ג'ו ג'יטסו ביפן

budo11

New member
ג'ו ג'יטסו ביפן

שלום שמי רועי ואני אחרי צבא ומעונין לנסוע להתאמן ג'ו ג'יטסו ביפן באזור טוקיו. רציתי לדעת אם משהו מכם עשה זאת כבר ואם יש לו טיפים או שהוא יכול לתת לי כתובות של דוג'ו ל'ג'ו ג'יטסו. תודה מראש רועי

amir_aikido

New member
טיפ מס' 1- אם יש לך מורה, דבר איתו

הניסיון שלי עם ג'ו-ג'וטסו ביפן הוא בביקור אחד שהיה במועדון של טקנאוצ'י-ריו אייקי-ג'וטסו (סגנון קוריו ג'ו-ג'וטסו) בקיוטו. את המועדון מצאתי בעקבות המלצה של מורה בכיר לשיטה זו, שלמד איתי במועדון השיטה העיקרית שלי (קורינדו איקידו) בטוקיו. ללא הסבר זה, לא הייתי מצליח אפילו לנחש איפוא המועדון הנ"ל ממוקם, שלא לדבר על להגיע אליו. נקודה בעייתית נוספת היא שלא כל מורה מוכן לקבל תלמיד אורח לביקור קצר. במקרה המתואר לעיל - הגענו למועדון הנ"ל עם המלצה כתובה ובטלפון של אותו המורה, וכך קיבלו אותנו בידיים פתוחות. היו שם במועדון גם תלמידים זרים אחרים, אך הם גרים בסביבה ולומדים זמן ארוך בהרבה מאיתנו. לכן - ההמלצה הראשונה שלי היא לפנות אל המורה שלך (בהנחה שאכן יש לך כזה). המלצה נוספת, ובעלת ערך נמוך בהרבה היא לנסות לשאול בפורום באתר E-budo, יש שם מספר "רים" שלומדים ביפן, ויתכן שאחד מהם יוכל לתת לך עצה טובה לגבי מיקום. אמיר

Tonjin

New member
טיפ מס' 2 - תן עוד פרטים

1. מה ההגדרה שלך לג'וג'וטסו או מה בדיוק אתה מחפש (לסוע ליפן ללמוד "ג'וג'טסו" זה קצת כמו לסוע לסין ללמוד "קונג-פו"...) 2. ניסיון קודם: אם בכלל, איפה, אצל-מי, כמה זמן 3. פרק זמן, תקציב וכמה זמן אתה מוכן/רוצה להקדיש לאימונים ביום/שבוע

budo11

New member
פרטים

אני מגיע מהקרטה אחרי אימונים של הרבה שנים אבל אני מרגיש בחיסרון רב בכל מה שקשור לבריחים הטלות וכו. ניסיתי קצת להתאמן באיקידו אך אישית זה לא מתאים לי(כמו שקפוארה לא מתאים לי אישית) אני מעונין להתאמן בבריחים והטלות בדגש להגנה עצמית (אני לא מעונין בג'וג'יטסו הברזילאי). אני מעונין בטכניקות ללא הנשק כלומר היד הריקה. חרב, מקל ,מוט וכו יבואו בשלב מאוחר יותר. אני אגיע ליפן במסגרת לימודי השפה היפנית כך שלפחות אהיה שנתיים שם. תודה

budo11

New member
לימוד יפנית

בבית ספר שמלמד יפנית הכל נעשה באופן פרטי

Tonjin

New member
אם כך הבעייה הראשונה שלך היא ויזה..

בית-הספר מטפל גם בזה?

amir_aikido

New member
תאלץ לשאול את מוריך ליפנית ולקוות

לצערי מעבר להמלצה על אתר E-budo וידיעה על מפגש שנתי שנערך בנובמבר, אני לא יכול לעזור לך. אבל עוד המלצה היא להעזר במורים שלך ליפנית, כשתהיה שם. הם יוכלו גם להמליץ עליך למורים ולעזור לך להתקבל ללימודים במקומות שעלולים להיות בעייתיים אחרת. אמיר

budo11

New member
תודה אבל "לצערי"

המורה מגיע מהקרטה לכן הוא לא מכיר

Alon Adika

New member
Budo in Japan

Hello Roi, The first thing you need to know is that "Jujutsu" is the term used to describe many different schools. You are aware that no one school or lineage is alike, and that you will have to find what best suits you. We can try and divide the different jujutsu schools between old style/traditional jujutsu (koryu 古流) and modern systems of jujutsu based on the traditional ones (gendai budo 現代武道) Others have discussed this issue before, so I will not go into it. One thing that will assist you greatly in your search for a place to train, is knowledge of the Japanese language. If you can read Japanese, or you have someone that can help you, you should try to contact BAB. BAB publishes the Japanese magazine "Hiden Budo and Bujutsu" which deals mainly with koryu, but not only koryu. They publish a dojo guide every year and you may be able to obtain a copy. Again, this information is in Japanese only. www.bab.co.jp/hiden = the website for BAB Another place you may want to look is on E-Budo (www.e-budo.com) as mentioned before. There are several people living and training on the site who regualarly post on the site (in English). You may also be interested in checking out the Bujinkan. You can learn more on the bujinkan message board (www.kutaki.org). There are several places to train in Tokyo. Another place is the Kokusai Jujutsu Renmei and Genbukan. Also go to the Tokyo Budokan (there are 2 budokan's in Tokyo) and see what arts they offer!!!! In addition go to the martial arts shops in Suidobashi and try to ask about places to train. There is another way, you may start training in a well known place like the Kodokan and start asking around while you train there. You are sure to dig some information up. Good Luck!!! Alon​

Tonjin

New member
ג'יביקי סנסיי שמלמד טאי-צ'י נאן-צון

(של המרכז) בשיבוייה מלמד גם דאיטו-ריו... תקפוץ למרכז ותקח את הכתובת המדויקת, לא הייתי מציע לך לבנות עליו כי המחירים שלו ממש לא הגיוניים (וחבל) אבל הוא איש מדהים ומדבר אנגלית (מצרך נדיר) ואני מאמין שהוא יוכל (ואולי אפילו ישמח) לנסות לעזור לך... (במידה וזו הפקה בשבילך, שלח כאן הודעה, יש לי את הכתובת שלו באיזשהו מקום..) חוץ מזה, כאן זה מקום טוב להתחיל לחפש, אל תתעצל ותעבור על כל הרשימה, ישנם ריו שלא תמצא עליהם פרטים אך בהחלט יש שם כמה עם כתובות (גם ווירטואליות וגם אמיתיות)

למעלה