גורל

גורל ../images/Emo103.gif

האם לדעתכם/ן יש גורל ... האם הדברים מתוכננים לפי סדר ??? ומה לגבי כל האנשים שפגשנו או נפגוש ..האם זה סה"כ צירוף מקרים ...של להיות במקום הנכון ברגע הנכון ...?

אני

פגשתי את בעלי וזה היה צירוף מקרים היסטרי....אם לא הייתי פוגשת אותו הוא יכול היה להיות איש מאושר היום...חחח

אופיר35

New member
גורל../images/Emo35.gif

ניתן לקרוא לזה גם כך , אחד היסודות של תורת הכאוס (תורה מתמטית החוקרת תופעות השליט בהן הוא חסרונו של עקרון) מלמד שמצבים שנראים ממימד מסוים כאקראיים (אוסף נקודות אקראי), הופכים לתבנית מסודרת בעלת חוקיות במימד גבוה יותר . הגדרה די מדוייקת לגורל
איש איש ישפוט כראות עיניו

אופיר35

New member
עוד נק' מבט על הגורל

אדוארד לורנץ אחד מהוגי תורת הכאוס טען שעל האדם להאמין בכל מאודו ברצונו החופשי, אם הרצון החופשי הוא אכן המציאות , אזי בחר האדם באפשרות הנכונה ואם לא כך הדבר הרי שמעולם לא טעה האדם בבחירה מכיוון שלמעשה לא ניתן לו רצון חופשי לבחור. זהו סיימתי הגיגיי על גורל...

r66

New member
בחירה - אני מאמינה בבחירה

וברצון החופשי שלי... ואם זה מהגיגיו של אופיר הגדרה ל"גורל" אז אני מאמינה בגורל.

נירהמ1

New member
פעם לא האמנתי בגורל../images/Emo39.gif

תמיד חשבתי שבן-אדם יכול לשלוט בחייו, ולהכתיב את מהלכם. אבל היום, אחרי כמה אירועים שקרו לי בחיים (שאותם לא אפרט כאן), אני מאמינה שיש גורל (אותו לא בחרנו ולא נוכל לבחור), שמכתיב את מסלול חיינו - לטוב או לרע.

מריני

New member
גם אני מאמינה בגורל

אין לי הסבר לזה, אבל יש משהו בתוכי שאומר לי שכל מה שקורה לנו זה גורל. לדעתי, הרבה דברים שקרו לי בחיים, הכתיב אותם הגורל.

ויקי38

New member
הגורל

חייבת להתודות ולומר שפגשתי את מר גורל כמה פעמים בחיי לפעמים הוא היה מר ולפעמים סתם מר/אדון לאושר בחיי בסך הכל אני מודה לו למר גורל. את בן זוגי הנוכחי רק מר גורל יכל לשדך בנינו הדרך שהדברים קרו כל כך לא אופינית לחיי שזה מדהים. אחרי חודש שהכרנו הוא עבר לגור אצלי אחרי שלשה חודשים קיבלתי הצעת נישואין ראשונה ושוב קיבלתי הצעה אחרי 5 חודשים שהסכמתי. נו מה יכולתי לעשות הבחור הציע לי נישואים בחתונתו של אחי על במת התקליטן כל האולם גם אלו שלא מכירים אותי מצד הכלה צעקו מבטנם אמרי לו כן. אז אמרתי כן אבל אני באמת לא מצטערת לרגע על כך. מר גורל התערב לא אחת בחיי אני בהחלט מאמינה בקיומו. אך יחד עם זאת אני תמיד אומרת הכל ידוע מראש והרשות נתונה". " ויקי

bali

New member
מנהל
שאלה קשה מאד

באופן כללי אני חושבת שאת רוב החיים שלנו אנחנו אלה שמזיזים, בכוחותינו ולפי הבחירות שלנו... אבל מה, תמיד יש דברים שהם לא בשליטתנו, והדברים האלה יכולים להיקרא "גורל". בסופו של דבר אנחנו בובות קטנות שמופעלות על ידי איזשהו כוח קוסמי... לא קוראת לכוח הזה בשם, ולנו נדמה שאנחנו אדונים לגורלנו אבל זה לא בדיוק ככה.

למעלה