גורה חדשה

ריקי בש

New member
גורה חדשה

היי, אני זקוקה לעצה. אימצתי לפני כשבוע גורה בת חודש וחצי- יפהפיה ומעורבת (נאמר לי גולדן רטריבר וסמוייד). היא שובבה ואוהבת לישון ומתוקה להפליא. הבעיה שלי שאין לי חצר ובינתיים במשך היום היא נשארת במרפסת פתוחה עד שאנו שבים מהעבודה ושכן ממול התלונן על ה"נביחות ויללות" שלה במשך היום ואמר שיפנה לצער בעלי חיים. כאילו שאני מתעללת בכלבה.. האידיוט! לך תסביר לו שהיא גורה קטנה שעד מספר ימים היתה עם אמא שלה (ואחים שלה) ולוקח כמה ימים להסתגל. טוב, לא ישנתי כמעט 3 לילות ראשונים (בסלון כשהיא ליידי) בגלל היללות שלה ורק אתמול הצלחתי לישון ואני לא יכולה להשאיר אותה במשך היום בתוך הבית היות והיא מכרסמת וקורעת עם השיניים כל דבר. וכן- קניתי לה את העצם המיוחדת לכך אבל היא מנסה לתפוס כל הזמן נעליים, שולחן וכו". מי יכול לייעץ לי בנושא? אשמח מאוד לשמוע את עצותיכם. תודה.

be_roo

New member
כמה דברים

נתחיל מהשכן. לצער בעלי חיים אין לו מה לפנות כי אין כאן שום מקרה של התעללות, אבל לרשויות הוא יכול לפנות ולהתלונן על מטרד הרעש וזו זכותו. האחריות למנוע מטרד זה היא על הבעלים. לא פרטת כמה שעות היא לבד אבל אם מדובר ביום עבודה שלם, אני חוששת שלגדל גורה זה די בלתי אפשרי. כלב בוגר עוד איכשהו כן, אבל גור לא יכול לבלות 6 שעות לבד, לעולם לא תצליחו לחנכו בצורה זו. אם מדובר בשעות ספורות שבהן הגורה לבד, אין שום סיבה להשאיר אותה במרפסת. אם היא הורסת רהיטים צריך לפתור את הבעיה הזו ולא לעקוף אותה. הדרך המומלצת ביותר היא לקנות כלוב טיסה ולהפוך אותו ל"מקום שלה", וכשאתם יוצאים מהבית להשאירה שם, עם מים וצעצועים רבים שיעסיקו אותה. זה ימנע את הנזקים וגם יעזור בחינוך לצרכים כי כלבים לעיתים רחוקות מלכלכים את סביבת המחיה הקרובה שלהם. זה לא התעללות אם מדובר בזמן מוגבל. אפשרות נוספת, עם הקונספט של כלוב מרתיעה אותכם, היא לקשור אותה עם רצועה לאזור מסויים. זה פחות מגביל ויש לוודא שאין בסביבתה חפצים שינזקו. בנוסף רצוי לתרגל איתה את עניין ה"נטישה". אם היללות שלה נובעות מחדרה של להיות לבד זה יעזור. יש לעשות את כל ההכנות כאילו אתם עומדים לצאת מהבית, לצאת מהדלית ולחזור אחרי 10 שניות. אם היא לא יללה, לשבח אותה ולתת צ'ופר. אם היא כן הספיקה לילל בפרק הזמן הזה, יש לקצרו ולהכנס בטרם תתחיל. ולאט לאט לנסות להגדיל את טווחי הזמן שאתם נעדרים. טיפים נוספים בחינוך גורים פזורים ברחבי הפורום, רק להכנס לחיפוש ולהתחיל לקרוא.

ריקי בש

New member
תגובה חוזרת

קודם כל ממש- אבל ממש לא מדובר בהתעללות. גם אני וגם בעלי ובני- כולנו מאוד אוהבים כלבים. דבר נוסף- הכלבה הושארה בימים הראשונים במרפסת פתוחה כדי שיהיה לה יותר מרחב למשחקים (מרפסת שמש גדולה) אבל יש לי גם אפשרות להשאירה במרפסת שרות שהיא פשוט קטנה יותר אבל נראה לי כפתרון טוב יותר היות וזו בצד הבנין ולא בחזית והיא סגורה (עם תריסים כמובן). זה ברור שהכלבה מושארת עם מספיק אוכל ומשחקים ומקום נוח וחם לישון בו. נראה לי שהיא מתחילה להסתגל לסביבתה החדשה וגם לבעליה החדשים (אתמול כבר התחילה ממש להשתולל ולנבוח- היתה די שקטה עד אז). להשאיר אותה סגורה בכלוב או קשורה ברצועה נשמע לי באופן אישי די אכזרי ולא מתאים. אני מקווה שתוך מספר ימים העניין יסתדר וכולנו נסתגל לשינוי יותר טוב. תודה על התגובה.

kasa

New member
אני מסכימה איתך לחלוטין שלהשאיר

את הגורונת המתוקה סגורה בתוך כלוב טיסה או קשורה זו ממש התאכזרות לשמה.
אבל - קחי בחשבון שגורים לא אוהבים להימצא במרחב גדול ובלתי מוגבל לבדם. הם מרגישים אומללים, זנוחים, ומחפשים אחר מקום שקט, חשוך, אינטימי, כמו ה"מאורה" שהיתה להם בטבע. אני ממליצה לך לחפש עבורה מקום כזה בבית ולשים אותה בו. זה יכול להיות בגיגית מרופדת היטב בשמיכת צמר, הנמצאת בחדר שירות/מקלחת וכד'. גורה כל-כך קטן צריך פינה קטנה, אינטימית ונעימה, ולא חלל גדול ומרחב. את זה היא תצטרך בגיל מאוחר יותר. כיום, תעבירי אותה ל"מאורה" שלה. למקום קטן, קצת חשוך, אינטימי, חם ונעים (כמו מרפסת שירות/חדר מקלחת), וסדרי לה שם פינה משלה. שימי לה גיגית עם שמיכת צמר נעימה, כלי למים ואוכל, צעצועים, ובצד - גם עיתונים עליהם תוכל לעשות את צרכיה. אל תשאירי אותה במרפסת. גם בגלל השכן שהיא מהווה עבורו מטרד, וגם - כי ממש לא נעים לה שם. היא מחפשת פינה חמה, וקטנה יותר.

be_roo

New member
מה בין מרפסת שירות לכלוב טיסה?

למה זה התעללות והשני לא? לא מדובר על כלוב של 30*30 ס"מ. במקום קטן, אם מספר גירויים מוגבל הגורה תוכל גם להעסיק את עצמה אבל גם תלמד שאפשר פשוט ללכת לישון עד שהבעלים חוזרים. מרפסת אחרת זה גם פתרון אם היא מעדיפה אותו, אבל אם לא היתה אפשרות כזו, כלוב הוא בהחלט פתרון. את נושא הקשירה לקחתי חזרה, לא שמתי לב לגילה הצעיר של הגורה, היא עדיין לא בוגרת מספיק לרצועה.

kasa

New member
ההבדל הוא ש...

כלוב טיסה - הוא עדיין כ-ל-ו-ב !!! במרפסת שירות הגורה אינה מוגבלת ואינה סגורה באופן מוחלט שבקושי מאפשר לה תזוזה חופשית, אלא עדיין חשה חופשיה, ויכולה להסתובב באופן חופשי בטרירטוריה שלה. גם אם המקום הינו חדר קטנטן או מרפסת קטנה, זה בודאי עדיף מאשר לסגור אותה בתוך "כלוב". אל תשכחי שגם מדובר בגורה, שעדיין אינה יכולה להתאפק, ומדוע היא צריכה לשהות יום שלם במקום צר וקטן שבו היא גם עושה את צרכיה ??
חדר נחמד, קטן, ומעט חשוך, עם שמיכת צמר חמימה, וצעצועים, ועיתונים לצרכים - גם ייתן לה תחושת חמימות ובית, וגם לא ייאלץ אותה להיות סגורה שעות רבות בתוך כלוב.

kasa

New member
אגב, ניתן בהחלט לסדר לה מלונה או

קופסא חמימה שאליה היא תוכל להיכנס ולישון, בתוך אותו חדרון שעליו אני מדברת. אבל בשום פנים ואופן לא להשאיר אותה סגורה בתוך כלוב במשך כל-כך הרבה שעות.

be_roo

New member
ההבדל היחיד הוא גובה התקרה

ומדובר באפקט פסיכולוגי בלבד בגלל ההגדרה הסמנטית. כלוב טיסה גדול, לא קטן בהרבה מלא מעט מרפסות שירות שהכרתי. בכל מקרה את סוגרת את הכלבה באיזור מוגבל וזו המטרה. להגיד שבגלל שלאחד קוראים "כלוב" ולשני "מרפסת" הראשון הוא התאכזרות והשני לא, כאשר הם בעלי אותן תכונות כמעט ומשמשים לאותה מטרה.

kasa

New member
ההבדל הוא ממש לא סמנטי בכלל.

ההבדל ניכר גם בתחושה, בין אם זו תחושה פסיכולוגית ובין אם תחושה פיזיולוגית. ולא רק מטעמי סמנטיקה הכלוב נקרא בשמו. כמה קל ופשוט לפתור זאת בכך.... כלוב הוא כלוב. כשמו כן הוא. את משווה מרפסת שירות בגודל של כ-5-10 מ"ר, ובגובה של כ-2 מר' לכלוב טיסה בגובה של כ-60 ס"מ (
) ובגודל כללי של כחצי מ"ר (
) (ואלו עוד הכלובים הגדולים) ??? לא קיימת מרפסת שירות בגודל של כלוב טיסה. נו, באמת.... הרי ההבדל כל-כך ברור. האם את היית מסוגלת להיות סגורה במשך יום שלם בכלוב ?? ולמה את חושבת שהכלב מסוגל ומרגיש שם בנוח ? מה גם, שהוא אמור להתגולל בתוך צרכיו....
ת'אמת ? ממש לא ציפיתי ממך לרעיון שכזה. מעולם לא שמתי את כלביי בתוך כלוב סגור, בו הם אמורים לשהות שעות רבות, בין צרכיהם, משחקיהם ומזונם. אם לא רציתי שיסתובבו בבית ויהרסו דברים (כגורים) - תמיד סידרתי להם מקום חם במרפסת שירות, שם יכלו להסתובב חופשי, לשחק, לעשות צרכיהם במקום אחד, ולחזור לישון בפינה השניה של החדר, על שמיכת צמר חמימה. לא היה עולה בדעתי לסגור אותם בכלוב קטנטן...
נדמה לי שמי בהמציא את כלוב הטיסה - ייעד אותו לטיסות בלבד. הוא בטח לא העלה בדעתו שיהיו אנשים שישתמשו בו באופן קבע,לכלוא שם את כלבם.

be_roo

New member
עיוותת את דברי כדי להקצינם

א. הצעתי להשתמש בכלוב טיסה היתה לפני ששואלת השאלה אמרה שיש לה מרפסת שירות שמהווה פתרון חלופי להשארת הכלבה במרפסת החזית. אם לא היתה לה מרפסת כזו מה היית מציעה לה? להמשיך להשאיר אותה מייללת ומפריעה לשכן? משאירה אותה בבית לאכול דברים שיכולים להזיק לה? האם לך יש פתרון אחר למי שאין לו מרפסת נוספת? ב. קראי שוב את הודעתי, בפירוש ציינתי שלא מדובר בפתרון לשעות ארוכות ושאם אין איש בבית למשך כל היום יש לשקול גידול גור. אז בואי נשים את ההתלהמות בצד וננסה להבין שיש פתרונות בעדיפות שונה אבל מאחר ולא לכולם יש את כל האופציות לעיתים צריך לבחור את הרע במיעוטו. (והגודל של כלוב טיסה יכול להיות הרבה מעבר לחצי מ"ר, ולגבי גורה, תחושת הגובה דווקא יכולה לתת תחושת בטחון.)

kasa

New member
לגמרי לא.

א. מה הייתי מציעה ?? כל מקום אחר, רק לא כלוב. זה יכול להיות חדר אמבטיה או חדרון קטן אחר שבו אפשר לסדר לה פינה נעימה ונוחה, ובצד השני מקום להטלת צרכים. ולא לכלוא אותה בכלוב צר, שאין לה שום אפשרות לעשות בו כלום, ותזוזותה מוגבלת. ב. המידות נלקחו ממלונה של כלביי, שהיא הרבה יותר גדולה מכלוב טיסה, כך שציינתי מידות מקסימליות של כלוב. אשמח אם תציגי כאן כלוב בגודלו של חדר....אני לא נתקלתי בכזה. ג. כלוב טיסה אינו "הרע במיעוטו" אלא "הרע בהתגלמותו". לכלוא כלב בתוך כלוב זה רע. זה אכזרי. זה בלתי אנושי. שוב, זוהי רק דעתי, וזכותך לחשוב אחרת ממני. ד. תחושת בטחון ניתן להעניק לכלב גם בלי לכלוא אותו. אלא דווקא ע"י הצבת מלונה או מקום שממנו יוכל להיכנס ולצאת בחופשיות, ולא מקום סגור ונעול שנגזר עליו לשהות בו שעות. זה בוודאי לא ישרה בו בטחון, ואף להיפך. ה. אני מבינה שאנחנו לא מסכימות בעניין זה. ואני מכבדת את דעתך. בעיניי, כלוב טיסה נועד לטיסות. לא לשימוש ארוך-טווח, לנוחות הבעלים...

be_roo

New member
ממש לא לטווח ארוך

אלא לתקופת החינוך של הגורה. ובחדר אמבטיה יש בדיוק את אותם דברים שיש בשאר הבית, דברים שניתן להרוס. שוב, אם יש פתרון אחר, סבבה, אבל לא תמיד יש.

ריקי בש

New member
תגובה חוזרת

מדובר ביותר מ- 6 שעות, כ- 9 שעות ולכן החלטתי שזו התאכזרות לגורה שנשארת כל כך הרבה שעות לבד- קיוויתי שזה יסתדר אבל עבר שבוע והיא נורא צורחת ומייללת וזה קורע את הלב. עכשיו גם למדה לנבוח אז בכלל.. טוב, אחרי שבוע של חוסר שינה מצדי (כדי שלא תפריע לשכנים ולשאר דיירי הבית שלי) אני מנסה למסור אותה אבל לבית שבו יתנו לה את מה שאני לא יכולה לתת לה- בית עם חצר קטנה לפחות או בית שאליו מגיעים בשעות הצהריים וכך שלא תהיה כל כך הרבה שעות לבדה. אני לא מדברת כבר על הזוהמה של הצרכים בכל צעד בבית וכל הזמן (הצואה מס' פעמים ביום אבל השתן- כל הזמן) . אני אוהבת אותה והיא מטריפה ומתוקה וכואב לי נורא עליה אבל לא אמסור אותה לכל אחד- רק למי שאדע שיטפל בה כראוי ויעניק לה אהבה ויתן לה את התנאים האופטימליים למחייה שתהיה מאושרת ושמחה. אני מנסה למצוא לה בית אוהב אצל אנשים רציניים שיהיה לה טוב.

lilithmm

New member
הבעייה היא לא חוסר החצר

הבעייה היא חוסר המוכנות מצידך לטפל בגור. כמעט כל גור מתנהג בצורה שתיארת. גור יקרא לך ויילל ויצרח עד שתתני לו תשומת לב, או שיבין שהצרחות ויללות לא עוזרות לו ויתרגל להישאר לבד. תדעי לך, שאם תמסרי את הגורה לבית עם חצר וישימו אותה לילל בחצר, השכנים יבואו ואז ימסרו את הגורה עוד פעם. גור צריך להישאר בקלות לבד במשך 6 שעות. לא מדובר בשום התאכזרות. אני שוב מופתעת לראות איך אנשים מוסרים כלבים ומאמצים כלבים מבלי לברר במה העניין כרוך. כל רציני היה אומר לך שהגורה תעשה לך צרכים בבית ותיילל. אני גם מזהירה מאמצים שגורים לא רק שמיללים ומחרבנים בכל מקום אלא גם עושים המון נזקים בבית. מי שלא מוכן לזה שיקח כלב בוגר ומחונך ולא גור. חשוב שתמסרי אותה רק לאנשים מנוסים שיודעים במה העניין כרוך ושתהיי בטוחה שיעקרו אותה לפני היחום הראשון. כלב שעובר מיד ליד עובר טראומה. חשוב שתדאגי שהבית הבא שהיא תקבל יהיה הבית האחרון.

be_roo

New member
אני לא מסכימה הפעם

גם 6 שעות זה די והותר לגור, והיא אף ציינה שמדובר ב-9. אני לא רואה שום דרך לחנך גור אפילו לעשיית צרכים כאשר הוא לבד במשך כל היום, לשום גור אין שלפוחית מספיק גדולה להתאפק זמן כה רב גם אם הוא יודע שאינו אמור לעשות בבית. גם מבחינה מנטלית, לגור כל כך צעיר, להיות לבד ממש במשך שליש מהיום, כאשר שליש אחר מוקדש לשינה, לא משאיר מספיק זמן לאינטראקציה שחשובה לו כל כך. כמו שאת ממליצה למי שיודע שהוא עומד להתגייס לא לאמץ כלב, כך גם אנשים שביתם ריק למשך כל היום, מוטב שישאירו את גידול הכלבים למי שיש לו יותר זמן להקדיש לעניין. היא עשתה טעות כאשר לקחה את הכלבה, אבל מנסה עכשיו לתקן אותה ולעשות מה שטוב יותר לכלבה. אני בהחלט חושבת שעדיף שכלב לא יגדל בתנאים כאלה.

lilithmm

New member
בעקרון, בנוגע לגורים זה נכון

גור קטן יכול להיות מוטש אחרי משחקים ולישון כמה שעות. אצלי הגורים לא זזים בכלל רוב היום והם בני חודשיים וחצי. אני בכלל ממליצה לקחת כלב בוגר. יש לי תקופות שאני נמצאת מחוץ לבית כ-10 שעות, והכלב הבוגר שלי מסתדר עם זה יפה מאוד. מה שכן, יש לו חברה חתולה, והם מאוד נהנים יחדיו. לדעתי את צודקת שאם כמעט שאין אנשים בבית במשך היום והגורה תישאר לבד זה פתח לצרות.

למעלה