גורי חתולים מצוננים

גורי חתולים מצוננים

השאירו לי בחצר קופסה עם שלושה גורי חתולים בני כחודש וחצי. שלושתם מתעטשים ועיניהם מזוגגות ודביקות. הם אוכלים ומתנהגים רגיל, ואפילו מנקים את עצמם. נראה לי שבאו מבית ולא מהרחוב. יש לי בבית עוד הרבה חתולים, חמישה מהם גורים צעירים בני חודשיים עד שלושה. אין לי אפשרות להפריד בין החתולים שלי והשלישיה החדשה. איך כדאי לי לטפל בצינון (ובעיניים) של השלישיה? יש לי בבית משחת סינטומיצין. אודה לתשובתכם, ענת

גן חיות

New member
הי ענת

ממניסיוני, סינטומצין לא מספיק אם הם גם מטעטשים. ייתכן מאד שהם גם צריכים אנטיביוטיקה כמו דוקסילין או סינולוקס או מהשהו אחר. אין לי מושג לגבי מינונים. מניסיון , גם זה לא תמיד עוזר ולפעמים יש הדרדרות איטית ולפעמים מהירה מאד. יש גם מקרים שחלק שורדים וחלק לא. צריך מאד להיזהר כי זה יכול להיות מדבק גם לגורים האחרים(אצלי במצב דומה קרה שהחולה ביותר החלים אבל בינתיים הדביק שניים בריאים ואחד מהם מת כתוצאה מהמחלה.) בזמנו הווט ממש כעס עלי בגלל שלא בודדתי את החולה(לא היתה אפשרות פיזית לעשות את זה). הוא אמר לי להבא לפחות להשאיר אותם במנשא או קרטון ולכסות עם מהשהו כדי שהשאר כמה שפחות ייחשפו אליהם. קשה מאד עם המחלות של גורים. היו לנו מקרים שנראו אבודים והיתה החלמה מושלמת והכל יופי, והיו מקרים שחתול בריא נדבק , הדרדר ומת תוך 24 שעות, למרות טיפול. הווט שלי אומר "ככה זה עם גורים". בטח ד"ר ארז או ד"ר אסף ייכנסו ויתנו עוד עצות. מאחלת הצלחה. תעדכני אותנו בבקשה.

גן חיות צודקת

רוב המקרים של מחלות עיניים ודרכי נשימה עליונות בגורי חתולים נגרמים מוירוסים (בעיקר הרפס וקליצ'י) שעליהם מתיישב זיהום משני (פעמים רבות כלמידיה) ומחמיר את המצב. הסיבה שמטפלים באנטיביוטיקה היא נגד הזיהומים המשניים, אבל בכל מקרה זה יכול להדביק את החתולים הבריאים ומאד כדאי להפריד בדרך כלשהי. שתי האנטיביוטיקות שגן חיות ציינה הן אופציה טובה, ובנוסף כדאי להשתמש לעיניים במשחת טרמיצין ולא סינטומיצין. בטיפול טוב לרוב חתולים יוצאים מזה, אבל הרפס יכול לגרום לסיבוכים שבמצבים קשים יכולים אפילו לגרום לאבדן העין או במקרים קיצונים אפילו למוות.

למעלה