גוש דניות

לא רק מעל תושבי עוטף עזה.

כי אם יתרחש פיגוע חטיפה המוני (שזה התרחיש שמדברים עליו, אפילו היום בבוקר) - כל העם פה ישלם מחיר נורא ואיום.

ימין קיצוני ושמאל קיצוני דומים יותר ממה שנהוג

לחשוב. אולי לא מקרי שהמעבר הוא מקיצוניות אחת לשניה..

maysher

New member
אולי

למרות שההורים שלי ממש לא ממצביעי כ"ך אלא יותר ליברמן. אז ימין קיצוני אולי מוגזם להגיד. אבל זה נכון שכמו ההורים שלי עיוורים לטעיות שנעשות בצד שלנו, ככה אחותי עיוורת למה שהצד השני עושה.
בדיוק פרסמה שיחה עם איזו ערביה נוצריה שתמכה דווקא ביהודים ישראלים ואחותי ניסתה לשכנע אותה, למה היא לא צודקת ועד כמה אנחנו רעים.

maysher

New member
לא, אלא זריקת האשמה על הצד הישראלי

שתוקף את העזתים המסכנים חסרי ישע, ללא שום הצדקה וסיבה.
אנחנו התוקף והם שה תמים.

rnavina

New member
הבכור שלי לא מסתובב לבד לאור המצב

אני גם לא מתלהבת שהילדים הולכים לחברים.
כרגע פחות יוצאים לגינה.
הבייביסיטר לוקחת את הילדים ישר הביתה.
לא הולכים לבריכה סתם אבל לחוג שחייה שנפתח בשבוע שעבר, הולכים.

מנצל"שת לחזור ולהזמין אלינו

מי שגרה באיזור מרובה אזעקות וצריכה אוורור באיזור שקט. כאן 95% שגרה.

די כלום.

הקטנה שלי ממאנת לצאת מחשש שתהיה אזעקה. וכשיש בומים כל הזמן מעל הראש, זה באמת לא הכי כיף. למרות שיש לא מעט שכן יוצאים כי יש מספיק זמן לרוץ למרחבים המוגנים.

הולכים לעבודה / למסגרות כשיש (יש חדרים מוגנים גדולים בתוך הגן), וזהו בערך. מנסים לנצל את הזמן בבית לפעילויות מהנות.

ובמאמר מוסגר - זה כ"כ מוזר לקרוא שאנשים מספרים שהם הולכים להצגות, למסעדות וכו', או כשאת שומעת בחורה מספרת ש"היא החליטה להמשיך להנות, כדי שלא ישברו אותנו, ולכן אתמול היא היתה בסרט ובערב יוצאת עם החבר'ה". הכי "מדינת המרכז". ז"א אין לי שום בעיה שילכו ויהנו, להפך, ההצגה חייבת להימשך וכל זה, אבל אולי מוזר לי שהם מספרים על זה בפומבי, כשיש כאלה (ואני לא בתוכם לשמחתי, ועדיין) שלא יכולות לזוז בקושי לשירותים, כי יש להם 15 שניות התראה. וכשיש אלפי משפחות חרדות, כוססות ציפורניים מדאגה (גם המשפחה שלי), שרק מייחלות לשמוע שהכל בסדר, ולראות שוב את יקיריהן.

שוב, אני מבינה לגמרי שהחיים לא אמורים להיעצר, ושיש משמעות חזקה בלהמשיך את החיים כשגרה. אבל אפשר קצת להפסיק לנופף בפומבי בשגרה נינוחה למול אלה שכרגע חיים בסיוט.

מקווה שהפעם נצא במקום טוב בהרבה משנכנסנו, ושיפסקו האבדות, אם כי איך שזה נראה עכשיו...
אבל כשאין ברירה אז אין.

rnavina

New member
אלה שחיים בסיוט חיים ככה כבר כמה וכמה שנים

אולי זה גם לא בסדר שאנשים טסים/נוסעים לחופשות?
אולי בתור הזדהות כולנו ניכנס למרחבים המוגנים בכל פעם שיש אזעקה איפשהו בארץ?

rnavina

New member
צקצקת על אלה שממשיכים לצאת כרגיל

ולא מסתירים זאת.

קראת שכתבתי ש:

"אין לי שום בעיה שילכו ויהנו, להפך, ההצגה חייבת להימשך וכל זה"

אני רק אומרת שמוזר (וזאת המילה היחידה שהשתמשתי בה) *לי* שאנשים מנופפים בזה ב*פומבי*. זה פשוט מקצין את תחושת ה"מדינה אחת לשני עמים".

(אבל הי, זכותך לחשוב אחרת)

rnavina

New member
אנשים לא מנופפים. פשוט חיים. בין השורות אני

הבנתי שדעתך לא נוחה מזה.

rnavina

New member
ברור שזו מציאות אחרת. יש הרבה משפחות מתחת

לקו העוני בארץ אז כל מי שלא ומספרת פה על חופשה מנפנפת בכך מול המשפחות העניות? לבי לבי עם המשפחות הדרומיות ועם העניות והמוצלחות אבל זה לא אומר שאני צריכה להסתגר בבית עם הילדים כדי להוכיח שיש בי אמפטיה לאלה שמצבן קשה משלי.

ארנבינה

עכשיו ברצינות.

את יכולה להראות לי איפה כתבתי שצריך להסתגר בבית? כתבתי בפירוש, שכדאי וצריך לשמור על שגרה. כתבתי בפירוש שאני חושבת שאנשים צריכים להמשיך ולהנות. איך הסקת מה שהסקת?

אני בהחלט חושבת, וכאן כנראה אנחנו שונות, שנניח ואחת המשתתפות תעלה שרשור שמביע קושי קיומי ברמת העוני, ותספר על מצב כלכלי מחפיר, יהיה יפה מצד משתתפת אחרת לא לכתוב בסמיכות על קרוז 5 כוכבים לקאריביים. קוראים לזה רגישות. זה לא אומר שאסור לה לנסוע, או שיש פגם ולו קטן ביותר בעצם הנסיעה.

ועדיין, אין לי בעיה אישית עם מי שכותבת על מה שכותבת. זה *מוזר* לי. מותר לי, לא? קצת כמו השעה במעבר בין יום הזיכרון ליום העצמאות. אלה כלואים בממ"ד, ואלה בחופש גדול (ואני לא שם ולא שם) נהנים משלל הכיף שהוא מביא איתו, ובצדק, למה לא?

אבל נכון שממילא את לא קוראת את ההסברים שלי?

כתבת שמוזר לך שמספרים על זה בפומבי

(צריך להתבייש בזה שהחיים ממשיכים די כסדרם?...)
כנראה שזה מה שהפריע לארנבינה (אם כי אני לא מתיימרת לדבר בשמה, חלילה).

למעלה