גורת חתולים מתעטשת

הניה44

New member
גורת חתולים מתעטשת

שלום,

יש אצלי חתולת רחוב בת יותר מחודש, שמתעטשת הרבה. לקחתי אותנ לוטרינר, קיבלה אנטיביוטיקה, אמר שאולי התחליה להתקרר ויעבור תוך כמה ימים.

יכול להיות שאולי יש לה הרפס? ניתן לתת בגיל כזה ל-ליזין?

תשובה

אכן נשמע שהאבחנה היא הרפס שעליו התלבשו חיידקים. לכן מתן אנטיביוטיקה נשמע כמו החלטה נכונה. הטיפול האנטיביוטי צריך בד"כ להיות ממושך אך בתאום עם הוטרינר. בנוסף חשוב לתת לגורה הרבה אוכל איכותי ו"ריחני" כמו טונה . בגלל שהאף סתום חשוב שיהיה למזון ריח וטעימות טובה. מזון טוב יחזק אותה ואת מערכת החיסון שלה ויאפשר לה להתמודד יותר בקלות עם המחלה. .
לי אישית אין ניסיון עם ליזין . למיטב ידיעתי הנושא הוא קונטרוברסאלי. אם לאחד הקולגות כאן יש ניסיון אישי עם ליזין אשמח גם אני לשמוע.
בהצלחה
עמיחי

הניה44

New member
זה מדבק?

אם חתול אחר מריח אותה באף, יכול להדבק? שמעתי שזה מאד מדבק וגם לא ניתן לריפוי.
אני מחפשת לה בית, אם אכן יש לה הרפס (דבר שהבנתי שגם קשה לאבחן), לא אוכל למסור אותה, גם לא לעמותה.

סביר שכן

לרוב מדובר על מחלות מדבקות, ויש להמתין שהמחלה תעבור לפני שמוסרים אותה לבית עם חתולים (בעיקר לא מחוסנים).
גם לי אין נסיון עם ליזין. לאחרונה התחילו לשווק פמיציקלוביר, שהיא תרופה המיועדת להרפס. גם איתה אין לי נסיון, ולא הגעתי למסקנה האם היא אכן יעילה, לאחר סקירה ספרותית. אולי שווה לנסות

תשובה

המחלה בהחלט יכולה לעבור. כלומר הגורה בהחלט צפויה להחלים מהמחלה ובלבד שמערכת החיסון שלה תקינה ושהיא תקבל טיפול טוב (תזונה איכותית ואנטיביוטיקה) . אחרי ההחלמה חשוב לחסן חיסון מרובע ולעקר/לסרס בגיל המתאים.
ברוב המקרים אמנם ישנה החלמה מלאה אבל החתול ממשיך להיות נשא שעשוי /עלול להדביק חתולים אחרים שאינם מחוסנים.
רפואה שלמה
שבת שלום
עמיחי

הניה44

New member
היא גם די רזה

היא אצלי כבר שבוע וחצי, מקבלת אוכל איכותי. אולי צריך לתת לזה יותר זמן?

למעלה