גוש ליד הזנב

pchelka

New member
גוש ליד הזנב

שלום,
אני מתלבטת מאוד מה לעשות ואשמח לעצתכם...

החתולה שלי בת 13 וצמח לה גוש בגודל קצת קטן יותר מכדור טניס, צמוד לזנב.
הייתי איתה אצל הוטרינרית, היא לקחה דגימה ובדקה במיקרוסקופ. מסתבר שכל הגוש מלא בנוזל. היא אמרה שלא ראתה תאים סרטניים במיקרוסקופ אבל זה לא בהכרח שולל... היא המליצה בכל מקרה לעשות ניתוח ולהסיר את הגוש.

ההתלבטות שלי נובעת מכך שהחתולה מתנהגת רגיל לחלוטין, אוכלת שותה- הכל כרגיל. לא נראה שהגוש מפריע לה באיזשהי צורה ומפחיד אותי לעשות לה ניתוח בהרדמה בגילה המתקדם...

מה אתם חושבים שכדאי לי לעשות? לחכות? להסיר את הגוש למרות הסיכון בהרדמה?

תודה רבה מראש!

גוש

כמובן שקשה לייצעץ על דבר כזה באינטרנט. על פניו נשמע כאליו יש לה ציסטה. חסרים לי כמובן נתונים על אופי הנוזל.
לפי תיאור הגודל נשמע לי שכדאי בכל זאת לטפל בזה, ועדיף להרדים אותה עכשיו, כאשר היא מרגישה טוב, ולא בעתיד.
אפשר לצמצם עד מאוד את הסיכון בהרדמה ע"י בדיקות מקדימות.
אם רוצים חוות דעת נוספת אפשר לשלוח נוזל לאיבחון מעבדתי מדוייק יותר, אבל יתכן מאוד שתקבלי את אותה המלצה.

שאלה טובה..

אבל קשה לענות עליה בלי להכיר את המקרה
את למעשה מחפשת חוות דעת נוספת - ואת זה קשה לתת בלי רקע על המקרה, רקע של החתולה, הכרה של הגוש וכמה הוא מפריע וכו'
על פניו - גוש בגודל כדור טניס על בסיס הזנב של חתולה זה לא דבר טוב... זה גדול מאד, ובאזור רגיש. מכאן שסביר שבמוקדם או במאוחר - זה ייגרום בעיות. ואז כנראה תרצו להוריד את זה..
הבעיה - שאז מאד יכול להיות שהחתולה כבר תהיה פחות בריאה, יותר מבוגרת, יכול להיות שהגוש עצמו ייגדל או יזדהם וכל הסיפור יהיה מסובך יותר ומסוכן יותר
לכן ההמלצה שלי בלי להכיר את פרטי המקרה יותר מדי תהיה כן לכיוון של להסיר את זה..
בהצלחה
ארז

אופס - כתבתי בהמשכים וכבר יש עוד תשובה

עור חדש

New member
גוש ליד הזנב

במידה והגוש מלא נוזלים כנראה שמדובר בציסטה ורוב הציסטות הן ממקור זקיקי השערה. ישנם כמה סוגים של ציסטות שמקורן, כאמור, בזקיקי השערות (לדוגמא טריכופוליקולומה) וחלקם ניתן לאבחן בבדיקה שקוראים לה ציטולוגיה בה שואבים מנוזל הציסטה ומסתכלים במיקרוסקופ. הטיפול בציסטה יכול להיות לא לעשות כלום או להסיר אותה. אם החתולה בריאה הייתי ממליצה להסיר הציסטה בניתוח.

רפואה שלמה,

ד''ר ליאורה וולדמן BVM&S CertSAD MRCVS
מחלות עור, אוזניים ואלרגיות בחיות מחמד
הנטקה 64
חיפה
מרפאה 8244408 04
נייד 7399237 050
liorawaldman.com

למעלה