ג'ו, ג'ו, ג'ו...

subatoi

New member
ג'ו, ג'ו, ג'ו...

איך השתררה פה כזו שתיקה אחרי פרק המופת הזה? פרק שגם אחרי ש.ח. 47,000 צריך עוד לדבר עליו... אחחח, איזה פרק. פרק שמתשווה בגאוניותו לפרקים מעטים מאוד, שאפשר לספור ממש על יד אחת. פרק שאומר דברים שהיוצרים לא תמיד יכולים לומר בצורה מסודרת, ויש להם את הבמה הזו לומר אותם. כשג'ו פוגש את החבר'ה הוא אומר להם דברים שמעריץ היה אומר לדמויות, אילו פגש אותן, ההזדהות שהוא חש לכל אורך הדרך, הזעקה על דניאל, ה"של קק נם רון", המוכנות לעזור אם צריך להפעיל את הכסא (והתשובה המצוינת של ג'ק), כל הדברים האלה, שאין מילים כדי לתאר את גדלותם. והבדיחות היו מצוינות אף הן. אין טעם אפילו להתחיל למנות אותן, אבל ג'ק שפורצים לו הביתה פעמיים בשבועיים (יורדים על עצמם, זה טוב), זה שג'ו מדגיש בפני מי שעונה לו בטלפון "או'ניל, עם שני L", ועוד ועוד ועוד. ושמות הסיפורים שהוא כותב, שזהים לשמות הפרקים שאנחנו רואים. דברים כאלה הם תמיד יפים, מין שילוב הזוי להפליא של מציאות שלנו ומציאות של הסדרה. וכמובן, השילוב הבלתי נמנע של וורמהול אקסטרים. אי אפשר היה לעשות את זה אחרת. ועליזה תיקנה את המעוות בקשר ל"ברנס בתור גואולד". אשרינו. שאלות: 1. איפה המודיעין, איפה? בנאדם שולח במשך כמה שנים טובות סיפורים למו"לים, צלצל לחפש את או'ניל, ואפאחד לא עלה עליו עד שהוא בא עם נשק שלוף לאו'ניל? יעופו פה ראשים... 2. הילד לא קצת גדל יותר מדי בשנים הבודדות שהראו לנו? מוזר. אני לא בטוח כמו שהייתי בעבר שזה ממש לא "פרק לקט". מה שכן, אם זה כן פרק לקט, אז הוא הכי מושקע ומקורי בתור פרק לקט של כל סדרה שהיא. כמעט ולא מרגישים שהוא לקט, בניגוד לדוגמאות אחרות. פרק מופת.

subatoi

New member
נ.ב. ../images/Emo58.gif ל-200

(לפרק ה-200, אם זה לא היה ברור) גם מגניב לחשוב על הפרק הזה בתור חלק ממיני-טרילוגיה, יחד עם וורמהול אקסטים וה-200. כמובן שהוא המרכיב הפחות תורם בטרילוגיה, אבל זה מגניב. וגם, מה שאמרתי על גדולתו של הפרק, שאיפשר ליוצרים לומר דברים שאין להם הזדמנות לומר בד"כ, זה משהו שאפשר לומר גם על פרק ה-200, בלשון המעטה. זהו.

subatoi

New member
ועוד שאלה (אותו ../images/Emo58.gif)

בפרק של ג'ו אמרו שוורמהול אקסטרים בוטלה אחרי פרק אחד. בפרק ה-200 מרטי אומר שהיא בוטלה אחרי 3 פרקים, למיטב זכרוני. נו, שיהיה.

סלמאק

New member
קר עכשיו עלית על זה?!?!?

זה מה שתמיד אמרתי! באיזה פרק ביטלו את הסדרה?! זה מוזר... יכול להיות ששידרו רק פרק אחד, אבל הופקו (במועד הביטול) שלושה פרקים (כי לג'ו אין מידע לגבי ההפקה, רק לגבי מה שהוא ראה בטלוויזיה, אבל מרטי יודע שהוא הפיק שלושה פרקים עד הביטול...) מה שמוזר זה שהוא המשיך להפיק אותם כדי להוציא אותם ל- DVD, חתיכת סיכון הוא לקח.

subatoi

New member
לא שמעתי על זה מעולם.

וחשבתי על הקטע של פרקים שמופקים עוד לפני הביטול, כמו בעולם האמיתי. יש בהחלט מצב. השאלה מה הוא אומר בדיוק ב-200, לגבי השלושה פרקים האלה.

Tollan

New member
לגבי עניין הלקט...

לדעתי זה בהחלט פרק לקט... אין יותר מדי מקום לספר פה, נראה לי. אבל אני כן מסכים איתך שזה פרק הלקט הכי טוב שראיתי בסידרה כלשהי. זה פרק הלקט היחיד אי-פעם לדעתי, שאנשים חוזרים וצופים בו עוד פעם. וג'ו הוא פשוט דמות גדולה.

subatoi

New member
זהו, שבזמנו

העלילה האמיתית השאירה עליי יותר רושם מהלקט, אני מניח, אז הייתי בטוח שזה ממש לא. אבל בצפיה שונה שמתי לב קצת יותר לקטעי הלקט, ככה שהם בכל זאת תופסים איזשהו נפח בעלילה. אבל: 1. בניגוד לפרקים מקבילים, בפרק הזה יש ממש קטעים קצרים. במקומות אחרים לפעמים יש סצינות שלמות מפרקים, בתור זכרונות או פלשבקים או סתם להראות לצופים דברים. פה, גם אם היו קטעים כאלה, הם היו קצרים למדי (וטוב שכך, אם היה ספק). שם זה בא כדי לחסוך להם בדקות חדשות מצולמות. פה זה לא חסך כ"כ הרבה, לדעתי. 2. שוב, כמו שכבר ציינו כולנו, העלילה שמאגדת את הכל, היא מושקעת כמו פרק רגיל ואמיתי לכל דבר. במקומות אחרים העלילה לפעמים זניחה או רעועה או משהו כזה (וייזכר לדראון עולם Shades of Grey של TNG. בלעעעחס). פה העלילה נורמלית בכל קנה מידה שהוא.

סלמאק

New member
אכן פרק למופת!!!

הפנינה הבולטת למעריצים (לצד פרקי ה- 100 וה- 200 ושאר הפנינות של המעריצים), פרק מעולה בפני עצמו, אבל במיוחד במיוחד בשביל קליפ שואו (אהבתי את הביטוי "פרק לקט", אגב)! קשה להאמין שאיזשהו קליפ שואו יהפוך לכזה שלאגר, אבל בסטארגייט כמו בסטארגייט, תמיד יודעים איך להתעלות על כל הסיכויים ולהפוך (בדרך הכי מקורית שניתן לראות בטלויזיה) פרק קליפ שואו לפרק מופת. השורה שהכי אהבתי בפרק: "I've seen this movie. It hits Paris"

ayan2

New member
../images/Emo2.gif כל כך ניזהרתי מכל סימניי הספויילר,

שלא העזתי לקרוא את ההודעה ורק עכשיו שמתי לב שהיא על הפרק של שבת. פאדיחה
טוב, subatoi, מה יש להוסיף על מה שכתבת? כל כך העברת את רוח הפרק ואת גדולתו!
פרקי לקט יכולים *מאוד* להעיק וזה אכן לא היה המקרה כאן. מפני שבפרקי לקט סטנדרטיים ברור לך שלא יקרה שום דבר חדש, ודרך דברי קישור (מאולצים מאוד בדרך כלל) יראו לך רגעי שיא מהפרקים שהיו. זה ממש לא המיקרה ב"האזרח ג'ו". בהחלט הייתה עלילה חדשה ומשמעותית (גם אם לא להמשך). למדנו למשל, שג'ק מסוגל במשך שנים לראות חזיונות מחיוו של ספר אי שם ב...לא זוכרת איפה ג'ו גר ולא להגיד/להעיר/לספר/להתלונן/לחשוב שיש כאן בעייה
גם ג'ו, לא פתח את הפה יותר מידי, לא נכנס להיסטריה מהחזיונות, או מההבנה שממש ברגע שבו הוא מדבר עם אישתו בפארק, מעל, בשמיים, מתנהל מאבק עם צבאות הרעים באנטרטיקה וכדור הארץ נמצא בסכנה! הוא מספר את זה כאילו זה דיווח על אירועי הפרק האחרון...שני קרועים אלה, ג'ק וג'ו, אני אומרת לכם...
אהבתי (נוסף לכל הקטעים שהיזכרתם) איך ג'ו מנסה ללמד את הבן שלו להגיד גואלד. גו-וא-אולד. גו-וואה-אוולד
פרק נפלא. פשוט נפלא!

סלמאק

New member
אינדיאנה!!!

אה, וזה לא הבן שלו, זה היה הפועל שלו (עד כמה שזכור לי... לא יצא לי לראות השבוע). ועל מה את מדברת?! לא נכנס להיסטריה? איך הוא פרץ בבכי כשדניאל מת!

ayan2

New member
../images/Emo140.gif וואלה. אינדיאנה.

התכוונתי שמעצם החזיונות הוא לא נכנס להיסטריה. אתה צודק שלתוכן החזיונות הוא הגיב באופן ריגשי ובהזדהות, תגובה שהגיעה אולי לשיאה בשיחה בפיקוד כשפגש את כל החברים. החזיונות לא הפחידו אותו, לא גרמו לו לחשוב שמשהו בראש השתבש לו. הוא פשוט הגיב כצופה נאמן של סאטרגייט ודאג לעקוב אחרי כל הפרקים
תארו לכם...אבן במקום טלוויזיה, במקום DVD, במקום דודות. How about that?!
אה! ואתה גם צודק לגבי העוזר במיספרה! אכן אותו הוא ניסה ללמד להגיד Go-wa-oold

subatoi

New member
ואגב, ראיתם את הפרסומת

של יס (אני חושב) סטייל אינדיאנה ג'ונס? בלעעחס.

Freemee

New member
פרק מעולה!!!

עוד פרק ממש אהוב עלי של סטארגייט
בדיוק צפיתי בפרק שוב פעם ואני חייב להגיד שאני נדהם מהגאונות של הכותבים. איזה רעיון מעולה זה לקחת ספר פשוט שיראה את כל המאורעות שחלו על חברנו צוות SG-1
ואיך שמתארים את העלילה ואיך כל החיים של ג'ו משתנים בהתאם לה פשוט מעולה. באמת די דפוק שלא עלו על זה עד שג'ו בא לביתו של ג'ק ומאיים עליו עם "אקדח"
הכי אהבתי בפרק כשדניאל וקרטר אמרו לג'ק שגם הוא היה צריך לראות את ג'ו ואת המאורעות שלו ואז ג'ק אמר: אה כן ראיתי, חשבתי שזה מרגיע אז לא אמרתי כלום
הפרק שימש בכלל לא רק כפרק לקט וראינו כמה וכמה קטעים טובים מהסדרה ודברים שרואים שהכותבים רצו להעביר ולא יכלו. לדוגמה הקטע עם ביטוי המילה הגואולד
אהבתי גם את הרעיון שמשתמשים בשמות הפרקים במה שכותב ג'ו זה היה נחמד ומזדהה עם הצופים. WORMHOLE X-TREME היה קטע טוב שהוא חשב שגנבו את הרעיון ממנו חח. בקיצור פרק מעולה, זאת הפעם החמישית נראה לי שאני רואה אותו ואין ספק שאשוב לראות.

למעלה