גורילה רמת אביב

RandS

New member
גורילה רמת אביב

אני מודה שקשה באמת להפתיע אותי. עוד יותר קשה לרגש אותי. לעומת זאת, לגרום לי לאדישות טוטאלית זה כנראה חסר מאמץ מרוב שזה קל.
אבל וואלה, היום הופתעתי. במקום שהכי לא ציפיתי שאופתע ממנו, ורק בגלל זה אני כותבת.
מי שמכיר את נווה אביבים, יודע שמדובר בשממה קולינרית. שני מרכזים מסחריים מיושנים מאגדים בתוכם סניף של דומינוס, סניף של המבורגרים כשרים וקפה רונה באחד. במרכז השני יש קפה נלסון ,ארקפה שנפתח לאחרונה וזכה להצלחה מסחררת משל היה הראשון מסוגו בארץ, ועוד בית קפה עובר ידיים סדרתי כשהאחרונות שבהן היה סניף של גורילה, שמה שהוגש בו היה נוראי על גבול השערורייתי.
ממש לאחרונה נפתח הסניף מחדש בבעלות חדשה. ציפיות ממש לא היו לי, אבל רעב כן, ולכן איכשהו מצאתי את עצמי שם מוכנה לעוד זוועה קולינרית. הוזמן סלט יווני, במטרה למזער נזקים.
ו... הפתעה. זה היה אחד הטובים, הממש טובים, שאכלתי. מלפפונים עסיסיים חצויים ולא קצוצים עד חורמה במכונה האיומה ההיא, שלל עגבניות שרי תמר אדומות, צהובות ומנומרות מבהיקות מטריות ומלאות טעם, בצל ללא הטעם הנורא שיש לפעמים לבצל ישן בסלט וגבינה בולגרית בכמות נדיבה. בלי הצפה של רוטב חוץ משמן זית .פשוט סלט מעולה.
אנחנו מבקרים ללא הרף ולרוב בצדק את הרשתות המסחריות הללו, ולכן חשבתי שאולי שווה לציין פעם אחת את יוצא הדופן. 39₪ לקערת סלט עצומה, כולל לחם וחמאה.

1Shir

New member
מעניין.

אכן, ראשית נשמע זול.
אני אסתכן ב"קפיצה מעל הפופיק" ואגיד שאני מקבלת תחושה שקופיקס שינו קצת את התייחסות של עסקים שכאלה למחירים. בכל מקום שני אני שמה לב להוזלות, חלקן בקריצה ברורה לקופיקס (כוס קפה ב-5 שקלים...).
את לא אוהבת את נלסון? זאת הבחירה הראשונה שלי באיזור. ממה שאני זוכרת, אחד המאפיינים של נלסון זה מחירים די טובים, אז אולי גורילה חשבו ליישר קו... בעיקרון זו רשת שלא פיתחתי עמדה לגביה. אני שמה לב שיש מכת פתיחת סניפים של הזכיין הזה, ורק מקווה שהיא לא תלך בדרך רשתות בתי קפה אחרות שאנחנו מכירים שהתרחבו יותר מדי (לא אהבתי את ההשתלטות של לנדוור על כל פינה, הייתי מסתפקת ב-3 הסניפים הראשונים, שלא לדבר כמובן על סאגת קפה קפה). מאוד מעניין אותי לשמוע שפתחו שם ארקפה, ואני ממש לא מופתעת שהוא הצלחה מסחררת. דבר כזה ממש היה חסר לי במרכז ההוא.
אני מקווה שהסלט הוא יותר מייצג את רוח המקום מאשר יציאה חד-פעמית...

RandS

New member
גם אני.

אין לי בעיה עם נלסון, הוא משרת את מטרתו ועושה זאת היטב. אין לי ספק שלגורילה יישרו קו עם התמחור, אם כי נראה לי שבשלב זה המחירים נמוכים מדי.
בימי שישי הם עושים מין בופה בוקר , ובשישי שעבר התור היה ארוך כמו תור ללחם ברוסיה. אם הבעלים הקודמים של המקום היו רואים את זה הם היו משתגעים מעצבים.
ארקפה נפתח לפני בערך שנה וחצי איפה שהיה פעם מרילין מונרו וגאל את כל תושבי הרובע מלשבת בבית קפה. האמת? המיקום ליד גן השעשועים הוא פשוט גאוני עבור כל ההורים שרוצים לקחת לעצמם קפה לפני שהם ממשיכים עם הילדים למרתון התגלצ׳ויות (אהמ...אהמ...) .
ואיך שכחתי את הסושיה שהבעלים של נלסון פתחו שם במקום למון גראס, או כמו שהן קראו לזה ״אנחנו סושיה שהיא גם בר יין״? כנראה כי היא גרועה למדי. שתי מנות הנודלס האחרונות שלקחתי משם היו איומות.
אז בהחלט הסלט היום היה ממש הפתעה משמחת.

1Shir

New member
אה, במקום מרילין מונרו? עכשיו אני מבינה למה..

לא ראיתי אותו - כי דווקא כן הייתי במרכז של נלסון/מגה במהלך השנה וחצי האחרונות.
לגבי נלסון דווקא יותר יוצא לי לשבת בסניף בגבעתיים. נראה לי שבניגוד לרמת אביב, הוא עמוס רק בשעות העמוסות של רוב המסעדות, ולא כמעט תמידית.

The Pinky P

New member
39 לסלט זה זול?

לא פלא שאחר כך מתבכיינים על יוקר מחייה,

כשנותנים להם לדרוך עליכם,הם עושים את זה מבלי לחשוב פעמיים.

סלט נורמאלי ב - 15\20 ש''ח זה זול,

כשסלט שעולה לעשות אותו הכל כולל הכל 10 ש''ח מקסימום ונמכר ב - 400% ממחיר עלות זה ממש לא זול.

עם גבינה בולגרית בכמות נדיבה, כפי שצוין,

ועם לחם וחמאה, לא יקר יחסית למה שקורה היום בעיר. רק על לחם מחייבים בכל מקום בסביבות ה-18.

The Pinky P

New member
יחסית למה שהולך בעיר....

שוב פעם - כולם יקרנים בטירוף כי אנחנו מוכנים לשלם.

יש מחיר עלות לכל מוצר,
כמו שהערכתי בחישוב גס מאוד 400% רווח על ארוחת סלט זה יקר פיצוצים.

סאגת הקפה היא רק קצה הקרחון,

מה שונים הסלטים? ההמבורגרים?

אני מניח אתה מסעדן לפי מידת הבקיאות

נשמע שאתה בעל הבנה רבה בתחום התמחור בכלל ובתחום תמחור במסעדות בפרט.
איני מכיר את הרשת עליה נכתב הדיווח ולא את הסלט ממנו נהנתה הסועדת ואיני יודע מה עלות חומרי הגלם שלו. ייתכן בהחלט שעלותם של החומרים שנמצאו אצל הסועדת בצלחת הם 10 ש"ח. גם אז מחיר הסלט לא משקף רווח של 400% או אפילו קרוב לכך.
שכחת לכלול בעלויות את שכר הטבחים, התקורה הגבוהה מאוד שיש למסעדות ועלויות תפעוליות נוספות שיש למסעדה.
אני מוכן רק להעריך שיש לי היכרות עם יותר גורמים בשוק המסעדות בתל אביב מאשר לך יש ואני מוכן להתחייב לך שהרוב הגורף של המסעדנים אינם חמדנים ואינם עוסקים בעושק וגזל. רובם הגדול עסוקים במלחמה להישאר עם הראש מעל המים, גם כאלו שעסקיהם מלאים כל ערב ומחיריהם "יקרים בטירוף" על גבול העושק.
אין ספק שיש תחומים במשק הישראלי בהם אנו הצרכנים משלמים סכומים גבוהים מהנדרש בשל כל מיני סיבות. לצערי, משום שזה אומר שהמחירים כנראה לא יירדו, המסעדנות הוא לא אחד מתחומים אלו.

RandS

New member
חשוב לי רק להבהיר

לא חשבתי שמחיר של 39 ש"ח לסלט יווני הוא זול במיוחד.
אולם, המקום כרגע במחירי הרצה. כנראה שהסלטים לא נמצאים תחת מחירי ההרצה, אולם מוצרים אחרים בהחלט זולים מאוד כרגע בהשוואה למקומות אחרים, ולכן אמרתי שנראה לי שהמחירים נמוכים מדי. למשל, סיגר עגל עם טחינה עולה 19 ש"ח, פסטה עולה 29 ש"ח וכנ"ל גם פיצה.
עסקית צהריים של דג שלם בתנור עם תוספת חמה וסלט מוצע כרגע במחיר של 39 ש"ח.

יויו13

New member
הנושא המלחמה -היום בידיעות ממון שיא חדש

הקודם היה שנתים
"אורך החיים הממוצע של מסעדה בישראל 8 חודשים " !!!
מטורף

חשיבה קצת חד מימדית

מוסיפה למה שתום אמר, לא רק עלות חומרי הגלם. סלט במסעדה דורש המון מסביב שאתה לא מחשב בעלויות של המנה אבל המסעדן חייב:
1. חומרי הגלם הם רק חלק קטן מהוצאות המנה
2. זמן עבודה להכין את הסלט (לשתוף ולברור חסה וירוקים זה אחד המשימות גוזלות זמן עבודה ומים הקיימות במסעדה)
3. הכלים בהם הוגשה המנה, הסכום, הכוסות (בהם מוגש מים בחינם)
4. זמן ומוצרי ניקיון לשתיפת הכלים
5. שירותים זמינים ונקיים, מקומות ישיבה, רהיטים..
6. ביטוחים מסוגים שונים, היתרים, רישיונות, ייעוץ משפטי וכו'.
7. טריות - ירקות טריים דורשים בזבוז של כל הירקות שלא הספיקו למכור לפני שמצבם נעשה קשה ונאלצו לזרוק
8. שכר מלצריות וצוות
9. שיווק, מיתוג, יח"צ ו-PR
10. שכ"ד, ארנונה (גבוהה מאוד בשביל עסק), חשמל, מים...
11. ועוד ועוד ...

המאבק נגד יוקר המחייה בעיקרו מדבר על כל הרכיבים האלה בתשלום שהופכים את היכולת של המסעדות להוריד מחירים כמעט בלתי אפשרית כי הרווח שלו כל כך קטן. יוקר המסעדות לא נובע מיוקרתם אלא מעליות חדות בעלות החומרים וכל העלויות הנוספות גם כן.

39 לסלט גדול עם לחם זה לא יקר בשביל לשבת במסעדה. אפשר למצוא מחירים זולים יותר מקומות שעושים רק משלוחי צהרים ורק סלטים וסנדוויצים ואז המחיר יהיה 30-35, כך שלדעתי המחיר הזה (ומה שתיארה בהמשך כמחירים של שאר המנות) הוא מחיר הפסד.

למעלה