2. היא אוכלת מטרנת פגים בעיקר ופעם ביום חלב אם שאוב. הגיוני שבגיל חודש / משקל 3.500 היא מחסלת 90 סיסי? אני יודעת שלפי הנוסחה של המשקל זה אמור להיות הרבה פחות- 60-70 . חוץ מזה שהיא בכלל פגית משבוע 35... בטיפת חלב אמרו לי לשים לה 120 ולראות מתי היא "דוחה" את הבקבוק. הקטע שבתחושה שלי היא אוכלת כל מה שנותנים לה! הרבה מאוד פעמים היא אפילו מתעוררת אחרי שעתיים וחצי ולעתים אפילו שעתיים.... איך אני יודעת שאני לא נותנת לה יותר מידי? הפנים שלה כבר שמנמנות ואני חוששת מהאכלת יתר/הרחבת קיבה...
3. מאיזה גיל אמורים להתערב בזמני השינה שלהם? כרגע היא עירנית הרבה בלילה וישנה הרבה ביום... יכול להיות שזה גם קשור לגזים אבל אני לא בטוחה.... מה אתן אומרות? גם ככה אני מרגישה כאילו כל פעם שהיא עירנית היא בוכה מגזים/עצבנות לא ברורה כאילו משעמם לה לשכב על הגב (גם אם יש תמונות וצבעים מסביב...היא זורקת את הגפיים לכל הכיוונים ומתחילה לבכות בהדרגה)...

AlicePJ

New member
לא עושים דיאטה לתינוקות

שתהנה, שיהיו לה פנים שמנמנות ורגליים שמנמנות ושתאכל כמה שתרצה. לא מגבילים בכמויות תינוקות כאלה קטנים, כי זה מה שגורם להם לבעיות - את משחקת עם המנגנון הטבעי של הרעב והשובע שלה. תקשיבי לה, אם היא רעבה תתני לה לאכול כמה שצריך. במיוחד כשמדובר בפגה לדעתי צריך להנות מזה. תינוקות צריכים להיות שמנמנים, זה עדיף בהרבה על לדאוג שלא אוכלים מספיק ותינוק רזה שכל מחלה פתאום שובר אחוזונים למטה מתחת לטבלת האחוזונים. בכל מקרה כשיתחילו ללכת כל השומן ינשור לבד.
לגבי גזים - לחכות. אין מה לעשות. התוספות תזונה האלה לא עובדים יותר טוב מפלאסיבו, ואולי יגרמו לך להרגיש יותר טוב שאת כביכול עושה משהו, אבל זה לא באמת מקל עליה. יש את התנוחות שאת יכולה לשים שמקלות עליה - נמר, לעשות אופניים עם הרגליים וכו'. ובעיקר - לחכות.
להתערב בזמני השינה שלהם? אולי בגיל כמה שנים אני חושבת. מתי שהיא עיפה תשכיבי אותה לישון, מתי שהיא רוצה לקום היא כבר תקום לבד... לשים לב שבלילה מחשיכים את החדר ובשעות היום לישון בחדר יחסית מואר, כדי שלא תבלבל יום ולילה. ותשימי לב שאת לא משכיבה אותה לישון כשהיא עיפה מידי, כי אז הרבה יותר קשה להם להרדם והם ישנים הרבה פחות טוב. זה לוקח זמן ללמוד את הסימנים ולדעת מתי כדאי להשכיב אותם לישון, אני לא חושבת שאפשר ללמוד את זה בחודש, והם גם משנים את ההרגלים כל הזמן, אבל עוד מעט את כבר תדעי לשים לב מתי היא מתחילה להתעיף ותוכלי להשכיב אותה לישון אז, והיא תישן הרבה יותר טוב.
&nbsp
באופן עקרוני כדאי ללכת עם המנגנונים הטבעיים של הגוף שלהם ולא לשחק איתם ולשבור להם את ההרגלים שלהם בצורה לא טבעית. הם יודעים מתי לאכול, הם מרגישים עייפים לבד, תלכי עם מה שהיא רוצה וזה יסתדר.
&nbsp

justAguest

New member
לגבי כמויות האכלה -

אני גם בעד לתת לפי דרישת התינוק הן בזמנים והן בכמויות, וכמו שאת אומרת - אז מקסימום יהיו להם פנים שמנמנות ורגליים שמנמנות - יותר בשבילנו לנשק..
אבל - שאלה שכן מטרידה אותי - האם עודף המשקל לא יפגע או יקשה על רכישת מיומנויות חדשות, כמו - היפוך, זחילה וכו'?
זו בעיה...

AlicePJ

New member
ממש לא. ממש לא. אל תחשבי ככה בכלל, אין כזה דבר עודף משקל.

הבן הגדול שלי היה באחוזון 95 ולדעתי חלק מהזמן מעל האחוזונים, והתקדם בהכל מצוין ויפה. היום אגב הוא רזה מידי למרות שאוכל כמויות שלא מביישות מבוגר.
אם הגוף שלהם צריך אוכל, אסור למנוע מהם! מוזר לי שזה מטריד אותך לגבי תינוקות, תפיסת גוף לא בריאה שכזאת שרואה בגוף טבעי כמשהו בעייתי, שלא מסוגל לעשות דברים. אני אגב ברוב עוונותי בעלת משקל עודף, אבל רצה 4 פעמים בשבוע כמה קילומטרים כל פעם ומרימה משקולות וכנראה בכושר יותר טוב מהרבה אנשים, כולל כאלה שיותר רזים ממני. הם לא יצליחו לרוץ כמוני ולעבוד כמוני בחדר כושר. תפיסת עולם מעוותת שאומרת שרק רזים יכולים לעשות דברים היא מסוכנת לדעתי, וכשמדובר בתינוקות בני חודש - זה באמת תפיסה בעייתית.

justAguest

New member
דבר ראשון - לא מדובר על תינוק בן חודש

דבר שני - ברור שיש דברים שמטרידים אותי - אני אמא. מכאן שנראה לי לגיטימי לשאול שאלות ולהתייעץ.
חבל לי שבמקום לענות באופן ענייני בחרת לקרוא בין השורות שיש לי "תפיסת גוף לא בריאה" או "תפיסה בעייתית".
כל הכבוד לך שאת רצה, מרימה משקולות וכנראה בכושר יותר טוב מהרבה אנשים. זה לא סותר את העובדה שלאנשים בעלי עודף משקל לעתים קשה יותר מבחינה פיזית, גם אם את לא נמנית ביניהם. וכן, יש דבר כזה עודף משקל.
מעולם לא אמרתי שרק רזים יכולים לעשות דברים, אבל שוב - יהיה קל יותר למי שאינו שמן.
אם תקראי שוב את התגובה הראשונה שלי תראי שאני בעד, כמוך, לתת לתינוק לאכול מתי שירצה כמה שירצה. אבל אני כן בעד להיות עם יד על הדופק ולדעת שאני פועלת נכון.

AlicePJ

New member
את יודעת מה - צודקת. הניסוח והדברים שלי היו לא

לענין ואני מתנצלת.

justAguest

New member
תודה על התגובה. אני מעריכה את זה

bertik

New member
לא יפגע

התינוק שלי בן 10 וחצי חודשים והוא באחוזון 95. אוהב לאכול הכל (למזלי).
הוא מתקדם כמו שצריך. לא לחלוטין לפי הספר, זחל גחון מלאאאא זמן ונעמד לפני שזחל על 6, אבל עכשיו הוא עושה הכל.
לגבי ההיפוך- חצי צודקת. תינוק גדול מתהפך פחות כי הראש שלו לא מושך אותו ככ בקלות. בהתחלה הם סומכים על כובד הראש שיהפוך אותם. אני זוכרת את הקטן מטה את ראשו לצד זה או אחר ולא קורה כלום.

אצלי הוא התהפך בטעות בגיל חודשיים ואז כמעט ולא התהפך בכלל עד גיל חמישה חודשים. בגיל חמישה חודשים התחיל לזחול גחון.
כך שכל החששות שלך לא רלוונטיים לטווח הארוך. את יכולה להירגע

&nbsp
דבר נוסף, אצלי הילד בילה המון זמן על הבטן. בהתחלה כדי להקל על הגזים ואחר כך כי זו הייתה השגרה שלנו. הוא מאוד אהב להסתכל מסביב כשהוא על הבטן וייתכן שזה תרם להתפתחות שלו.
ועניין אחרון- היום, ממורמי גיל עשרה וחצי חודשים, עודף השומן הצטמצם מאוד. בגלל שהוא כזה שדון ומגיע לכל מקום, עכשיו יש לו רק כפל אחד בירכיים לנשק

למעלה