גוש בשד

סתימה בצינורית חלב

מהתאור שלך, נשמע שזה מה שיש לך. מי שיפתח את הסתימה בצורה הטובה ביותר הוא היונק. כך שמעבר למה שמינימי2 הציעה לך (מסג' וקומפרס חם) נסי להביא את בנך לתנוחה בה סנטרו נמצא באזור הסתימה. אם זה קשה לוגיסטית, השכיבי אותו על הגב על מיטה וריכני מעליו בזווית המתאימה. זה עובד מעולה כשהוא יונק מתוך שינה ואז בד"כ היניקה גם חזקה ו"עושה עבודה". שימי על זה פוקוס עכשיו במשך כמה שעות כדי שזה ייפתר ולא יגיע לכדי דלקת.

ועוד שאלה

ועוד שאלה- אולי קצת תמימה - אני חשבתי שאם הגעתי על הלום, דהיינו, שעד עכשיו ההנקה הלכה חלק, אזי לא יהיו לי עוד בעיות, ועכשיו אני רואה שאני טועה... האם יש לצפות לעוד בעיות גם בהמשך? או שאם ההנקה הלכה חלק עד עכשיו זה נדיר שיתעוררו עכשיו בעיות? (בעיות כמו גושים, דלקות, הפחתה בכמות החלב) תודה ולילה טוב

הבעיה היא

קודם כל תודה על התשובות המהירות. הבעיה היא שהיונק די מסרב לינוק מהצד הזה וכמו כן הגוש הוא בחלק העליון של השד, ככה שדי קשה לוגיסטית להביא את הסנטר שלו לשם... ולגבי אנטיביוטיקה- אם הבנתי נכון - אם אני לוקחת נורופן ואין חום אז אין צורך באנטיביוטיקה? תודה ולילה טוב

מינימי2

New member
גלים גלים ../images/Emo13.gif

לפעמים הכל הולך חלק בלי קשיים, לפעמים מתעורר קושי נקודתי... בכל קושי כזה ניתן לטפל. אני מניקה גוזל בן שנה ושמונה חודשים (עד גיל 1.5 ינק כמעט הנקה מלאה) ובמהלך התקופה הארוכה הזו היו שבועות בהם הרגשתי שתפוקת החלב יורדת, מה שגרם לו לינוק לעיתים תכופות יותר, קצת להתעצבן תוך כדי, אך תוך מספר ימים כמויות החלב גדלו שוב והשקט חזר אל משכנינו
(לפעמים הייתי צריכה לשאוב כדי לעזור לו להגדיל את כמויות החלב מהר יותר)... פעם אחת ויחידה (טפו) סבלתי מחסימה בצינורית... טיפלתי בעצמי (עיסויים, קומפרסים) ועבר. לשמחתי זה היה ארוע חד פעמי... אל תכניסי לך לראש חששות מפני סיבוכים אפשריים... כמו בכל דבר בחיים ייתכנו עליות וירידות... צריך לקבל את השינויים כחלק מהעניין, כאשר מתעוררת בעיה מטפלים בה וממשיכים הלאה. הטבע חכם וחכם, וגם הגוף שלך... תסמכי על עצמך

גוש בשד

שלום בני בן 4 חודשים, יונק מלא, ועד כה ההנקה הלכה חלק (
) החל מהלילה ההנקה בשד שמאל מאד כאבה (כאב בפטמה) והבקר גיליתי גוש בדש שמאל, כמו כן אציין כי ההרגשה הכללית שלי אינה טובה (נראה לי שאני מפתחת איזו מחלה, ואולי אפילו חום) איך אפשר לטפל בזה? אציין גם שהתינוק פחות רוצה לינוק היום מהצד הכאוב מה ניתן לעשות כדי למנוע?

מינימי2

New member
אם מסרב לינוק

ייתכן שיש שינוי בטעם החלב (מה שיכול להתרחש בעקבות דלקת) או שהסתימה גורמת להאטה בזרימת החלב ומרגיזה אותו. נסי להתחיל את ההנקות מהצד הזה כדי שיינק בצורה יעילה, אך אם הוא רעב מדי ומתרגז את יכולה לנסות להתחיל מהצד השני כדי שיירגיע מעט את הבטן ולנסות ולהעביר שוב לצד ה'בעייתי'. אם הוא עדיין מסרב כדאי שתשאבי את החלב מהצד הכואב כדי לשמור על תפוקת החלב וכדי לעזור לסתימה להשתחרר. בעניין האנטיביוטיקה - אם אין חום ואודם מקומי ואין החמרה במצב, אז סביר להניח שאין זו דלקת.... לדעתי הלא מקצועית נורופן מספיק אלא אם מתעוררים סימני דלקת (חום, אודם מקומי והחמרה בכאב).

תודה על התשובה ועוד שאלה

תודה רבה על התשובות המפורטות באמת עשיתי מה שאמרת ומרבית הגוש נעלם, יחד עם זאת עדיין יש כאב חזק מאד בפיטמה - האם זו תופעת לוואי שתעלם כשכל הגוש ייעלם או שזה מעיד על בעיה אחרת? תודה ושבת שלום

מינימי2

New member
כאב בפיטמה

את רואה משהו על הפיטמה? (נקודה לבנה, או שאולי היא מבריקה או אדומה...) אני מקווה שהכאב אכן קשור לסתימה ותוך יומ-יומיים הכאב יפחת ויעלם, אך יכול להיות שמדובר במשהו אחר. המשיכי לעשות עיסויים (גם פרור הגוש וגם מכיוון בית השחי ומעל לגוש לכיוון הפיטמה), להניק מהשד הזה כרגיל ותני לעצמך עוד קצת זמן כדי לראות מה קורה.

למעלה