גזים - חדשה בעסק

אפרת1210

New member
גזים - חדשה בעסק

הי אני אמא לתינוק בן שלושה וחצי שבועות. בימים האחרונים נראה שהוא סובל מגזים בעיקר בזמן ההנקה. ממש רואים אותו מתכווץ. הכאב עובר אחרי 20 דקות בערך ורק אז הוא מצליח לאכול. הכאב עובר כמובן אחרי ששומעים פעילות ענפה בחיתול. רציתי לדעת האם משהו שאני עושה\ אוכלת גורם לו לכאבי בטן דווקא סביב זמן ההנקה. וכן הכאב לרוב בצהריים האם זה אומר שמה שאכלתי בבוקר גורם לו לזה? אני ממש אשמח לעזרה תודה אפרת

Revili

New member
גזים

עדיין לא הוכח מדעית שמזון כלשהו שואכל האם, גורם לגזים אצל התינוק. את יכולה לנסות לבודד מזון מסויים (מוצרי חלב לדוגמא) ולהורידו מהתפריט שלך למשך כשבוע ולעקוב אם יש שינוי...בד"כ, עד שגומרים לבדוק את כל האפשרויות, הגזים חולפים מעצמם סביב גיל 3 חודשים. הגזים או "קוליק", מיוחסים לעיתים לחוסר בשלות של מערכת העיכול..ולזה דרוש רק זמן. סביר להניח מהתאור שלך, שעצם פעולת היניקה והאכילה, גורמים לפעולת מעיים, ההתכווצות והפעילות הזו שאצלינו המבוגרים מורגשת כלחץ או אי נוחות קלה ששולחת אותנו לשירותים, אצל התינוק הרך מורגשת ככאב....שחולף עם היציאה. בינתתים, עיסוי, קיפול רגלים לבטן, חימום עדין של הבטן, הפעלת לחץ קל באזור, קפיצה על כדור פיזיו, נשיאה במנשא, החזקה על אמת היד....וכמובן הנקה, יכולים לעזור ולהקל. בהצלחה.

למעלה