גורים פגומים

גן חיות

New member
גורים פגומים

בפינת החי בבית הספר היו מספר המלטות לאחרונה. יש לנו שלוש ארנבונות נקבות וזכר אחד. כל השלוש המליטו בשבועיים האחרונים. מההמלטות הראשונות שלושה גורים שרדו. לאחד אוזן אחת קצרה ו"מצ'וקמקת" לשני הכל תקין. לשלישי יש פצע גדול בגב שהוא נולד עימו(יש גלד גדול) וכמעט שאין לו אפרכסות אזניים. כל אחד מהארנבונים הבוגרים הגיע ממקום אחר. אין קרבה משפחתית. מה יכולות להיות הסיבות לפגמים המולדים? איך למנוע בעתיד? האם הגור ללא אפרכסות יכול לשמוע??

Twinsen2005

New member
שלום.

צריך להבדיל בין סוגי הבעיות והמקורות של כל אחת מהן. קודם כל, בשאלתך יש תשובה מאוד ברורה, מאוד יכול להיות שהבעיות הגנטיות שבין אלה שהתבטאו אצל הגורים הם כתוצאה מהאבא. אם הבנתי נכון יש שלושה נקבות וזכר אחד, אולי הבעיה אצלו? בכל מקרה, כאן נופל ההבדל שצריך להעשות: ישנן פגמים שנוצרים כתוצאה מהריון לא מוצלח או מבעיה בתהליך ההמלטה. אלה הם פגמים אשר אינם קשורים לגנטיקה אלא לתהליך ההריון וההמלטה ומושפעים מנסיבות רבות שבניהן הניסיון הגופני של האימהות שמהריון להריון משתפר ומתבטא בעיקר בהתמודדות שלהן ושל הגוף שלהם עם ההריון וההמלטה. אני לא מבין בזה מספיק כדי להבדיל בין הבעיות שציינת ולדעת מי מהן באות מהאבא (או מהאמא בשביל העניין, או מהשילוב בין שניהם) לבין כאלה שהן "מזל רע" או בעצם תהליך כלשהו בהריון ובהמלטה שהשתבש. בכל מקרה, אני מניח שתשובת הוטרינר תעשה את זה הרבה יותר ברור מבחינת מה צריך להעשות עכשיו. שיהיה בהצלחה.

האם יש אנטנות סלולריות? סתם

קצת קשה להעריך מה גרם לפגמים, וזה נשמע די מדאיג. האם אלה המלטות ראשונות שלהם? האם כל הפגומים ששרדו מאותה אם? בכל מקרה, יתכן שהאשם הוא הזכר - אם יש 3 נקבות שונות, וזכר אחד, וכל הוולדות פגומים. נסו להפריד אותם, ואולי להביא זכר אחר לנסיון הבא (אם יהיה) לגבי האפרכסות (ופגמים מולדים בכלל) - פגמים מולדים לרוב לא אוהבים לבוא לבד - יש נטיה לפגם אחד להתלוות לפגמים נוספים. בעקרון חוסר באפרכסות בלבד לא אמור לפגוע בשמיעה, אבל השאלה היא מה קורה בשאר המערכת.

Twinsen2005

New member
חחח או בשביל העניין, יכול להיות ש..

האימהות עישנו במהלך ההריון?
)

גן חיות

New member
תודה והמשך

שני הגורים הפגומים מאמהות שונות.זאת לא המלטה ראשונה להן, אבל בהמלטות הקודמות, אף גור לא שרד - הזיזו אותם, הם היו בכלוב לא מוכר, לא הפרידו את הזכר. זאת ההמלטה השלישית לכולן, והפעם, חלק מהגורים שרדו(לא כולם, ולא ברור מדוע) דווקא מבחינה חינוכית, זה מאד חיובי שיש חמודים פגומים, כי הילדים מתגברים מהר על ה"איכס" כיוון שהם חמודים ומסכנים. זה מנוף אדיר לשינוי גישה לשונה בחברה. אבל לא היינו רוצים לגרום להצפה של גורים חסרי-אוזניים באזור. אנחנו מעוניינים בעוד גורים בשנה הבאה, אבל לא ממש רוצים להוסיף עוד ארנבון לכלוב( משיקוליתקציב וצפיפות)אני מבינה שארנבון חירש יכול להסתדר בסדר גמור בכלוב, אבל לא בטבע. אני נוטה לחשוב שזה לא קשור למשל לסביבה או לאוכל, כי השרקנים והגרבילים(באגף השני של פינת החי)לא מראים בעיה דומה.

למעלה