גור מילונואה

עינב 54

New member
גור מילונואה

קניתי גור בן שלושה חודשים של מילונואה ורציתי לדעת קצת פרטים על סוג זה,איך הוא האם הוא ביתי ומשפחתי לאחר שאשלח אותו לאילוףובאיזה גיל כדאי לשלחו לאילוף. האם אפשר לרחוץ אותו ומה לגבי גזירת הצפורניים האם אנו עושים זאת ואיך או שרק הוטרינר. תודה

עינב 54

New member
גור מילונואה

גןר בן שלושה חודשים שקבלתי השבוע יש לנו חצר אך אני רוצה להרגילו לעשות בחוץ ולא בחצר איך לעשות זאת? והאם בלילה כדאי לקשרו למרות שהחצר סגורה והאם בכלל זה טוב לקשור אותו מדי פעם. האם יש דברים מיוחדים שעלי לדעת לגבי סוג זה.

עינב 54

New member
גור מילונואה

יקניתי השבוע גור זכר בן שלושה חודשים בהמלצת חבר ואשמח לדעת איך להתנהג איתו כי זה די חדש לי. אני גרה בבית פרטי ואני רוצה להרגילו לעשות צרכים בחוץ ולא בחצר איך לעשות זאת? האם זה בסדר לקשרו כשהוא לא מתנהג יפה ובלילה כדי שלא יצא החוצה. האם אפשר לרחצו ןלגזור את צפורניו (איך עושים זאת או שרק וטרינר) אני מקווה שעשיתי בחירה טובה לגבי הכלב כרגע הוא בסדר וכאני אומרת לו שב הוא יושב וכמובן שאשלח אותו לאילוף בגיל 4 חודשים. תודה

רגע... למה דווקא מלינואה?

רועים בלגים ידועים באדישות שלהם,בחשדנות לגבי זרים בחוזק רב,הנאמנות רבה ובאינטיליגנציה גבוהה. הם כלבי עבודה מעולים אבל לא כל אדם יכול לגדלם... ולמה דווקא זכר? לזכר יש רמות עצומות של אדרנלין ולעיתים הם תוקפנים שלא לדבר על זה שבבלגים הם חזקים ביותר ומסוגלים לגרור לא מעט... למה בחרת דווקא במלינואה? נ.ב מזל טוב על הכלב!!!!!!!!!!!!!!!! אני מתה על רועים בלגים הם הכי מתוקים שיש!!!!! ואת לא תהיי היחידה שיש לה בלגי ;) יכול להיות שתהיה לי בלגית בספטמבר.... מ-ז-ל ט-ו-ב!!!!

אה כן שחכתי...

אם תעשו לו חיבור טוב עם הסביבה ועם כלבים חתולים ואנשים בפרט תקבלו כלב מהים אוהב ונאמן ביותר.... :)

yaelhar

New member
אז ככה

עדיף לכלב (בודאי כשהוא גור) להיות בבית אלא אם זה לגמרי לא מתאפשר. הקירבה לאנשים היא חלק חשוב בסוציאליזציה שלו ואם מבודדים אותו חלק מיכולת התחברות עם אנשים הולך לאיבוד. במיוחד אם מדובר בכלב שהוא על פניו כלב חשדן ולא חברותי כמו מלינואה (אינני מומחית זה מה ששמעתי). בעיה קשה לא פחות היא קשירה של כלב - בכל גיל וגור על אחת כמה וכמה. פה מוסיפים חוץ מ"אנטי סוציאליזציה" גם תחושה של חוסר אונים שיכולה בהחלט להגיע לבעיות התנהגות ותקפנות. אפשר ללמד גור לא לעשות את צרכיו במקום מסוים אם מגדירים לו מקום אחר ולוקחים אותו לשם בטיולים.

להוציא להמון טיולים

נחצר היא חלק מהטריטוריה, מהבית של הכלב, כמו שאת לא עושה באמצע הסלון....אם תטיילי איתו הרבה, יעדיף לעשות בחוץ ולא בשטח הטריטוריה שלו, הרבה סבלנות ומרץ. לקשור ...? אצלי היא קשורה רק שיש סכנה שהיא תברח לכביש או תבהיל אנשים, למה לקשור בכלל...?

שלום../images/Emo20.gif

הגור צריך להיות בבית כל הזמן ושאתה בחצר תהיה איתו שם. כל 3-4 שעות תטייל איתו בדגש אחרי שהוא קם מהשינה וחצי שעה - שעה אחרי האוכל. כמובן שטיול עם רצועה, יקח לו קצת זמן להתרגל לרצועה, אז אתה יכול לשים לו קולר ורצועה נשרכת בבית, ולצ'פר אותו עם עוגיה טעימה. חוץ מזה כמובן לא להשאיר אותו בחצר בלילה ולא לקשור אותו בכלל, לא רק שזה לא טוב, זה הרסני מהרבה סיבות. החינוך נעשה בשיטה של מניעה (הוצאה להרבה טיולים) וצ'יפור שהוא עושה בחוץ. המון סבלנות והתמדה, הוא גור קטן,יקח לו קצת זמן.

תחכו עם הרחיצה

הוא בטח בסטרס ומעכל את כל השינויים. מאיפה אימצו אותו? למה לגזור ציפורנים? האם הן ארוכות מדי? בעקרון אם הוא ילך ברחוב, למשל על האספלט הן ישחקו באופן טבעי. אסור לגזור לבד ללא הדרכת ציפורנים, יש לכלבים נימי דם בציפורנים, וזה עלול מאד לכאוב ואף לדמם אם לא גוזרים נכון.

עינב 54

New member
לשזיף מתוק -כמה תשובות

הוא אומץ מפנסיון כלבים וכן הן ארוכות מדי לדעתי ומתי אפשא להתחיל לרחוץ אותו?

תתיעצי עם הוטרינר

לגבי הציפורנים. האם הוא עבר את כל החיסונים הדרושים? איזה פנסיון כלבים מוציא כלבים לאימוץ?

למעלה