גורה מתגרדת

ruronk

New member
גורה מתגרדת

לפני שלושה שבועות אימצנו גורה מעורבת (בת חודשיים וחצי) מכלביה. פחות או יותר מרגע שקיבלנו אותה היא כל הזמן מתגרדת בתדירויות משתנות בעיקר בבטן, ברגליים, בצוואר ובאחוריה (רק הגב לא מגרד...). העור שלה ורוד בנקודות האלה. היא כבר אחרי שתי אמפולות (advantage +frontline) כך שסביר שזה לא פרעושים (שנראה שגם היו מעורבים בגירוד והשאירו סימנים די ברורים). אחד הווטירנרים שבדק אותה הציע שזו אולי אלרגיה. הטיפולים שהוא הציע הם: לבצע קודם כל מגרדי עור מרובים. טיפול AB (צפורל בדר"כ) יכול לעזור. 3 שבועות לפחות. במקביל - טיפול לסקביאס גם אם לא נמצא במגרדים - זריקות של דורמקטין. אם לא עוזר הזרקה של אנטי-היסטמינים/סטרואידים, החלפה לאוכל היפו אלרגני. שאלותיי הם אלה: יתכן שזו אלרגיה? אם כן- כיצד מומלץ לטפל וכיצד ניתן לדעת שאכן בזה מדובר? מה דעתך על טיפולים שהוצעו לי? אוכל: האם מבין מזונות הגורים השונים, יש כאלה שנחשבים לפחות מעוררי אלרגיה? ( עוף עם אורז לעומת כבש עם אורז. ראיתי גם שיש מזון שעשוי מחזה הודו עם דגנים מלאים וירקותשך PRO PLAN- במיטב הטרנד הבריאותית של בני-האדם)? תודה רבה רן, אילה וג'וקה

תשובה

קודם כל תתחדשו היא נראית חמודה. לגבי הגרודים - כל הכיוונים שתוארו כאן אפשריים, וכמובן שבלי לבדוק אותה זה יהיה לא רציני להעביר ביקורת על התכנית האבחונית שמתוארת כאן. בגדול - זה נשמע מאד יסודי ואני מניח שאפשר לעשות את זה גם קצת אחרת, אבל אני מקוה שתצליחו לפתור את הבעיה

למעלה