גורמי סיכון להתפתחות PTSD בהורים לילדים מושתלים

גורמי סיכון להתפתחות PTSD בהורים לילדים מושתלים

אחד מגורמי הסיכון נקרא Low sense of mastery
מישהו יכול בבקשה להסביר מה זה המושג הזה?
כל הסבר יתקבל בברכה.

אני מניח שזה לקוח מהמאמר כלשהו

זה הופיע באיזו מצגת שמצאתי באינטרנט, אני מצרף את הקובץ של המצגת להודעה הזאת. אז מה זה אומר?

ב powerpoint היה רשום

¡Parents of pediatric transplant patients are considered an at-risk population.

¡Risk factors for the development of PTSD in parents include:
§Female gender
§A history of MDD or GAD
§Lower friend support
§Lower sense of mastery

¡A study of parents of liver, kidney, and heart transplant recipients found that 27% met criteria for PTSD

אז מה זה בפסיכולוגיה sense of mastery

מדובר בתחושה של האדם שהוא בעל שליטה במה שקורה.
למרות שההיגיון אומר שעל דברים רבים וחשובים אין לנו שליטה,
כאן אנחנו מדברים על תחושה סוביקטיבית/רגשית של האדם, שבמסגרתה הוא יכול לחוות רמות שונות של יכולת שליטה והשפעה על מה שקורה (גם אם זה לא נכון אוביקטיבית).
מה שנאמר בשקף, ומגובה במחקרים, הוא אנשים שהחוויה הבסיסית שלהם היא שאין להם שליטה והשפעה על מה שקורה - נמצאו כמי שעלולים יותר לפתח הפרעה פוסט טראומטית.
חשוב להבין שטראומה היא ארוע שקורה לאדם (בדרך כלל מבחוץ, אם כי גם ארוע לבבי וקשיי נשימה וקשיים גופניים חריפים יכולים להוות אירועים טראומטיים) לא מחשבה או הרגשה פנימית.

כן

הדברים מדברים עליי. אצלי התפתח PTSD אחרי שעברתי השתלה. ככל שאני קורא על הנושא הזה יותר, אני מבין שגם אצל אמא שלי התפתח אז PTSD בעקבות ההשתלה שעשו לי. היא הייתה האדם היחיד שטיפל בי אחרי ההשתלה, והיא עשתה את זה במשך הרבה שנים. לא הייתי אז ילד כבר, הייתי מעל גיל 18, אבל היא אמא שלי ואני הילד שלה. עכשיו אנחנו כבר לא גרים ביחד.

זה הגיוני

כי השתלה היא ארוע שיש בו בהחלט סיכון משמעותי לחיים,
במיוחד אם ההשתלה לא נקלטת.
וגם בהמשך -
יש צורך לקבל תרופות נגד דחיית השתל כל החיים.

זה גם הגיוני שתתפתח הפרעה פוסט טראומטית אצל הורה שעד למצב מסכן חיים אצל אדם קרוב ואהוב.

לא יודע

אני נפגש עם מטפלת פסיכולוגית פעם בשבוע ועושים EMDR, מתרגלים mindfulness, משוחחים על דברים כלליים, לא יודע אם זה ממוקד טראומה או טיפול כללי

מה שאתה מתאר

כן נשמע כמו טיפול ממוקד טראומה -
לפחות החלק של EMDR.
לתרגל קשיבות זה יכול להיות להיות מועיל, אבל לא בהכרח מכוון לטראומה.

וואו כמה מחרים עברו ...

שלום לכולם

אחד הדרכים האפשריות במצב כזה זה חזרה על מסלול הזמן אל הארוע עצמו לשחזרו מספר פעמים (הכמות תקבע על ידי המטפל בהתאם לתגובות המטופל) להעלותו מהזכרון האברטיבי אל הזכרון הסטנדרטי. בדרך כלל הסימנים של שחרור הטראומה תהיה פרץ צחוק אדיר.

למעלה