גור עיוור מחפש בית

גור עיוור מחפש בית

גור עיוור בן חודש וחצי, אמו פקינזית מעורבת בפינצ'ר. איך מטפלים בגור עיוור? הבעלים שלו מעדיפים למסור אותו, אך אמרו, שאם לא יימצא לו בית, יקחו אותו אליהם. חשבתי לקחת אותו איתי ליום אימוץ, הרי אני בלאו הכי שם עם צ'ופי.. הכלבה תעוקר. תודה

Ultra marine

New member
הגישה שלי אומרת - אז הוא עיוור..

הוא אמנם בן חודש וחצי אבל אני מאמינה שהוא יגדל את פשוט תהיי בהלם לאיך הוא מסתדר בלי זוג עיניים. ההכרות שלי היא עם עיוור לחלוטין - כתר המלך (שניל"י אימצה) - כלב חרש עיוור מאוד מאוד מבוגר. אני כבר לא זוכרת בן כמה היה, משהו כמו 17-18. הוא פשוט עבד עם חוש הריח. הוא היה מרגיש איפה ניל"י נימצאת והלך אליה לשם. הוא למד מהר מאוד את הבית ואיך לצאת החוצה לחצר להשתזף קצת בשמש. המקרה שני הוא קנט. אני לא יודעת אם הוא היה עיוור לגמרי או לא. אבל ממה שאני שמתי לב (מלבד הפעמים שהוא היה רץ רץ רץ נופל לבורון קטן באדמה, קם וממשיך לרוץ..) עם זאת שהיו לו "נפילות" ורגעים שהוא נתקע בדברים וכאלה לא היתה לו שום בעיה. אפילו אולי הטמבלית לא שמה לב לפרט הזה
. הבאתי אותה בלילה ובבוקר ניסיתי לשים אותה על הרצפה והיא פשוט ברחה מתחת למיטה (כי הוא היה קצת "אגרסיבי" איתה הוא לא הבין שהיא כולה קטנה ורגישה). הוא עמד עם הראש מתחת למיטה מחכה שהיא תצא, מסתכל טוב טוב והופ, היא יצאה מהצד השני והיא כבר הגיעה לעמוד מאחוריו ואז השמיעה קול, הוא קלט ומייד חיפש אותה לפי הקול (כשהיא שוב חוזרת למתחת למיטה). עוד מישהי שתוכל אולי לייעץ לך - שזיף מתוק. הכלבה המקסימה שלה לא עיוורת לחלוטין אבל יש לה בעיית ראיה. אני חושבת שאנחנו "מרחמים" נורא על כלבים עיוורים ולפעמים זה קצת מיותר כי זה פשוט מדהים לחלוטין איך הם מתמודדים עם הנכויות האלה. שיהיה לכלבון בהצלחה!

יצורה

New member
../images/Emo45.gif כתר הוא דוגמא מצויינת

היה פשוט מדהים לראות איך אחרי שבוע בלבד אצל ניל"י הקשישון הזה כבר התנהג כאילו הוא גר בבית שלה מאז ומעולם והצליח לנווט בהצלחה בין אנשים, כלבים ורהיטים. ריי-ריי שהיה אצל כוכי בכלל הדהים אותי. במשך שעתיים לא הספקתי להתפעל מהעובדה שקטנצ'יק הזה משחק, מתמצא ומתנהג כאילו הוא חקר כל סנטימטר בבית שלה. יש לי על המחשב סרטונים שלו משחק עם אינדיה של כוכי. מי שלא יודע שהוא עיוור לא היה מאמין. חבל שלא הצלחתי להעלות אותם לפורום.

כלב עיוור יכול להסתדר מצויין

בלי שום טיפול מיוחד. לילי, כלבה שעברה התעללות קשה והתעוורה, חיה חיים נפלאים בבית של יעל כבר שנתיים. כל פעם שאני רואה אותה אני נפעמת מחדש. היא עיוורת לחלוטין אבל מתנהלת כמו כל כלב שרואה. מי שלא יודע שהיא עיוורת לא היה מאמין שהיא כזו. כלבה עיוורת נוספת שגרה עם ידיד שלי מאז 1998, מתנהלת אף היא כמו כל כלב אחר. היא אפילו הולכת ברחוב ללא רצועה.

אם בזה היה מסתכם הסיפור,

הייתי מקריאה להם את התגובות שלכם, והם בטח היו מתרצים. העניין הוא, שכבר יש להם שלושה כלבים, והבנתי, שזה מספיק להם. כמובן, שהם מכירים באחריות שלהם לגור. לא יודעת, לקחת אותו איתי ליום אימוץ? תודה על התגובות המפורטות, שמחתי לקרוא, שככל הנראה, הוא יסתדר מצוין.

veredtered

New member
ענת, האם מצאו בסוף את האחראים להתעללות

בלילי? מיצו איתם את הדין? או שכרגיל... ? במקרה הייתי בצב"ח ת"א כשלילי הגיעה לשם... היה לי קשה מאוד לישון בשבוע שאחרי, ואפילו התלבטתי מאוד אם לאמץ אותה (מצחיק שאז חשבתי איך אסתדר עם כלבה שלישית, כשהיום יש לנו תשעה...). מאוד שמחתי כששמעתי שהגיעה ליעל. ורד

המתעללים נמצאו

זו היתה חבורת נערים מכת השטן. לגבי מיצוי הדין איתם, אצטרך לברר. אני מניחה שהתכוונת לומר שראית את לילי ב"תנו לחיות לחיות", ולא בצב"ח ת"א, כפי שכתבת.. לילי היתה באמת במצב קשה ביותר. את חייבת לראת אותה עכשיו (חווייה מתקנת). לא תאמיני איך היא נראית טוב וכמה היא מאושרת.

veredtered

New member
באמת טעיתי - ראיתי אותה בצב"ח רמת גן -

שבזמנו היה 'של' תל"ל. איזה כיף לשמוע שהיא במצב טוב היום
. גם לנו יש כלב שששרפו - יהושע - גם כן הגיע מתל"ל אבל לפני עשר שנים בערך. הוא עדיין קצת טראומטי וכל דבר מלחיץ אותו והוא צמוד לרגל של ארז, בעלי, ובוכה אם הוא נאלץ להפרד... אבל חוץ מזה הוא כלב שמח, פעיל ואנרגטי. ורד

תגובה

האם הוא נבדק אצל וטרינר / רופא עינים מומחה? לפי מה הקביעה שהוא עיווור? כמה עיצות - לתת לו לאט להסתובב בבית החדש, לא לעשות שינויים גדולים, לשים לב שהוא מפנה את הראש בטיולים לפני עמודים / קירות. אצלנו בחדר מדרגות משי נתקעת לפעמים במעקה / בקיר אם אני לא מספיקה לסובב לה את הראש. טיפ של אבנר - לבשם בצורה עדינה רהיטים בבית שיוכל להריח אותם. אני מצרפת שרשור של כוכי על ריי ריי (גור מקסים עיוור שהיה אצלה). בכל מקרה, הכלבים משתמשים יותר בשמיעה ובהרחה, אם הראיה פגועה, אז השמיעה וההרחה יותר מחודדים. צריך להתייחס אליו בצורה רגילה לחלוטין ולשים לב יותר לפינות (תרתי משמע). משי פעם שוחררה בגינה, ונתקעה בספסל וגם בממטרה... אז לוקח לה זמן שהיא מגיעה למקום חדש לקלוט אותו אבל אחכ היא סבבה ואף אחד לא שם לב שיש לה בעיה. שיהיה בהצלחה!

תודה,

וכן, הוא נבדק אצל וטרינר, שקבע שהוא עיוור לחלוטין. הוא נראה, כאילו הוא עוצם את עיניו כל הזמן.

למעלה