גוש ובלוטת התריס

גוש ובלוטת התריס

שלום לך, אני צעיר בן 20 וזה זמן רב חש בגוש קטן בצוואר. מעט מעל הגרוגרת מצד ימין. כולל הפרעה קטנה בבליעה. אינני בטוח שזה קשור לתחום האנדוקרינולוגיה, אבל שואל גם מכיוון שיש היסטוריה משפחתית של סרטן בבלוטת התריס לאיזה בדיקות עלי לפנות? אולטרסאונד או סיטי או אולי בדיקה אחרת? תודה רבה מראש

קודם כל גש לאנדוקרינולוג/ית

שלום לך, אכן עם ההיסטוריה המשפחתית שלך לא הייתי מהסס לברר את העיניין. היו לי שני בחורים בני 18 עם סרטן בבלוטת התריס בחודשים האחרונים כך שזה קיים ללא ספק. לפני שמחליטים איזו בדיקה מגיעה לך, יש לאשר שאכן יש לך גוש ושזה לא הכל בדמיון שלך. הרופאים הכי מתאימים לזה, גם בגלל שאחר כך הם מנהלים את כל העיניין והמעקב, הם אנדוקרינולוגים. אני מניחה שאם יש באמת רושם של נוכחות גוטש, ילשחו אותך לבצע בדיקת US ומכאן לניקור של הממצאים...אם יש כאלה.

תודה רבה ../images/Emo140.gif ועוד שאלה קטנה...

האם ניתן לבצע את האבחון אצלכם באיכילוב גם ללא הפניית רופא משפחה? ואיך אפשר ליצור איתכם קשר?

בהחלט כן אבל...

זה יעלה לך כסף. אם יש באמת ממצא ב-US תקבל הפניה ללא קושי רב. אם אתה בא על דעת עצמך עוד לפני שנעשה בירור כלשהו רק על סמך התחושה שלך וחששותיך לאור הסיפור המשפחתי, אל תצפה שהקופה תכסה את הביקור. ביקור רופא עולה 177 ש"ח. אז ההחלטה שלך. בכל מקרה נשמח לראותך.

למעלה