גוש שומני בשד

sharonben2

New member
גוש שומני בשד

ד"ר שלום, אני בת 38. לפני כ-3.5 שנים בבדיקה שגרתית אצל כירורג הוא גילה גוש בשד. הוא טען שככל הנראה, לפי מישוש, עושה רושם שהגוש הוא שומני, אך שלח אותי ליתר בטחון לבדיקת אולטראסאונד. האולטראסאונד יצא תקין והגוש שהורגש לא נצפה בו כלל. כששאלתי את הרופא מדוע הגוש לא נצפה למרות שהורגש, הוא ענה לי שאם זה שומני, בדרך כלל לא ניתן לראותו באולטראסאונד. אני עורכת בדיקות שד שגרתיות אחת לחצי שנה אצל אותו הרופא ותמיד הוא חש בגוש. בבדיקת המעקב האחרונה הוא עדיין חש בגוש ושלח אותי שוב לעשות בדיקת אולטראסאונד (לדבריו - לא באופן דחוף כלל). רציתי לדעת האם יכול להיות קיים גוש שומני לא חשוד לאורך זמן כה רב? האם גוש כזה יכול להפוך לסרטני? האם רופא כירורג יכול לדעת באופן כמעט ודאי איזה סוג גוש זה רק ע"י מישוש ואם הגוש מסוכן? האם כדאי להוציאו? (הרופא כלל לא הזכיר את האופציה הזו) אודה לתשובתך, גלי

גוש בשד

לעיתים ניתן למשש ממצא בשד שנמוש כגוש, אך הוא אינו מוגדר כגוש בממוגרפיה או אולטרסאונד. בחלק מהמקרים מדובר באזור של רקמת שד במבנה צפוף יותר אבל בהדמיה לא ניתן להבדילו מרקמת השד הרגילה. במצבים אלו על הכירורג להחליט האם יש סיבה לבצע ביופסיה על מנת לאבחן את סוג הרקמה, או שמדובר ברקמת שד רגילה ולא נדרשת ביופסיה. ההחלטה מורכבת מאינטגרציה של בדיקות ההדמיה והבדיקה הגופנית, וכמובן שבמידה והממצא המישושי קיים מספר שנים ללא שינוי, דרגת החשד והצורך בביופסיה יורדים מאוד. גוש שומני שאינו חשוד אינו מהווה גורם סיכון להתפתחות גידול סרטני, אולם לצורך אבחנה ודאית של סוג הרקמה נדרשת ביופסיה. בברכה

sharonben2

New member
המשך לשאלה

תודה על תשובתך. תוך כדי שיטוטים באינטרנט בנדון גיליתי שגם גרד בפיטמה יכול להיות סימן מחשיד. יש לי מזה כחודשיים גרד בפטמה של השד השני (לא בזה עם הגוש) ורציתי לדעת האם זה מדאיג למרות שהרופא הכירורג לא מצא בבדיקה לפני שבועיים כל ממצא חריג.(לא עידכנתי אותו לגביי הגרד כיוון שלא ייחסתי לזה חשיבות אז) האם יש לי ממה לחשוש? תודה, גלי

גרד בפטמה

נראה שאת נמצאת במעקב מסודר ואין לך מה לחשוש. המשיכי במעקב ובמידה הגרד לא פוסק פני לרופא הכירורג שלך לבדיקה חוזרת. בברכה

למעלה