גורם מלכד או מפצל...

גורם מלכד או מפצל...

ראשית אציג את עצמי: אני חוזר בשאלה, בן 30, כופר מוחלט באמונה היהודית. כעת אגש לעצם העניין: אני סבור, שהאינטרס שלנו, כחוזרים בשאלה, הוא לגרום מה שיותר חיבור בין חלקי העם היהודי. אמנם בגיל הנעורים, כאשר התמרדתי, הרגשתי אחרת לגמרי. אבל בשנים האחרונות אני מבין יותר ויותר, שבעצם אני מחובר לחרדים ע"י קשר משפחתי בעיקר ולחילונים באורח חיי הנוכחי ואם כן כל ניגוד בין חרדים לחילונים בעצם מאיים עלי ישירות, בכך, שאני כאילו צריך 'לקחת צד' בסכסוך.. ואני איני רוצה כלל להיות מעורב בשום סכסוך אלא לחיות את חיי בשלום ובשלווה. ממסע שערכתי בפורום זה התרשמתי, שהאוירה הדומיננטית כאן היא של התגרות בלשון המעטה ואולי אפשר לומר אף של שנאה ליהדות החרדית, על כל הנובע מכך. ואולי אלו רק קולות של החלק הקולני וישנם כאן כאלו הסבורים ומרגישים כמוני אך נמנעים מלהביע עצמם. לדעתי, גם החוזרים בתשובה, אמורים להוות ראש גשר לחיבור בין חלקי העם, שהרי גם הם קשורים בקשרי משפחה לחלק אחד בעם ובאורח חייהם לחלק אחר בו. אולי זה יצרום לאי מי, אבל בכל זאת אכתוב, שכאשר אני נתקל במי שעזב חברה ועבר לחברה אחרת והוא מתבטא בגסות כלפי המקום ממנו הגיע, זה גורם לפחיתות כבוד בעיני, כלפי המתבטא כך, מהסיבות הבאות: -יש כאן ניסיון זול להיקלט בחברה החדשה ע"י זריקת בוץ באלו שעד אתמול היו מרכז חייך. -בגמרא כתוב "גיורא עד עשרה דרי לא תירמי ארמאה באפי", כלומר שאנו מצפים מגר עד עשר דורות אפי', להרגיש רע כאשר מישהו מטיל דופי בחברה ממנו הוא הגיע. אפי' אם רק הסבא רבה שלו, מלפני עשר דורות, הגיע מהחברה ההיא. -------------------------------------------------------------------- אין כוונתי למתוח בקורת, אלא לעורר למחשבה מזווית שונה ואולי גם לקרוא תגובות, שיעניינו אותי. בברכת הצלחה !!!

ברוך הבא ../images/Emo185.gif../images/Emo159.gif../images/Emo155.gif

מקווה שתהנה מהפורום. אני רואה שאתה עוד זוכר גמרות. אני לדאבוני שכחתי כמעט הכל, 15 שנה לא הולך ברגל.

אוף!

זה ממש הורס אם כל אחד שכותב פה הודעה צריך להחשד בתור מתחזה. בוא נישאר תמימים וניתן למתחזים להנות... מה אכפת לנו?

PopeJoan

New member
זה יותר מזה...

מדובר בחברה פאנטית המבטלת אינדווידואליזם ומשיגה את מטרותיה בשיטות של דיכוי. לא מדובר פה בסתם שנאה שנובעת ממרד, או משהו בסגנון. תראה, אני יצאתי לפני 14 שנים וגם אני עברתי תקופה של "הבנה." חשבתי שהחברה החרדית היא כזו משום שזו הדרך היחידה שהיא יכולה לשרוד וכו', אבל היום אני מבינה שההפך הוא נכון. כלומר, מחיקת העצמי היא ערך בחברה החרדית ומשום כך היא שורדת. דיכוי נשים הוא ערך בחברה החרדית. דיכוי הגוף הוא ערך בחברה החרדית. דיכוי השונה הוא ערך עליון בחברה החרדית. ואשר לגישור בין החברה החרדית לחילונית - בלתי אפשרי. הרי הבדלות היא ערך בחברה החרדית. ואם היה אפשר, היית רוצה? אני לא רוצה "לקבל" ולהיות פתוחה לחברה שערכיה מנוגדים לערכיי באופן כ"כ קיצוני.

crfv

New member
מסכימה עם כל מילה

ויותר מכך, אלא שבראש ובראשונה יש להפריד בין האנשים, ובין השיטות המאוסות המיושמות עליהם. ראה איזו שנאה לחיים ושנאת הזולת נמצאים בקרב הקבוצה הזו. שנאה לפלגים שונים, לחצרות אחרות, בין חסידים ולליטאים, גזענות שאין דומה לה כלפי ספרדים. אותה שנאה מקורה בהשלכה של שנאת העצמי, והדחקות המבקשות את פורקנן, שאי אפשר להכחידן, והן מוצאות להן דרכים משונות ומעוותות כדי לצאת ולמצוא את ביטויין הפתלוגי. מגיל צעיר מפקיעים מהילד את האינדודואליות שלו, את העצמיות, שהיא מקור חיותנו היוצר, ומדביקים עליה איזה שהוא "אגו קולקטיבי" שהוא מסוכן כמו בכל תרבות קיצונית. עכשיו לך תדבר עם אגו כזה, יש לך הרגשה שאתה מדבר עם פלקט, במקרה הטוב, או עם קיר בלתי עביר במקרה הפחות טוב. ושיהיה ברור. אני מאמינה גדולה באחדות, ויש לי חברות חרדיות רבות, אבל אנחנו אף פעם לא מדברות על דת, אלא על נושאים שיש להם שיתוף בחיינו, שם, במקום שלא יצרו להן מחיקת דיסק, תמצא את האנושי, היוצר, המתלבט, המצחיק, היפה. נכון שגם אז אפשר למצוא את ההשפעות של הביטול העצמי והאלטרואיזם המוגזם, שבא על חשבונן. אבל זה עביר ביחסי החברות הכללים. זהו גמרתי עם הפלסף להיום היום טוב לכם חברים אני

Le Fay

New member
חיבור בין חלקי העם

בתחת שלי (ותודה לספל חמאה על ההשראה הנצחית). בני אדם לא אמורים להוות ראש גשר לחיבור של שומדבר ועוד פחות מזה, לומר לאחרים מה הם אמורים להיות.

לכופר שרוצה להביא שלום על ישראל...

מסכימה איתך. התייחסות של זלזול מצד יוצאים בשאלה כלפי החברה החרדית בהחלט אינה מוסיפה להם כבוד. יחד עם זאת, גרימת חיבור בין חלקי העם היהודי לא צריכה להטריד אותך. המטרה נשגבה בהחלט, אך היא הרבה מעבר ליכולות היוצאים ובודאי שאינה מיועדת ליוצאים הנוהגים להשתלח בציבור החרדי. המטרה החשובה ביותר שעל כל יוצא לשאוף אליה היא, לדעתי, בראש ובראשונה לחיות בשלום עם עצמו, ותאמין לי שזה הרבה יותר מורכב ממה שזה נשמע. תנסה להבין את התופעה של קולות הזלזול הנשמעים לעיתים מעל במת הפורום כלפי הציבור החרדי. אותו עיסוק בלזלזל מעיד יותר מכל על כך שלאותו יוצא בשאלה איכפת, כואב לו, הוא עדיין נאבק עם עצמו, הוא מתייסר. התופעה משקפת אי-שקט של היוצאים אשר עדיין לא למדו לחיות בשלום ובהסכמה עם השינוי בהם בחרו. מעבר מהחברה החרדית לחברה החילונית הוא תהליך לא פשוט בכלל, הכולל לעיתים דחייה מצד המשפחה, חברים ואחרים מהציבור החרדי ומד שני קיימים קשיי הסתגלות בכניסה לחברה החילונית. לוקח זמן עד שאתה הופך להיות שייך. מדבריך משתמע כי לך בעצמך לקח כמה שנים עד ששינית את גישתך וחדלת מלקחת חלק (פעיל או סביל) ב"סכסוך החרדי-חילוני". כעת אתה שואף לחבר בין חלקי העם היהודי, take it easy! זה הזמן להציג את עצמי... בת 25, יוצאת כבר שנה ועדיין לא ממש שייכת.

rigoletto111

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo96.gif + ../images/Emo159.gif

התכבדי בבקשה! נקווה לשמוע ממך עוד הרבה בפורום!

rigoletto111

New member
|אייקון של מרור| למה כל האייקונים

למאכלים של פסח הם משמינים??? בכל מקרה, חובבי הדיאטות ייהנו בפסח - הפעם כולם רעבים ...

MAYA20

New member
רותחת לי היד.

ועכשיו לעניננו: שלום לך, ברוך הבא. וחזרה ללא בעניננו: רותחת לי היד, אני מקווה שמישהו ידליק את המיזוג כבר!

למעלה