שורה תחתונה...
יש לך כתב שלא מבין בנושא בו הוא כותב, שני תלמידים בהווה או לשעבר שאחד מהם מת ומורה שערורייתי שמכיוון שהוא כזה נוח להדביק לו כל סוג של כישלון, וסיפור שמרובות בו ההשערות ומעטות בו העובדות הידועות, ואילו אתה ממהר לחרוץ משפט ולגזור את דינו עוד לפני שהבנאדם הועמד בכלל למשפט והואשם במשהו.
דווקא במקרה של מייקל רואץ' לא נכנסתי לעמדה מתגוננת, אלא ההיפך, ניסיתי דווקא לנהוג במתינות ובזהירות כלפי אנשים ומקרה שקרה ביניהם כשלא אני ולא אתה יודעים באמת את העובדות לאשורן.
לדידי, על אף שמצאתי בקריאה של מעט מדבריו את מייקל רואץ' כאדם וכמורה חריף וחכם באופן יוצא מן הכלל, ספציפית הוא בעייתי מאוד גם לגביי, וזאת ללא שום צורך בשערורייה הנוכחית המתווספת למס' קודמות אחרות הקשורות בשמו. במקרה זה מסקנתך לגביי עמדתי "המתגוננת" מהירה ולא מבוססת דייה כמו חריצת המשפט המהירה שלך ושתיהן מועדות לטעות. לו היה הצדק עמך באשר לעמדתי המתגוננת לכאורה לא הייתי מהסס להיות כן איתך ולומר לך שצדקת. פשוט חבל לי לראות איך בחור שבדרך כלל הינו הגון שכמוך נוהה כל כך (ולא פעם ראשונה) אחר כתבות המלאות במידע חלקי ושגוי, ולא רק אודות מורים בודהיסטים אלא גם אודות המדיטציה הבודהיסטית בהקשר למסקנות מופרכות של אי אילו מדענים שאינם יודעים באמת איך המדיטציה הבודהיסטית עובדת ומהן מטרותיה האמיתיות (פה למשל תוכל למצוא את עמדתי כ"מתגוננת", אם ממש תחשוק בכך
)
ובאימרה טאואיסטית עתיקה בציטוט חופשי מזיכרוני: 'לפני שאתה מעיר לשכנך על האבק שעל סף פתח ביתו, נקה קודם את האבק שעל פתח ביתך שלך.' לו הייתי במקומך, הייתי בודק עם עצמי קודם מדוע אני ממהר להסיק מסקנות אודות הבודהיזם ומוריו, וקופץ וממהר לקשר לכתבות אשר באופן כזה או אחר ממעיטות בערכו (ושוב תוכל למצוא כאן את עמדתי כ"מתגוננת"). להבדיל ממך, אינני קופץ כל פעם לקשר לכתבות אודות רב כזה או אחר שיש שמועות שסרח, ומלכתחילה פגמיהם האישיים של אחרים ופגמיהן לכאורה או באמת של מסורות רוחניות שאינן בודהיזם (למעט במקרים בהם פגמים אלו הינם פגמים ממשיים של הונאה והולכת-שולל של ממש, כמו בפסאודו-זן המגוחך והניאו-טנטרה הנלעגת והעילגת הרווחים בארץ קודשנו - וכאן תוכל לחוש שעמדתי אינה מתגוננת דווקא אלא מתקיפה
) הם לא עניין מרכזי כלשהו שאני מוצא טעם לעסוק בו בכלל. לו היית מכיר את דבריי פה בפורום משנים קודמות, היית נוכח בעצמך שמעולם לא היססתי להתנער ממורה בודהיסטי כלשהו שהוכח בוודאות מעל כל צל של ספק שמעד ופגע באחרים.
ובעיני, לא רק אנשים אינם מושלמים אלא גם אלוהים לא מושלם (מצטער, לא יכולתי עכשיו להימנע מהעונג המפוקפק שבנקיטת עמדה שהינה מתגוננת ומתקיפה גם יחד
)