גוש בשד

לילית 25

New member
גוש בשד

אני מניקה את ביתי בת השלושה שבועות הנקה מלאה. היום הרגשתי גוש בשד שמאל, שאני נוגעת זה כואב ומציק. האם זה גודש? ומה ניתן לעשות?

Revili

New member
סתימה בצינורית חלב...

אני מניחה שמדובר בגוש קטנטן...וזו כנראה סתימה בצינורית חלב. נסי את ההמלצות הבאות: יש להרבות בהנקה מצד זה, לעסות את המקום תוך כדי הנקה....אם אפשרי, לנסות להניק כאשר הסנטר של התינוק פונה למקום הסתימה- יניקה כזו יעילה ביותר. מספר פעמים ביום לבצע עיסוי תחת זרם מים חמים בדגש על המקום הכואב, הגוש הקטן....או לשכב באמבטית מים חמים 15-20 דקות עם השד בתוך המים ולעסות את המקום מכיוון בית השחי לכיוון הפיטמה. נסי גם את הטיפול בעזרת תפו"א שפירסמה כאן לא מזמן אסתר: PREVENTION AND TREATMENT FOR MASTITIS For diagnosis of Mastitis, refer to Handout on Blocked Ducts and Mastitis Cut 6-8 washed, raw potatoes (preferably lengthwise) into thin slices, approximately 1/8” to ¼” thick. Place in a large bowl of water (room temp.) and leave out. Apply wet potato slices to breast and affected areas. Leave in place for 15-20 min. Remove and discard used slices. They should feel hot and softened. Apply fresh slices from bowl. Repeat process two more times, totaling approximately 3 applications per hour. Take a 20-30 minute break and then repeat procedure.

1טלטלים

New member
נשמע כמו סתימה

בצינורית החלב...נסי לחמם את המקום ע"י קומםס חם ואז לעסות אותו,זה די כואב,אך אמור לעזור,אפשר גם תחת מי זרם של מים חמים במקלחת או למלא כיור מלא במים חמים,להניח שד ואז לעסות...לחמם ולעסות תוך כדי הנקה (הכי טוב). נסי לחשוב ולאתר מהי סיבה לסתימה:תנוחה לא טובה,החזקת שד בהנקה לחץ ע"י האצבעות,ביגוד אדוק(שלייקס של חזיה,חזיה עצמה,תיק)...אז,חימום המקום,עיסוי,הנקה ומנוחה. אם את ממשיכה להרגיש את הגוש ואת מתחילה להרגיש אי נחות כללית (כמו שפעת) ויש עליה בחום הגוף ---->לגשת לרופא.

לילית 25

New member
תודה על התשובות

הנקתי אותה מהצד הכואב וזה קצת הרגיע את העניין, עוד מעט אכנס למקלחת ואעסה את המקום. תודה

למעלה